سرقت "خورجینی" از معدن ثبت نشده آلبلاغ

دستگیری ۶۰ نفر به جرم برداشت غیرمجاز از معدن!

خبرگزاری راه دانا , 1 اسفند 1397 ساعت 13:01

معدن آلبلاغ یکی از معادن تازه کشف شده در منطقه حفاظت شده ساریگل است که در چند ماه گذشته به دلیل صرفه اقتصادی بالا، افراد بسیاری را برای برداشت به این منطقه صعب العبور کشانده است!


به گزارش ماین نیوز، این معدن در کنار چشمه میس(مس) در ارتفاعات آلبلاغ سرشار از ذخایر معدنی سرب ، روی و مقداری مس است که به دلیل واقع شدن در منطقه حفاظت شده هیچ فرد و شرکتی موفق به ثبت آن نشده است.

درجه بالا خلوص این معدن همه روزه تعداد زیادی از افراد راهمراه با چهارپا به این منطقه می کشاند که تخریب منطقه حفاظت شده ساریگل را به همراه داشته و به دلیل عدم بازدارندگی قانون همه روزه بر تعداد برداشت کنندگان غیر قانونی از این معدن اضافه می شود.

دستگیری 60 نفر بخاطر برداشت غیرمجاز از معدن آلبلاغ

رئیس اداره حفاظت محیط زیست اسفراین در این باره به خبرنگار ما گفت: حفاظت از محیط زیست وظیفه همگانی است ولی حفاظت از مناطق حفاظت شده تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه ذاتی مامورین اجرایی اداره حفاظت محیط زیست است.

رضا حبیبی اظهار کرد: طبق ماده 16 قانون حفاظت محیط زیست، حفاظت از مناطق چهارگانه پارک های ملی،مناطق حفاظت شده، پناهگاه های حیات وحش و آثار طبیعی ملی بر عهده سازمان محیط زیست است و معدن آلبلاغ در محدوده منطقه حفاظت شده ساریگل قرار دارد و حفاظت از این معدن وظیفه ما است.

وی ادامه داد: در ماده 10 قانون شکار و صید به صراحت بیان شده است که از بین بردن هر گونه رستنی ها ، بوته زنی، قطع درختان ، خار زنی و تخریب در مناطق حفاظت شده ممنوع و جرم است.

حبیبی گفت: با توجه به اینکه برداشت از معدن آلبلاغ به صورت سنتی و سطحی است منجر به بوته کنی و از بین رفتن رستنی ها و تخریب این منطقه شده است.

وی افزود: بیکاری و مشکلات اقتصادی مردم منطقه باعث شده تا تعداد زیادی اقدام به برداشت غیر قانونی از این معدن کنند، اما هر گونه برداشت از این معدن جرم است .

رئیس اداره حفاظت محیط زیست اسفراین خاطرنشان کرد: تا کنون بیش از 60 نفر به جرم تخریب مناطق حفاظت شده و برداشت غیر قانونی سنگ معدن دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شده اند که تعدادی از پرونده ها در حال رسیدگی و تعدادی نیز منجر به صدور حکم زندان برای متخلفان شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست اسفراین با اشاره به ماده 3 قانون بهسازی محیط زیست خاطر گفت: صدور هر گونه پروانه اکتشافی و بهره برداری از مواد معدنی در مناطق حفاظت شده ممنوع بوده مگر با اجازه شورای عالی حفاظت محیط زیست که رییس جمهور در راس آن قرار دارد.

وی گفت: تا زمانی که این معدن به حکم قانون به فرد یا شرکتی واگذار نشود حفاظت از آن وظیفه ما است.

حبیبی با بیان اینکه این معدن به عنوان یک ذخیره ملی محسوب می شوند، تصریح کرد: دیگر متولیان از جمله سازمان صمت، ناجا و منابع طبیعی باید در کنار ما در حفظ آن نقش آفرینی کنند.

وی همچنین از شوراها و دهیاران منطقه میلانلو خواست مردم را ازممنوعیت برداشت غیر قانونی سنگ آگاه سازند.

ثبت 10 درخواست بهره برداری از معدن آلبلاغ

رئیس صمت شهرستان اسفراین نیز در این باره گفت: متولی اصلی ثبت و صدور اجازه بهره برداری از معادن، سازمان صنعت و معدن و تجارت است.

حبیب صالح آبادی افزود: بعد از ثبت درخواست متقاضیان در سامانه کادا، استعلاماتی از سازمان های مربوطه از جمله حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی گرفته می شود و در صورت مثبت بودن استعلامات اجازه بهره برداری به افراد یا شرکت های متقاضی صادر می شود

وی گفت: تا کنون ۱۰ نفر جهت صدور پروانه بهره برداری از معدن آلبلاغ ساریگل در سامانه کادا ثبت درخواست کرده اند که بعد از استعلام از محیط زیست، به دلیل قرار داشتن این معدن در منطقه حفاظت شده اجازه بهره برداری از آن به هیچ شخصی داده نشده است.

صالح آبادی تصریح کرد: با توجه به ممنوع بودن بهره برداری از این معدن در صورت برداشت غیر قانونی افراد خاطی به مراجع قانونی معرفی خواهند شد که با جریمه سنگین همراه خواهد بود.


کد مطلب: 45896

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/45896/سرقت-خورجینی-معدن-ثبت-نشده-آلبلاغ

ماین نیوز
  http://www.minews.ir