نماینده مجلس:

نظارت بر معادن شمیرانات تشدید شود

خبرگزاری ايرنا , 15 خرداد 1398 ساعت 0:55

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با توجه به اینکه یکی از محورهای توسعه شهرستان شمیرانات گردشگری است و اخیراً مردم از فعالیت برخی معادن در مجاورت روستاها و منازل مسکونی گله مند هستند، نظارت بر تطابق پروانه و فعالیت این بهره برداران تشدید شود.


به گزارش ماین نیوز، محمدرضا نجفی عصر دوشنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش رودبار قصران شمیرانات در محل بخشدار اظهارداشت: باید از تمامی ظرفیت های قانونی برای اصلاح خطاهای صورت گرفته احتمالی گذشته در صدور مجوز معادن استفاده کرد.

وی افزود: انتظار داریم با نظارت دقیق و فنی از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت از تمدید پروانه معادن متخلف و مغایر با ضوابط قانونی که ایمنی و سلامت مردم را به مخاطره می اندازند، جلوگیری و حتی در صورت لزوم مجوز آن دسته از متخلفان که حاضر به تمکین از ضوابط قانونی مربوط به بهره برداری از معادن نیستند لغو شود.

عضو شورای عالی معادن ضمن بیان اینکه در صدور مجوز معادن دستگاه های مختلفی صاحبنظر هستند اذعان داشت: اگر واگذاری معدنی خلاف مقررات صورت گرفته باشد باید به شدت با آن برخورد شود.
به گزارش ایرنا، اهالی روستاهای آهار، ایگل و باغگل از توابع بخش رودبار قصران شمیرانات از گلایه مندان فعالیت معادن در مجاورت منطقه مسکونی خود هستند.

مهدی خدایی، دهیار روستای آهار نیز در این نشست به تشریح مشکلات منطقه پرداخت و گفت: روستای مذکور با اینکه در نیمه اول سال میزبان ماهانه پنج هزار گردشگر ایرانی و خارجی است میان دو معدن سنگ فعال قرار دارد.

وی ادامه داد: جاده روستایی آهار بر اثر رفت و آمد کامیون ها از بین رفته و زیر ساخت های منطقه مناسب بهره برداری این معادن نیست.

خدایی تصریح کرد: معادن هیچ دیوار حائلی ندارند و در مواقع بارندگی شاهد ریزش سنگ ریزه ها از کوه، فشار به دیواره رودخانه و سقوط در آب هستیم که این امر منجر به بالا آمدن سطح آب رودخانه و در نهایت خطر ساز شدن منطقه می شود.

دهیار روستای آهار همچنین به مشکلاتی نظیر آلودگی صوتی، هوا و آب نیز اشاره کرد.

وی در این خصوص یادآور شد: رودخانه جاجرود یکی از مهمترین منابع تامین کننده آب شرب تهران است که نباید در معرض آلودگی قرار گیرد.

علی عبدی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران نیز اعلام کرد: از سال ۹۴ تاکنون هیچ توسعه ای در معادن شمیرانات نداشته ایم و در آینده نیز نخواهیم داشت.

به گفته وی از ۳۰ معدن شهرستان شمیرانات در حال حاضر ۱۸ معدن فعالیت قانونی دارند.

این مقام مسئول ضمن بیان اینکه آمار معادن غیرمجاز از سال ۹۴ تاکنون از ۳۵ مورد به هفت مورد کاهش یافته تاکید کرد: هماهنگی های لازم با دستگاه قضایی بخش رودبار قصران انجام شده تا با جدیت و سختگیری بیشتری در پرونده های معادن غیرقانونی حکم صادر کنند چرا که جریمه های مالی چند میلیون تومانی بازدارنده این متخلفان نیست.

عبدی ضمن تکذیب این تفکر اشتباه رایج میان بومیان که بهره برداران پس از اتمام معدن اراضی را تصاحب خواهند کرد ابراز کرد: هیچ معدنی قابل واگذاری نیست و پس از اتمام مهلت مجوز به دولت (منابع طبیعی یا محیط زیست) برمی گردد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مجوز بهره برداری حقوق مکتسبه برای بهره بردار ایجاد می کند لغو پروانه ها به سادگی قابل تحقق نیست اما در صورت ایجاد مشکل و تعرض از حق قانونی قطعاً پیگیری و تمهیداتی اتخاذ می شود.
طی این جلسه مقرر شد دانه بندی معدن رودک متوقف و فعالیت معادن شرقی و غربی آهار نیز بررسی شود.

شهرستان شمیرانات متشکل از شهر شمیران (منطقه یک، بخش اعظمی از منطقه سه و شمال و شرق منطقه ۲ تهران) و دو بخش لواسانات و رودبار قصران با جمعیتی افزون بر ۶۰۰ هزار نفر در شمال و شمال شرقی تهران واقع شده است.


کد مطلب: 46920

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/46920/نظارت-معادن-شمیرانات-تشدید-شود

ماین نیوز
  http://www.minews.ir