مدیرعامل فولاد مبارکه در دیدار با رئیس دانشگاه اصفهان:

۷۵ درصد تکنولوژی فولاد بومی‌سازی شد

روزنامه دنیای اقتصاد , 14 خرداد 1398 ساعت 21:29

در حال‌حاضر با اتکا به دانش فنی شرکت‌های داخلی به ۷۵ درصد تکنولوژی تولید فولاد دست یافته‌ایم، البته به‌دنبال دسترسی به بومی‌سازی کامل این صنعت هستیم و برای تحقق این هدف راهی جز استفاده از دانش داخلی به‌ویژه کمک دانشگاه‌ها نیست.


به گزارش ماین نیوز، مدیرعامل این شرکت با اعلام این مطلب در جلســـه شــورای عالی دفتــــــر همکاری‌های شرکت فولاد مبارکه و دانشگاه اصفهان که با حضور مقامات دانشگاه مذکور برگزار شد، گفت: در چشم‌انداز و هدف‌گذاری‌های جدید فولاد مبارکه دستیابی به دانش فنی روز و تکنولوژی فولاد ترسیم شده است. حمید‌رضا عظیمیان با تاکید بر اهمیت تعامل صنعت و دانشگاه تصریح کرد: به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که تا پنج سال آینده به این هدف مهم و تعیین‌کننده برسیم. وی خاطرنشان کرد: اینکه فولاد مبارکه بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد کشور و خاورمیانه است خوب است، ولی کافی نیست؛ باید از این مرحله عبور کنیم و صاحب تکنولوژی شویم. دکتر طالبی رئیس دانشگاه اصفهان نیز گفت: ظرفیت و پتانسیل دانشگاه‌ها بسیار بالاست و شاید هم‌اکنون از ۵۰ درصد این ظرفیت استفاده می‌شود. این تجربه شرکت‌های بزرگ و موفق دنیاست که دانشگاه‌ها را به دل صنعت برده‌اند.

رمز موفقیت در این مقوله این است که دانشگاه در همکاری نزدیک با صنعت قرار داشته باشد و در اتاق‌های فکر مشترک از دانش کسب‌شده استفاده کند. این روابط عمومی همچنین در خبر دیگری از بومی‌سازی اولین ضخامت‌سنج گامای محصولات گرم فولادی کشور با تکیه‌بر دانش فنی متخصصان داخلی خبر داد. کارشناس تعمیرات سیستم‌های اندازه‌گیری نورد گرم ضمن اعلام این خبر افزود: تولید محصول مطابق استانداردهای بین‌المللی و تامین درخواست مشتری، به خطوط تولید مدرن و تجهیزات دقیق اندازه‌گیری نیاز دارد؛ به همین منظور در خطوط نورد گرم، دستگاه‌های ضخامت‌سنج از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند. حسن اصغری‌پور با بیان اینکه در خروجی نورد نهایی یک ضخامت‌سنج گامای ساخت شرکت توشیبای ژاپن قرار داشت، افزود: قسمت محاسبات این تجهیز به‌دلیل استهلاک و آنالوگ بودن در سال ۱۳۹۱ از مدار بهره‌برداری خارج شد.

وی با تاکید بر اینکه در این پروژه بزرگ علاوه‌بر رفع مشکلات ناشی از توقف تجهیز و خط تولید، از خروج حدود ۲۴۰ هزار یورو برای خرید هر تجهیز جلوگیری و دانش فنی ساخت این تجهیز نیز بومی‌سازی شد، گفت: انجام این فعالیت‌های مهندسی و نوآورانه در واحد از آن جهت باارزش است که در زمانی که با محدودیت‌ در انتقال دانش فنی و تجهیزات مواجهیم، می‌توانیم با استفاده از هوش و استعداد ذاتی و فعالیت‌های همکاران بر بسیاری از مشکلات پیش‌رو غلبه کنیم. علی حاجیان‌نژاد، مدیر ناحیه نورد گرم نیز ضمن تبریک این موفقیت گفت: محدودیت‌های سال‌های اخیر نه‌تنها باعث توقف کار و تولید در فولاد مبارکه نشد، بلکه شرایطی فراهم کرده تا کارکنان با اتکا به دانش فنی بومی بسیاری از تجهیزات را بومی‌سازی کنند و بومی‌سازی ضخامت‌سنج مذکور که ممکن بود به موضوعی بحرانی مبدل شود، خوشبختانه با اتکا به دانش فنی و تجربه تیمی بعد از چندین ماه تلاش بی‌وقفه این اراده و تصمیم به نتیجه رسید و این ضخامت‌سنج با موفقیت کامل در مدار بهره‌برداری قرار گرفت.


کد مطلب: 46888

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/46888/۷۵-درصد-تکنولوژی-فولاد-بومی-سازی

ماین نیوز
  http://www.minews.ir