گروه معادن مس
 
آینده‌ای درخشان پیش روی شرکت مس است
 

بخش‌هایی از متن سخنرانی مهندس محمدرضا بنی‌اسدی راد مدیرعامل شرکت مس در نخستین همایش صنایع غیر آهنی ایران

«در ابتدا لازم می‌دانم از برگزارکنندگان این همایش به‌ویژه کمیته راهبری و گروه رسانه دنیای اقتصاد تقدیر و تشکر به عمل ‌آورم، درحالی‌که اکثر نگاه‌های صنایع فلزی و معدنی در کشور بر زنجیره فولاد متمرکز است و مجامع و نشست‌های مختلفی نیز در این خصوص تشکیل می‌شود که طرح جامع فولاد را می‌توان ثمره این هم‌افزایی دانست تاکنون فلزات غیر آهنی تا این میزان مورد توجه نبوده‌اند.

برگزاری اولین همایش فلزات غیر آهنی در کشور در سال حمایت از کالای ایرانی را باید به فال نیک گرفت؛ چراکه فلزات پایه‌ای نظیر مس ـ آلومینیوم ـ سرب ـ نیکل- قلع ـ روی و طلا همانند فولاد و زنجیره‌اش نقش بسیار مهمی در بازارهای جهانی ایفا می‌کنند.

امیدوارم با تداوم برگزاری این‌چنین همایش‌هایی بتوانیم چشم‌اندازهای روشن‌تری را برای این فلزات ترسیم نماییم و با هدف‌گزاری‌های مناسب جایگاه واقعی را در حوزه فلزات اساسی در سطح جهانی را به ارمغان آوریم.

ایران برخوردار از ۶۸ ماده معدنی است و تاکنون نزدیک به ۴۰ میلیارد تن این ذخایر کشف‌شده است. مس دومین فلز باارزش در ایران است. در حال حاضر ایران با برخورداری از حدود ۲۲ میلیون تن ذخیره قطعی مس محتوی حدود ۳ درصد از مجموع ذخایر جهانی را در اختیار دارد.

امروز تولید معدنی مس در جهان به بیش از ۲۰ میلیون تن رسیده است که دستیابی به تولید ۲۹۶ هزار تن مس محتوی در سال ۹۶ رکورد بی‌سابقه‌ای در طول تاریخ شرکت بوده است و با توجه به عملکرد ۵۵ درصدی شش‌ماه نخست که تولید ۱۵۳ هزار تن مس محتوی بوده است امیدواریم رکورد سال گذشته را بهبود بخشیده و با توجه به ذخایر بالای مس در ایران با جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی بهره‌برداری از معادن مس کشور را افزایش دهیم.

همکاران ما پیش از آغاز تحریم‌ها راهکارهای عملی برای مقابله با تهدیداتی را که در پیش روی این شرکت است را بررسی کرده و کارگروه‌هایی برای این منظور تشکیل داده است. افزایش بهینه در تولید به توان داخلی بومی‌سازی تقویت و زیرساخت‌ها و پیگیری‌های قدرتمندانه طرح‌های توسعه‌ای و تبدیل‌شدن به صنعت سبز محورهای اساسی شرکت مس برای مقابله با چالش‌های موجود است که در این موارد در سال جاری با حداکثر توان پیگیر می‌شوند.

به‌عنوان‌مثال در نیمه نخست سال ۹۷ به کمک خانواده بزرگ مس نه‌تنها برنامه‌های تولید شرکت در سه مجتمع سرچشمه، سونگون و شهربابک تحقق یافته‌اند بلکه در این زمینه رکوردهای خوبی نیز برای شرکت ثبت شده است. ازجمله تولید بیش از ۱۱۴ هزار تن کاتد که در شهریورماه به ۲۰ هزار تن و در نیمه دوم پیش‌بینی ۲۱ هزار تن کاتد در ماه را داریم و تولید کنستانتره به بیش از ۵۹۷ تن با عیار ۲۴/۷۸ که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است.

همه این موارد نشان از رشد تولید در شرکت و عزم جدی و شتاب بخشیدن به طرح‌های توسعه‌ای برای تولید کنستانتره که رسیدن به ۴۰۰ هزار تن مس محتوی جهت تکمیل زنجیره تولید در برنامه ششم توسعه هدف گزاری شده است.

شرکت ملی صنایع مس ایران به‌عنوان مهم‌ترین بازیگر صنعت مس در ایران و خاورمیانه در حال تبدیل‌شدن به یکی از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده مس در جهان است که امیدواریم در افق چشم‌انداز ۱۴۰۴ به هدف قرار گرفتن در ده شرکت بزرگ دنیا دست ‌یابیم.»
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۲
کد مطلب: 44891