یک انتصاب و ماجراهای آن

روزنامه گسترش صمت , 28 آذر 1397 ساعت 10:56

انتصابات جدید وزیر صنعت، معدن و تجارت، این روزها با واکنش‌های زیادی به ویژه در سازمان زمین‌شناسی روبه‌رو شده است.


به گزارش ماین نیوز، انتصاب یک جوان ۳۳ ساله که نسبتی با رئیس‌جمهوری دارد بر ریاست سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی، محل انتقادهای زیاد بخش خصوصی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و حتی بدنه وزارتخانه و از جمله معاون معدنی رحمانی شده است.


استعفای سرقینی
خبرگزاری‌ها نوشتند؛ معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در اعتراض به انتصابات جدید وزیر صنعت، معدن و تجارت استعفا داد.

به گزارش تسنیم، متن استعفای آقای سرقینی به دلیل انتخاب غیرکارشناسانه وزیر صنعت، معدن و تجارت برای ایمیدرو و سازمان زمین‌شناسی به دفتر وزیر ارسال شده است.

البته گفته شده که وزیر با استعفای سرقینی مخالفت کرده اما قرائن حاکی از اصرار وی بر کناره‌گیری از این مسئولیت به دلیل اعتراض به انتخاب‌های جدید وزیر است.

گفتنی است تلاش روزنامه روزگار معدن، برای تماس با آقای سرقینی برای تایید درستی و نادرستی این خبر تا انتشار این شماره روزنامه به جایی نرسید.

دستور روحانی
این انتقادها در حالی است که شایعه دستور رئیس‌جمهوری برای ابطال حکم دامادش از ریاست سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی، همان روز منتشر و تا پایان روز تکذیب شد اما این بار به نقل از رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی دوباره مطرح شده است.

۲ روز پس از این انتصاب جنجالی که با واکنش گسترده‌ای روبه‌رو شد، حالا رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی می‌گوید که حسن روحانی دستور ابطال این حکم را داده است.

رمضانعلی سبحانی‌فر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و سخنگوی حزب اعتدال و توسعه، در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به انتصاب کامبیز مهدی‌زاده، به‌عنوان معاون رضا رحمانی گفت: بر اساس شنیده‌های من، رئیس‌جمهوری دستور داده تا حکم دامادش به‌عنوان معاون وزیر صنایع باطل شود.

سبحانی‌فر با بیان اینکه «این انتصاب کار درستی نبوده است»، ادامه داد: اینکه فرزندان بستگان مسئولان، پست نگیرند، یک بحث است و جوان‌گرایی بحث دیگر، مسئله دیگر نیز شایسته‌سالاری است؛ این موضوع‌ها را نباید با هم خلط کرد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس تصریح کرد: گاهی ممکن است مسئولی تجربه داشته باشد و جوان نیز باشد که در این صورت می‌تواند در پستی مفید باشد و اشکالی ندارد که مسئولیت بگیرد.

گفتنی است در روزهای گذشته، انتصاب کامبیز مهدی‌زاده به‌عنوان رئیس سازمان زمین‌شناسی و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با انتقاد گسترده‌ در محافل سیاسی و رسانه‌ای روبه‌رو شد. البته ابطال این حکم همچنان از منابع رسمی و دولتی تایید نشده است.


احضار وزیر صنعت، معدن و تجارت به فراکسیون امید بابت انتصاب‌های اخیر
به گزارش انتخاب، همچنین رضا انصاری، عضو هیات رئیسه فراکسیون امید اعلام کرد: به زودی ۳ وزیر از جمله وزیر صنعت، معدن و تجارت را به فراکسیون امید فرا می‌خوانیم تا درباره انتصابات اخیرشان توضیح دهند.


استیضاح به دو دلیل
او افزود: نخستین دلیل، انتصاب به‌عنوان معاون وزیر با این سن و سال کم و فضای جامعه است که به صلاح کشور نبود و باعث بی‌اعتمادی بیشتر مردم می‌شود.
مقصودی اضافه کرد: دلیل دوم، افزایش بیش از حد و خارج از تصور نرخ خودرو است که از سوی ایشان اعلام شد.


شاتا تایید کرد
در حالی که شایعه‌های مختلفی در فضای مجازی و رسانه‌ها از این عزل و نصب‌ها شنیده می‌شود، شاتا، پایگاه خبری وزارت صنعت، معدن و تجارت، خبری را روی خروجی خود گذاشت که در آن از انتصاب کامبیز مهدی‌زاده فرساد به سمت معاونت وزیر و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور خبر داده بود.

