کارشناسان در حمایت از «رونق تولید» عنوان کردند:

دولت در کنار بخش خصوصی قرار گیرد

روزنامه گسترش صمت , 19 فروردين 1398 ساعت 10:53

امسال از سوی رهبر معظم انقلاب سال «رونق تولید» نامگذاری شده است تا با حمایت همه‌جانبه از این بخش، بتوان بحران‌های پیش‌رو در زمینه تحریم‌ها را با همت تولیدکنندگان داخلی پشت‌سر گذاشت. البته برای تحقق بخشیدن رونق تولید در وهله نخست باید زیرساخت‌های آن را مهیا کرد و از سویی موانعی که بر سر راه آن قرار گرفته‌اند را برداشت تا شاهد تحقق آن در طول سال باشیم.


سیاست‌های تاثیرگذار
به گزارش ماین نیوز، صنایع معدنی به‌ویژه صنعت فولاد یکی از حوزه‌هایی است که رونق آن می‌تواند رونق صنایع پایین‌دستی بسیاری را به دنبال داشته باشد. درباره تحقق شعار امسال عزیز قنواتی، مدیرعامل فولاد امیرکبیر کاشان در گفت‌وگو با صمت عنوان کرد: نامگذاری امسال به سال رونق تولید و توجه به امر تولید از سوی رهبر معظم انقلاب در این مقطع زمانی بسیار بجا و به‌موقع بود، چراکه کشور از طریق بخش تولید است که می‌تواند بسیاری از مشکلات خود را حل کند زیرا رونق تولید به نوبه خود می‌تواند به رفع بیکاری، افزایش درآمد ملی و مقابله با تحریم‌ها کمک موثری کند. قنواتی در ادامه خاطرنشان کرد: امروز همه می‌دانند که امریکا با حربه اقتصادی به جنگ جهان رفت و با اعمال تعرفه‌های بالا درحقیقت تولید را هدف خود قرار داد. از این‌رو تولید مقوله بسیار مهمی به‌شمار می‌رود و بسیاری از کشورها می‌توانند از طریق تولید، قدرت چانه‌زنی، تعامل و مذاکره با همدیگر داشته باشند.

وی با اشاره به این موضوع که رونق تولید نیازمند زیرساخت‌هایی است، اظهار کرد: عمده رونق‌بخشی در زمینه تولید، بستگی به سیاست‌های دولت دارد. از این‌رو با توجه به شرایط پیش‌آمده در زمینه تحریم‌ها، دولت باید بیش از هر زمان دیگری از تولید حمایت به عمل آورد چراکه چرخ تولید بسیاری از تولیدکنندگان با توجه به تحریم‌های اعمال‌شده کند شده است و در این شرایط دولت باید بیش از پیش در کنار بخش خصوصی قرار بگیرد و رابطه تنگاتنگی با این بخش برقرار کند و در این زمینه اگر لازم شد به تولیدکنندگان تسهیلات کم‌بهره ارائه بدهد یا با استفاده از امکانات داخلی طرح‌های نیمه‌تمام آنها را به اتمام برساند. بنابراین اگر در داخل کشور تولید رونق نگیرد، پیامدهای آن گریبانگیر کل کشور خواهد شد.

رابطه تنگاتنگ دولت و بخش خصوصی
مدیرعامل فولاد امیرکبیر کاشان در ادامه تاکید کرد: رابطه تنگاتنگ دولت با بخش خصوصی یکی از مهم‌ترین قدم‌ها در راستای رونق‌بخشی به تولید به‌شمار می‌رود بنابراین اگر دولت قرار است تسهیلاتی برای تولید درنظر بگیرد باید آن را هدفمند اختصاص بدهد. از آنجا که وزارت صنعت، معدن و تجارت آمار واحدهای تولیدی را دارد، باید به واحدهایی که ایده و برنامه‌ای برای افزایش میزان تولید خود دارند، کمک کند و تسهیلات خاصی به تولیدکنندگان ارائه دهد.

قنواتی در پاسخ به این پرسش که هم‌اکنون مهم‌ترین موانع تولیدکنندگان چیست، بیان کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات تولیدکنندگان کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش است از این‌رو برای اینکه تولید رونق بگیرد، دولت باید تسهیلاتی را برای تولیدکنندگان درنظر بگیرد.

برخی از واحدها نیز همچنان گرفتار تسهیلات قبلی هستند که دولت باید در این زمینه چه به شکل ریالی، چه ارزی، استمهال بلندمدتی را باید برای این واحدها درنظر بگیرد.

