گروه معادن سنگ آهن
 
مدیرعامل شرکت چادر ملو :
واحد احیاء مستقیم آهن اسفنجی چادرملو آماده افتتاح شد
گروه معادن >سنگ آهن - با بهره برداری از واحد مگامدول احیاء مستقیم چادرملو تولید شمش فولاد این کارخانه برای اولین بار در کشور به روش شارژ داغ یا ( هات شارژ ) تولید می شود .
 
به گزارش ماین نیوز، مهندس محمود نوریان مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گفت و گویی با اعلام این خبر گفت: در طراحی و ساخت کارخانه فولاد چادرملو با ظرفیت تولید سالانه 1 میلیون و 300 هزار تن شمش فولاد و نیز کارخانه احیای مستقیم این مجتمع، برای اولین بار در کشور از آخرین فناوری روز جهان یعنی تکنولوژی ( هات شارژ ) استفاده شده است .

وی افزود : در این روش آهن اسفنجی پیش از سرد شدن و با دمای حداقل650 درجه، مستقیماً وارد کوره های ذوب در کارخانه فولاد می شود و در نتیجه موجب صرفه جویی 35 درصدی مصرف برق می گردد.

نوریان گفت : در روش قدیمی که در بیشتر واحدهای تولید شمش فولاد مرسوم است ، آهن اسفنجی بصورت کاملاً سرد وارد کوره های ذوب می گردد که برای ذوب آن نیاز به مصرف برق بیشتری است، اما در روش هات شارژ، آهن اسفنجی قبل از سرد شدن و با دمای 650 درجه وارد کوره می شود و در نتیجه مصرف برق کاهش می یابد . علاوه بر آن در مصرف سایر اقلام از جمله الکترود که یکی از گرانترین تجهیزات ذوب فولاد است و نیز نسوز ها، صرفه جویی می شود.

مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اضافه کرد: یکی از ویژگی های دیگر در طراحی این واحد تولیدی، پیاده سازی سیستم خنک کننده های مدار بسته است که از هدر رفتن آب جلو گیری می کند ، با اجرای این روش بالغ بر 45 درصد در مصرف آب نیز صرفه جویی می شود .

مهندس نوریان در ادامه افزود:واحد مگا مدول احیاء مستقیم چادرملو قرار بود تا پایان شهریور ماه امسال به بهره برداری برسد اما بدلیل مشکلات ترخیص کالا در گمرکات کشور بخشی از تجهیزات این واحد با تاخیر تحویل گرددید اما خوشبختانه در حال حاضر همه تست های اولیه با موفقیت انجام شده و این واحد آماده افتتاح رسمی است .

وی با یاد آوری اینکه هر دو واحد فولاد سازی و احیای چادرملو در اوج تحریمها و مشکلات اقتصادی کشور ساخته شده و بخش اعظم تجهیزات آن با بهره گیری از توان متخصصان و تولید کنندگان داخلی بومی سازی شده است افزود : :کارخانه فولاد چادرملو در سال گذشته به بهره برداری رسید و تا پایان سالجاری بیش از 800 هزار تن شمش فولاد تولید خواهد کرد که این میزان بیش از برنامه پیش بینی شده است .

وی اظهار امیدواری کرد با وارد مدار شدن واحد احیای مستقیم چادرملو در سال آینده ظرفیت تولید شمش فولاد چادرملو نیز از مرز 1 میلیون تن عبور کند .

نوریان مهمترین دستاورد این اقدامات توسعه بخش را خود اتکایی چادرملو در تامین مواد اولیه در هر مرحله تولید، کاهش هزینه های حمل و نقل مواد اولیه و صرفه جویی در انرژی عنوان کرد و گفت : همه این اقدامات موجبافزایش راندمان و کاهش هزینه تولید ود رنتیجه، افزایش سود آوری شرکت خواهد بود که اتفاق مبارکی برای سهام داران حقیقی و حقوقی این شرکت است .

دور اندیشی و حاشیه امن در چادرملو

مهندس محمود نوریان در خصوص تاثیرات نوسان نرخ ارز بر روند فعالیت های شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت : مدیران شرکت چادرملو در حدّ امکان ، پوشش تاثیرات نوسان نرخهای ارزی را در برنامه های شرکت ، پیش بینی کرده اند و تمام تلاش شرکت برای استفاده از تخصیص ارز در قالب سیاستهای جاری بانک مرکزی معمول شده است. اما بی تردید در بهای تمام شده محصولات تولیدی مؤثر خواهد بود. این تاثیرات قیمتی با توجه به ترکیب هزینه های شرکت به طور عمده ، بر روی هزینۀ تأمین مواد اوّلیۀ کمکی شمش فولاد و قطعات و لوازم یدکی با منشاء تأمین کنندۀ خارجی ، تأثیر خواهد گذاشت.