در این خبر، وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تقدیر از تلاش‌های راضیه لک، رئیس پیشین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در متن حکم کامبیز مهدی‌زاده فرساد آورده است: با توجه به تعهد، تخصص و سوابق ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به سمت «معاون وزیر و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور» منصوب می‌شوید. امید است با اتکال به خداوند متعال و بهره‌گیری از توانایی‌های موجود در انجام وظایف محول، موفق و مؤید باشید. خداوند بر توفیقات شما در سایه توجهات حضرت ولیعصر بیفزاید. گفتنی است بر اساس عکس منتشر شده شاتا، آیین معارفه نیز برگزار شده است.


بخش خصوصی چه می‌گوید؟
بخش خصوصی نیز به نوبه خود به این انتصاب واکنش‌هایی نشان داده و به گفته برخی منابع درصدد تهیه نامه‌ و ارسال آن به وزارت صنعت، معدن و تجارت است. در این میان، رئیس خانه معدن ایران در پاسخ به تماس تلفنی خبرنگار ما اعلام کرد خارج از ایران به سر می‌برد و به محض حضور در ایران در این باره اظهار نظر خواهد کرد.

به گزارش ماین‌نیوز کامران وکیل، دبیرکل و عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان مواد معدنی ایران نیز با ارسال نامه‌ای کنایه‌آمیز به وزیر، این انتصاب را تبریک گفته و به پیوست، کروکی سازمان زمین‌شناسی را برای ارائه به آن مقام مسئول جدید ارسال کرده است.


لک: به میزم وابسته نبودم
خبرنگار ما برای اطلاع از آخرین وضعیت ریاست این سازمان، با دکتر راضیه لک که تا هفته گذشته رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی بود گفت‌وگویی انجام داد. راضیه لک در گفت‌وگو با روزگار معدن اظهار کرد: از آنجا که آقای مهدی‌زاده به طور رسمی به عنوان ریاست این سازمان معرفی شده است و در سایت‌ها نیز اعلام شده، از روز شنبه در این سازمان حضور نیافتم و دستور تخلیه دفترم را دادم تا منعی برای حضور ایشان در این سازمان نباشد.

وی درباره اینکه چه تصمیمی برای خود گرفته است نیز خاطرنشان کرد: تصمیم دارم به پژوهشکده علوم زمین بروم و به فعالیت‌ها و امور معوقه پژوهشی خود رسیدگی کنم.

دکتر لک در پاسخ به این پرسش که شما تنها خانمی هستید که تاکنون به عنوان معاونت یک وزارتخانه انتخاب شده و این انتصاب از بدنه سازمان بوده اما یک سال از حکم شما نگذشت که شخص دیگری جایگزین شد، گفت: به نظر می‌رسد انتصاب زنان در پست‌های بالا به حمایت و فرهنگ‌سازی، بیش از شعار نیاز دارد. این ویژگی اخلاقی زنان است که برای مشاغل این‌چنینی تلاش نمی‌کنند و بر آن اصراری ندارند و بیشتر برای آقایان جذاب است. با این حال اگر مسئولیتی را به یک خانم بسپارید، آن را به بهترین شکل ممکن انجام خواهد داد.

لک با اشاره به اینکه هیچ شناختی از فرد جدیدی که برای ریاست سازمان منصوب شده است ندارد ابراز امیدواری کرد اقدامات خوبی که در این سازمان طی یک سال گذشته به ثمر رسید، ادامه یابد.

وی با بیان خاطره‌ای از دکتر کرباسیان، ریاست پیشین ایمیدرو گفت: زمانی که این پست به من پیشنهاد شد مخالفت کردم اما آقای کرباسیان جمله‌ای گفتند که نظر من را عوض کرد و آن این بود: ممکن است در عمر انسان فقط یک بار فرصت خدمت به کشور فراهم شود و توصیه من این است که این پیشنهاد را بپذیرید.

وی ابراز امیدواری کرد که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی تحت تاثیر هیچ جو غیرکاری بهم نریزد و آسیب نبیند و اعلام آمادگی کرد که به عنوان مشاور در کنار ریاست جدید، حاضر به همکاری است که آن را در راستای وظایف خود می‌داند و از ابراز آن ناراحت نیست.