وی در ادامه یادآور شد: برای نمونه در زمینه کشاورزی هرگاه این بخش دچار خشکسالی یا خسارت‌هایی می‌شود، دولت استمهال‌هایی را برای کشاورزان در نظر می‌گیرد تا زمانی که این بخش دوباره رونق بگیرد. بنابراین در بخش تولید نیز باید با این رویکرد پیش برود و این موضوع می‌تواند به تولید رونق ببخشد.

همه عوامل تولید همدل شوند
همچنین درباره شعار رونق تولید و چگونگی تحقق آن، مجید رضاپور، مدیرعامل شرکت ورق‌های پوشش‌دار تاراز چهارمحال در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب با نامگذاری سال ۹۸ به عنوان سال «رونق تولید»، درحقیقت مهم‌ترین موضوع بهبود اوضاع جامعه را امر تولید و حمایت از آن برشمرده‌اند.

رضاپور در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به این نامگذاری، همگی ازجمله تولیدکنندگان و بازرگانان تا دولت و نظام بانکی، باید در یک جهت همدل شوند تا بتوانند از تحریم‌ها عبور کنند و سالی به یادماندنی در کشور رقم بزنند.

وی در ادامه با اشاره به موانع تولید عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین موانع برای تولیدکنندگان، موانع صادراتی است که در وهله نخست باید این موانع برطرف شود چراکه درحال‌حاضر یکی از مهم‌ترین راه‌های نجات تولید صادرات است تا از این طریق هم ارز حاصل از صادرات به کشور بازگردد و هم اینکه اگر قرار است ارزی به کشور بازگردد باید به نرخ عادلانه بازگردد.

مدیرعامل شرکت ورق‌های پوشش‌دار تاراز چهارمحال همچنین با اشاره به بازارهای هدف صادراتی جدید عنوان کرد: کشورهای همجوار همچون عراق، سوریه و افغانستان درحال‌حاضر یکی از بازارهای هدف صادراتی صنایع معدنی به‌شمار می‌روند که باید روابط و تعامل با این کشورها را برای تسهیل صادرات بیشتر کرد.

شرایط سختی در پیش داریم
رضاپور با اشاره به سخت شدن شرایط اقتصادی برای سال پیش‌رو عنوان کرد: درآمدهای نفتی امسال نسبت به سال‌های گذشته کمتر خواهد شد. البته دولت درآمدهای مالیاتی را مدنظر قرار می‌دهد از این‌رو باید به سمتی پیش برویم که رمق اندکی که برای تولیدکنندگان باقی مانده است، از بین نرود.

وی در پاسخ به این پرسش که تولیدکنندگان در سال جدید برای تامین مواد اولیه با چه مشکلاتی روبه‌رو هستند، بیان کرد: اگر دولت اجازه بدهد صادرات روند طبیعی خود را طی کند، صادرکننده قادر به تامین مواد اولیه خواهد بود. البته زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد که صادرکنندگان می‌توانند واردکننده نیز شوند. در این راستا به بازرگانان که پیشینه طولانی دارند نیازمند هستیم اما در هر صورت اگر ترتیبی داده شود که این دو در کنار همدیگر کار کنند، خود به خود موانع صادرات و واردات برطرف می‌شود و مواد اولیه نیز قابل تامین خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ورق‌های پوشش‌دار تاراز چهارمحال ادامه داد: در زمینه تولید فولاد برخی فرومنگنزها و فروآلیاژها وارداتی هستند و بیشتر مواد اولیه در داخل کشور قابل تامین است. در هر صورت اگر صادرات سیر طبیعی خود را طی کند و شیوه‌نامه‌های مختلف از سوی نهادهای مختلف صادر نشود، مشکل تامین مواد اولیه نیز خودبه‌خود برطرف خواهد شد.

رضاپور همچنین در پاسخ به این پرسش که تولیدکنندگان تا چه اندازه با مشکل کمبود نقدینگی روبه‌رو هستند، عنوان کرد: نظام بانکی و قوانین آن باید با تولیدکننده همدل و همسو باشد نه اینکه سبب‌ساز رونق دلالان و واسطه‌گران شود از این‌رو نظام بانکی با قوانین خاص و تسهیل‌گر باید چارچوب کار را برای تولیدکنندگان به درستی تعریف کند.


کد مطلب: 46220

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/46220/دولت-کنار-بخش-خصوصی-قرار-گیرد

ماین نیوز
  http://www.minews.ir