در همایش HSEE ایمیدرو تاکید شد:

صیانت از جان کارگران در معادن الزامی است

روزنامه گسترش صمت , 30 مهر 1397 ساعت 9:01

همایش HSEE، روز گذشته با حضور اردشیر سعدمحمدی قائم مقام ایمیدرو، امیر ولدخانی مدیر دفتر بهداشت، ایمنی، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو و تعدادی دیگر از مدیران مربوط در طبقه دوم ساختمان ایمیدرو برگزار شد.


به گزارش ماین نیوز، گفتنی است HSEE مخفف بهداشت، ایمنی، محیط‌زیست و انرژی است. در این همایش ضمن اشاره به لزوم توجه به ایمنی در معادن، سال ۹۶ به عنوان یکی از ایمن‌ترین سال‌ها در حوزه ایمنی در معادن معرفی شد.

به گزارش روزگار معدن، اردشیر سعدمحمدی قائم مقام ایمیدرو در همایش HSEE، گفت: تدوین شیوه‌نامه‌های مشخص و نظارت‌های مداوم و درست به‌ویژه توجه به آموزش از جمله عوامل موثر در تحقق برنامه‌های بخش ایمنی معادن است.

این مقام مسئول با بیان اینکه در زمینه ایمنی معادن، نیاز مبرم به شبکه‌ای منسجم داریم، گفت: محور اصلی برنامه‌ها در بخش ایمنی، توجه به آموزش است. در این زمینه مهم‌ترین بحث در جهان، افزایش سطح آموزش هدفمند است که باید مورد توجه مدیران این حوزه قرار بگیرد.

سعدمحمدی ادامه داد: ساختار درست در روند فعالیت‌های معدنی، دیگر موضوع کلیدی در بخش ایمنی به شمار می‌رود. اگر برنامه اکتشافی درست نباشد، بدون تردید طراحی دارای ایرادهایی بوده و پیمانکار دچار خطا شده است.

وی افزود: بنابراین نظارت‌های مداوم و درست در زمینه ایمنی، ضروری است.

قائم مقام ایمیدرو ضمن اشاره به ارزش نهادن به حوزه HSEE در مجموعه‌های معدنی کشور گفت: توجه مدیران مجموعه‌ها به مدیریت ایمنی، ضرورتی انکارناپذیر است چراکه این موضوع با جان انسان‌ها گره خورده است.

به گفته معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی، بیشترین حوادث معدنی در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد، از این‌رو تدوین شیوه‌نامه‌های مشخص و ارتقای بخش بازرسی در این حوزه جزو ضرورت‌هایی است که باید در اولویت برنامه‌های مدیران قرار بگیرد.

وی در ادامه اظهار کرد: ۵۰ تا ۶۰ درصد حوادث ناشی از کار در ایران مربوط به بخش ساختمان است و در حوزه معدن و صنایع معدنی جهان، چین بالاترین میزان مرگ و میر را دارد.


امن‌ترین سال حوادث معدنی
در ادامه این همایش، امیر ولدخانی، مدیر دفتر بهداشت، ایمنی، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو، گفت: سال ۱۳۹۶ با رکورد یک فوتی در حوادث کار در واحدهای تابع سازمان ایمیدرو، امن‌ترین ضریب شدت حوادث در این سازمان را به خود اختصاص داده است. وی با بیان اینکه آمار حوادث از سال ۱۳۸۲ تاکنون در واحدهای تابع سازمان ایمیدرو کاهشی بوده است، گفت: سال گذشته، امن‌ترین ضریب شدت حوادث در ۱۴ سال گذشته را داشته و شاهد بهترین عملکرد واحدهای تابع سازمان ایمیدرو بودیم.

وی افزود: در سال گذشته، تنها یک مورد فوت در واحدهای تابع سازمان رخ داد که یک رکورد به شمار می‌رود.

به گفته مدیر دفتر بهداشت، ایمنی، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو، ضریب شدت که شامل تعداد روزهای از دست رفته به ازای هر یک میلیون ساعت است، درحال‌حاضر به زیر یک رسیده است.

ولدخانی درباره تسهیلاتی که در صورت اجرای بخشنامه‌های HSEE برای کارفرمایان در نظر گرفته می‌شود، اظهار کرد: قسمتی از بخشنامه‌ها، الزامات قانونی است که در قانون کار، تامین اجتماعی، محیط‌زیست و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و هیات وزیران آورده شده است.

وی افزود: سایر قسمت‌ها نیز مربوط به الزامات مربوط به سازمان ایمیدرو است و با حمایت ریاست هیات عامل، معاونت برنامه‌ریزی و معاونت طرح‌های معدنی، صنایع معدنی و معاونت مالی سازمان ایمیدرو، برنامه‌های مختلفی تدوین شده که شامل الزامات و شیوه‌نامه‌ها نیز می‌شود.

به گفته ولدخانی، ایمیدرو در مواردی که بودجه واحدها برای اجرای الزامات تعیین شده کم باشد، با هدف پشتیبانی از طرح‌ها به آنها کمک می‌کند، به طوری که سازمان ایمیدرو با توجه به ارزیابی عملکرد واحدهای مختلف، بهبود عملکرد آنها را در تخصیص بودجه به آنها در نظر می‌گیرد.