مدیر عامل چادرملو افزود: خوشبختانه با تمهیدات پیش بینی شده ، قبل از آغاز تحریم های جدید، شرکت توانسته است با تامین به موقع قطعات و لوازم یدکی پر مصرف خارجی ، تا حدی اثرات منفی تحریم ها را در کوتاه مدت کاهش دهد .

نوریان اضافه کرد : مقدار موجودیهای فعلی قطعات و لوازم یدکی پر مصرف خارجی به میزان 2 سال مصرف ماشین آلات و تجهیزات معدن ، کارخانه های تولید کنسانتره ، گندله، آهن اسفنجی و فولاد را تامین و از این لحاظ، شرکت در حاشیه امنیت نسبی قرار دارد.

ساخت 11 هزارو 287 قطعه صنعتی

مدیر عامل چادرملو در ادامه این گفت و گو افزود: یکی از شاخص های بهره وری در چادرملو برخورداری از توان و تخصص و نوآوری های کارشناسان و متخصصان داخلی برای طراحی و ساخت تجهیزات و قطعات مورد نیاز است . این امر در تاسیسات معدنی و کارخانجات صنعتی جادرملو از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که اتکاء به تکنولوژی ساخت داخل موجب کاهش ریسک و ضامن تداوم فعالیت واحدهای معدنی و صنعتی خواهد بود .

وی گفت : این شرکت با برقراری ارتباط تنگاتنگ با مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاهها ، صنعتگران، مبتکران و مخترعان کشور و حمایت از ایده ها، نوآوران و اتکا به دانش بومی، همواره در پی استفاده از ظرفیت های داخلی بوده و تاکنون نیز بالغ بر 50 پروژه تحقیقاتی و پژوهشی را اجرا و به اتمام رسانده است .

نوریان با اشاره به اینکه از ابتدای فعالیت شرکت تا کنون بالغ بر 11 هزارو 287 قطعه صنعتی در مجتمع های معدنی و صنعتی چادرملو بومی سازی شده است گفت : تنها در سال گذشته 550 قطعه جدید در این شرکت بومی سازی شده است .

وی افزود: همه تلاش ما این بوده و هست تا علاوه بر بومی سازی قطعات، به علوم روز و فناوری‌های نوین جهانی در بخش های معدن و صنایع فولاد نیز دسترسی پیدا کنیم و در همین راستا توانسته‌ایم بخش اعظم پروژه‌های خود را با توانمندی‌های داخلی راه‌اندازی كنيم وعلاوه بر میلیون ها دلارصرفه جویی ارزی به اشتغال مولد نیز کمک شایانی نمائیم.

تشکيل ستاد بومي سازي شرکت:

مهندس نوریان افزود :در سال 1389 ستاد بومي سازي در چادرملو تشکيل گردید که هدف مهم آن، رسيدن به خود كفائي، شناسائي توانمنديهاي شركتهاي داخلي، ايجاد و تكميل بانك اطلاعاتي دربخش هاي طراحي ، ساخت ، برنامه ريزي ، هزينه‌يابي ، مهندسي معكوس ،‌ تدارك و اجرا و در نهايت كنترل كيفي و راه اندازي و نيز رشد توان رقابت پذيري و استفاده از مزيت هاي اقتصادي بود .

وی گفت: طي سالهاي اخير با حمايت از سازندگان داخلي و برنامه هايي که جهت تأمين قطعات و لوازم يدکي ساخت داخل کشور انجام داده ایم، نه تنها موجبات کاهش توقفات در اثر فرسودگی قطعات وارداتی گردیده ایم بلکه شرایط افزايش توليد در واحدهای فرآوری سنگ آهن خود را نیز ارتقاء بخشیدیم، بطوریکه ظرفیت 3 خط تولید کنسانتره سنگ آهن را که هر یک دارای 1 میلیون و 400 هزارتن بودند به 2 میلیون و 100 هزار تن ارتقاء بخشیدیم و با بهره گیری از همین تجربه و تخصصص توانستیم 2 خط جدید تولید کنسانتره یعنی خطوط 4 و 5 را با ظرفیت اسمی 2 میلیون و 100 هزار تن طراحی و به بهره برداری برسانیم و در مجموع ظرفیت تولید 5 خط کنسانتره را از 7 میلیون و 500 هزار تن به 10 میلیون و 500 هزار تن افزایش دهیم . همچنین به همین شیوه موفق شدیم ظرفیت تولید گندله در واحد گندله سازی مجتمع صنعتی چادرملو را از 3 میلیون و 400 هزار تن به 4 میلیون تن ارتقاء بخشیم .