خانم لک مهم‌ترین اقدامات خود را در یک‌سال گذشته‌ که ریاست این سازمان را به عهده داشت، چنین برشمرد:
۱- کسب درآمدهای اختصاصی پس از ۵۵ سال در حالی‌که این سازمان با بودجه‌های عمومی کار می‌کرد و به همین دلیل بنیه بسیار ضعیفی داشت. همین یک مورد موجب رشد قابل توجه درآمدهای این سازمان در سال ۹۷ شده است و به همین دلیل در سال ۹۸ نیز بودجه خوبی برای سازمان نوشته شده است، به نحوی که به ۱۲.۵ میلیارد تومان رسیده است و موجب می‌شود دست رئیس بعدی که می‌آید بسیار بازتر باشد.

۲- رصد و شناسایی مشکلات و چالش‌ها با توجه به پیشینه کاری خود که مدیر طرح و برنامه و بودجه سازمان بود و رفع این مشکلات در زمان ریاست که بسترساز درآمدهای اختصاصی سازمان هم شد.

۳-اصلاح و نوسازی وضعیت فیزیکی سازمان اعم از سالن‌ها، آزمایشگاه‌ها و سطح رفاه پرسنلی.

۴- کادرسازی و اصلاح کادر اداری برای بهتر شدن امور این سازمان و واگذاری اختیارات لازم به مدیران.

۵- سفر به ادارات تابع در استان‌ها و اصلاح امور و کار مدیران و از نزدیک مدیریت کردن امور و مشکلات این اداره‌ها به نحوی که فقط استان سیستان و بلوچستان مانده بود و قرار بود سفری به زاهدان نیز انجام شود.

۶- به دلیل حضور مستمر در سازمان زمین‌شناسی، شناخت کافی از پرسنل این سازمان و توانمندی‌های کارکنان آنجا داشتیم و تغییر دادن مدیرانی که ۲۰ سال جابه‌جا نشده بودند و استفاده از کارکنان و مدیران دارای انگیزه همان سازمان که به سرعت کارها و امور کمک کنند.

۷- پرهیز از تعدیل نیرو مگر به صورت بازنشستگی یا ارائه مشوق‌هایی برای انتقال به شهرستان‌ها.

۸- یکی دیگر از مهم‌ترین اقدامات انجام شده به گفته دکتر لک، آزادسازی اطلاعات اکتشافات معدنی با طراحی به صورت رایگان بود که امری بی‌سابقه است و می‌تواند باعث رشد انقلابی برای حضور بخش خصوصی در معادن شود. در همین زمینه، ۱۶ گواهی کشف که بیش از یک دهه خاک خورده بود، اعلام و به مزایده گذاشته شد.

۹-ارتباط مستمر با دانشگاه‌ها و بخش خصوصی
۱۰-اقدامات و گام‌های مهم در بخش بین‌الملل عبارتند از به‌دست آوردن کرسی علوم زمین در یونسکو، تفاهم با دانشگاه سوربن فرانسه برای تهیه نقشه سه‌بعدی و آماده‌سازی پیش‌نویس قرارداد آن که قرار است ژانویه امسال شروع شود، امضای یک تفاهمنامه با فرانسه برای انجام صفر تا صد کارهای اکتشاف در ۳ منطقه ایران با یک میلیون دلار که امیدوارم زمین نماند، صدورخدمات فنی مهندسی اکتشافات در بلاروس و سوریه که با بلاروس در آستانه امضای قرارداد بودیم و حضور سفیران بلژیک، اتریش و سوئیس در این سازمان برای فراهم آوردن زمینه‌های همکاری و....

۱۱- واگذاری و برون‌سپاری ۳۴میلیارد تومان طرح و پروژه سازمانی به بخش خصوصی.

۱۲- برنامه‌ریزی برای پایان پروازهای ژئوفیزیک هوایی خراسان شمالی که در نقشه آن، پهنه‌های امیدبخش در این مناطق اعلام شود.

۱۳- برای نخستین بار در کشور در مدت ۳ ماه پهنه سقز به پایان رسید و ۳۷ درصد این پهنه جزو مناطق امیدبخش اعلام شد. ۵۲ محدوده معدنی پلی متال شامل آهن و طلا نیز در این ۳۷ درصد شناسایی شده است و درحال‌حاضر کارشناسان روی پردازش آنومالی‌های این منطقه کار می‌کنند.

۱۴- گسترده کردن فعالیت بخش مخاطرات زمین‌شناسی با مدیریت جدید.

۱۵-اقدامات مهمی در راستای شناسایی دلایل فرونشست و همچنین کشف آب‌های کارستی در منطقه مرزی خراسان رضوی و جنوبی و فعالیت‌های دیگر.


کد مطلب: 45395

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/45395/یک-انتصاب-ماجراهای

ماین نیوز
  http://www.minews.ir