مدیر دفتر بهداشت، ایمنی، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو با تاکید بر اینکه دفتر HSEE تنها در حوزه واحدهای تابع سازمان ایمیدرو کار می‌کند، اظهار کرد: متولی بخش خصوصی، وزارت صنعت، معدن و تجارت است و این دفتر تنها کمک‌هایی به‌ویژه در حوزه آموزش به بخش خصوصی ارائه می‌دهد.

به گفته ولدخانی، هر واحد بر اساس نیازهایش ارزیابی می‌شود که در ۵ دسته از خیلی ضعیف تا عالی قرار می‌گیرد و امسال مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی ایران برای دومین سال متوالی رتبه نخست را به‌دست آورده است.


بخشنامه شدن بهینه‌سازی مصرف آب
همچنین در این همایش، عباس رنجبر، مدیر زیرساخت ایمیدرو، گفت: سازمان‌ها و دستگاه‌های نظارتی از ایمیدرو گزارش مربوط به مدیریت سبز را می‌خواهند و ما باید در برابر آنها پاسخگو باشیم.

وی در ادامه بیان کرد: ایمیدرو، بهینه‌سازی مصرف آب را بخشنامه کرده است و در آن خواسته شده که با توجه به تنش‌های آبی کشور، در زمینه مصرف آب، واحدهای تابع به نکته‌هایی توجه کنند. در نظام مدیریت سبز، حمایت و همراهی مدیران لازم است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ایران جزو نخستین کشورهایی است که در قانون اساسی آن به حفاظت محیط‌زیست توجه شده است، افزود: بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، حفاظت محیط‌زیست و نسل امروز و نسل‌های بعدی که در آن حیات دارند، وظیفه عمومی تلقی می‌شود. از این‌رو فعالیت‌های اقتصادی که با آلودگی محیط‌زیست و تخریب غیرقابل جبران آن همراه باشند، ممنوع شده‌اند. وی در ادامه با اشاره به قانون برنامه ششم توسعه، گفت: عوارض آلاینده واحدهای تولیدی که موضوع تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات ارزش افزوده است، مشمول یک درصد از نرخ فروش می‌شود، نرخ فروش را باید به‌عنوان عوارض آلایندگی در نظر گرفت و مبلغی را باید بابت عوارض آلایندگی پرداخت.

رنجبر در ادامه افزود: در برنامه ششم توسعه در بخش ۸، قسمت آب، بند ز، تغییر ساختار مصرف آب شرکت‌های فولادی، آلیاژی و معدنی و شست‌وشوی مواد خام تا پایان سال اجرای برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته است. این موضوع در دسته خواسته‌های دستگاه‌های نظارتی خواهد بود. وی در ادامه گفت: بخش مهمی از برنامه ششم توسعه به محیط‌زیست و منابع طبیعی پرداخته است. در این بخش، دولت موظف به انجام یکسری اقدامات شده که یکی از آنها، تاسیسات جمع‌آوری تصفیه و بازچرخانی آب است. واحدهایی که آلایندگی بیش از اندازه دارند، باید این اقدام را انجام بدهند. درحال‌حاضر در بخشنامه درون‌سازمانی، این بخش را دیده‌ایم و به یک بند قانونی تبدیل شده است.

مدیر زیرساخت ایمیدرو گفت: بند ز از قانون برنامه ششم، به اجرای مدیریت سبز پرداخته که بر اساس این ماده قانونی، بخشنامه مدیریت سبز را ارسال کردیم. همچنین در ماده ۱۱ تبصره ۳ قانون هوای پاک، مصوب مجلس شورای اسلامی، آمده است که پروژه‌های بزرگ و متوسط بر حسب قوانین، مشمول ارزیابی زیست‌محیطی و موظف به نصب و راه‌اندازی سامانه پایش آنلاین هستند.

ایمنی با انسان سروکار دارد
در ادامه این همایش، علی بهمنی، کارشناس HSEE ایمیدرو، گفت: بر اساس ماده ۸۵ قانون کار، صیانت از نیروی انسانی، کارگر و کارفرما الزامی است. همچنین ماده ۹۱ قانون کار اهمیت ویژه‌ای دارد. بر اساس این ماده، کارفرما موظف است تمام وسایل را تهیه کرده، نیروها را آموزش دهد و بر عملکرد آنها نظارت کند.

وی در ادامه گفت: مدیرانHSEE مدیران ناظر هستند یعنی کسانی ‌که می‌خواهند مانع تخلفی شوند و با این اقدام در واقع از کارگر، خط تولید و افزایش بهره‌برداری صیانت می‌کنند. بحث ایمنی با انسان سروکار دارد، از این‌رو آموزش آنها اهمیت ویژه‌ای دارد.


کد مطلب: 45077

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/45077/صیانت-جان-کارگران-معادن-الزامی

ماین نیوز
  http://www.minews.ir