وی با تاکید بر اینکه تمامی قطعات ساخته شده داخلی علاوه بر قابلیت رقابت پذیری با قطعات خارجی ، همواره از کیفیت و راندمان کاری بالاتری نیز برخوردار هستند افزود: این شرکت به منظور شناسائي قطعات يدكي و يافتن سازندگان داخلي و تعيين نيازهاي مجتمع هاي معدنی و صنعتی چادرملو به لوازم و قطعات يدکي، كنترل و بازرسي قطعات در حال ساخت و همچنين بازرسي قبل از ارسال به کارخانه ها و بازرسي مجدد در محل کارخانه ها، از مشاورين مجرب و کار آزموده داخلي بهره گیری نموده و با حمایت از این سازندگان، در حال حاضر هر یک از آنها دارای اعتبار و جایگاه بالای در سطح کشور و جهان قرار گرفته اند و حتی به جمع صادر کنندگان تجهیزات و تکنولوژی به خارج از کشور پیوسته اند .

تعهد چادرملو به حفظ محیط زیست

مدیر عامل چادرملو در خصوص اقدامات و تعهدات این شرکت در امور زیست محیطی نیز گفت : یکی از چالش هایی که همواره تمامی معدنکاران و فعالان حوزه صنعتی با آن روبرو هستند، مباحث زیست محیطی است که به نوعی فعالیت این بخش را با مشکل مواجه کرده و در بسیاری از موارد منجر به تعطیلی فعالیت معادن شده است اما چادرملو با اختصاص بودجه هایی مشخص برای حفظ محیط زیست توانسته ضمن توجه به این مقوله مهم به توسعه اقتصادی و صنعتی منطقه نیز بپردازند.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان یک شرکت ایرانی فعال در بورس اوراق بهادار تهران، در خط مشی خود به موضوع محیط زیست اشاره کرده و بر اساس آن استاندارد مدیریت زیست محیطی" ISO14001-200" را در نظر گرفته و در راستای توسعه پایدار و حفظ محیط زیست، تامین سلامتی و ایمنی نیروی انسانی را هدف اصلی خویش قرار داده است.

بخشی از اقدامات زیست محیطی چادرملو

- درختکاری 518 هکتار از گونه های مثمر و غیر مثمر و مقاوم در شرایط کویری در مجتمع صنعتی چادرملو در اردکان یزد.

- استفاده از تجهیزات غبار گير و فيلترهاي كيسه اي در کارخانه گندله سازی اردکان بمنظور کاهش میزان ذرات آلاینده محیط زیست .

- ایجاد 85 هکتار فضای سبز با گونه مختلف درخت و گیاهان مقاوم در کویردر مجتمع معدنی چادرملو.

- ایجاد آبشخور برای حیوانات و حیات وحش در کویر.

- ساخت ابنیه برای محیط بانان پناهگاه حیات وحش دره انجیر – نی باز

- بهره برداری از آب شور چاله ساغند و تصفیه آن و جایگزین با آب شیرین بهاباد

- همکاری در تامین نیروی محیط بانان منطقه

- خرید و نصب ایستگاه کامل سنجش آلودگی هوا در شهر اردکان

- اجراي برنامه جداسازي زباله هاي خانگي شامل پسماندهاي آلي ، شيشه و كاغذ (ازمبدا توليد)

- ارایه پروژ ه های مرتبط با حفاظت از محیط زیست در بخش تحقیق و توسعه (R&D)

- استفاده از سیستم تر در کارخانجات فراوری سنگ اهن جهت کاهش ورود ذرات گرد و غبار به محیط بیرون

مشارکت در طرح شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس :

به گفته نوریان، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اعتقاد راسخ به ارتقاء شاخص های زیست محیطی نه تنها با رعایت الزامات مصرح در قانون برای کاهش آلاینده های ناشی از فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی خود اقدام کرده، بلکه تدابیری فراتر از وظایف برای پیشگیری از بحرانهای آتی را نیز اتخاذ نموده است . ازجمله این اقدامات حیاتی، پیش بینی بحران آینده کشور به ویژه مناطق کویری در تامین آب بوده است . این شرکت همراه با دو شرکت گل گهر و مس سرچشمه با تدبیری دور اندیشانه از چند سال پیش اقدام به عملی ساختن طرح شیرین سازی آب خلیج فارس و انتقال به مناطق مرکزی ایران از جمله استان یزد و شهرستان اردکان نموده است .

چادرملو و 2 شرکت گل گهر و مس سرچشمه برای اجرای این طرح عظیم ملی و استراتژیک ، 15 هزار ميليارد ریال سرمایه گذاری پیش بینی کرده اند که تا کنون بخشی از آن را تامین و پرداخت نموده اند.

وی افزود : با اجرای این طرح سالانه 40 میلیون متر مکعب آب به شهرستان اردکان منتقل می شود ، که قادراست علاوه بر تامین آب مورد نیاز صنایع ، آب شرب اهالی را نیز تامین کند.

طرح جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهر اردکان و انتقال به مجتمع صنعتی:

همچنین یکی از طرح های بزگ و زیر بنایی توسعه بخش چادرملو پروژه احداث تصفيه خانه فاضلاب شهر اردكان و انتقال بخشی از آن به مجتمع صنعتي چادرملواست. این طرح تاثیر قابل توجهی در ارتقاء سطح بهداشت ساکنین شهر و نیز جلوگیری ازهدر رفت آب دارد، و برای اجرای این طرح در اردکان مبلغ 1 هزارو 939 ميليارد ريال هزینه کرده است . نباید فراموش کرد این پروژه های زیر بنایی که منافع آن برای عامه است اقداماتی فراتر از وظایف یک شرکت صنعتی است .

ساخت نیروگاه 500 مگاواتی سیکل ترکیبی اردکان:

از جمله اقدام دیگر چادرملو که با هزینه بیش از 13 میلیارد ریالی اجرا شده است ، ساخت نیروگاه 500 مگاواتی سیکل ترکیبی در شهرستان اردکان با هدف تامین نیاز برق مصرفی واحد های صنعتی مستقر در این منطقه و سایر مصرف کنندگان کشور بوده که به اتمام رسیده ودر حال حاضر در مدار شبکه سراسری برق قرار گرفته است .

مشارکت با بخش خصوصی در اجرای طرحهای تولید فولاد :

محمود نوریان سپس به طرح های مشارکتی چادرملو اشاره کرد و گفت : در راستای مصوبات هیأت مدیره و در جهت مشارکت با بخشهـای خصوصی، این شرکت اقدام به مشارکت در سرمایۀ شرکت آهن و فولاد غدیر ایـرانیان بـه میزان 30 درصد، شـرکت آهـن و فولاد ارفع به میزان 43 درصد و شـرکت صنـایع آهـن و فولاد سَرمد اَبرکوه به میزان 65 درصد سهام نموده است.

همچنین چادرملو در اجرای طرح احداث کارخانۀ تولید الکترود گرافیتی با ظرفیت 30 هزار تن در سال ، به میزان 27 درصد در سهام آن ، مشارکت نموده که در مرحلۀ قبل از بهره برداری است.

رشد سود قابل توجه 214 درصدي نماد کچاد :

مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در پایان در پاسخ به این سوال که این شرکت با نماد ( کچاد) در حال حاضر چه جایگاهی در بازار سهام دارد گفت : روند سود آوری چادر ملو که از سال ۹۴ سیر صعودی داشته طی سال جاری نیز سرعت بیشتری یافته و طی دوره سود دهی و گزارش عملکرد، جزء 10 شرکت برتر بورس قرار گرفته است .

وی افزود: بر اساس میزان نقد شوندگی و حجم دادو ستد در بازار سرمایه ایران این شرکت در گزارش 9 ماهه منتهی به 29/12/1397 توانسته بیش از 52 هزار و 700 میلیارد ریال درآمد کسب کند که نسبت به دوره مشابه سال قبل 137 درصد افزایش یافته . سود خالص شرکت نیز با رشد 214 درصدی به مبلغ 2 هزارو 203 میلیارد ریال رسیده . که بر این اساس می توان گفت سود هر سهم به میزان 658 ریال افزایش یافته است .

نوریان تصریح کرد : شرکت چادر ملو همچنین درصدد افزایش سرمایه از مبلغ 33 هزارو 500 میلیارد ریال به 67 هزار میلیارد ریال بوده و بر این اساس، اظهارنظر حسابرس و بازرس قانونی نسبت به گزارش توجیهی هیئت مدیره در مورخ 23/08/1397 در سامانه کدال قرار گرفته و تشریفات قانونی این افزایش سرمایه در حال انجام بوده که هدف از این افزایش سرمایه، جبران مخارج سرمایه گذاری در بهره برداری از معادن جدید و جبران مخارج مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه پذیر است
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۲۵
کد مطلب: 45661
 
مرجع : بورس آنلاین