گروه معادن مس
 
معاونت بهره برداری مس سرچشمه ایران در جمع خبرنگاران رسانه های کشوری:
با کمبود ظرفیت ذوب کنسانتره روبرو هستیم
گروه معادن >مس - معاونت بهره برداری مس سرچشمه ایران با تاکید بر اینکه در حال حاضر خام فروشی نداریم تصریح کرد:ظرفیت ذوب کنسانتره در مس سرچشمه کرمان نداریم و با کمبود آن روبرو هستیم.
 
به گزارش ماین نیوز، حبیب ضیاءالدینی معاونت بهره برداری مس سرچشمه ایران در جمع خبرنگاران رسانه های کشور روز گذشته اظهار کرد: یکی از معادن بزرگ مس پروفیلی دنیا ذخیره اولیه آن توسط شرکت آمریکایی طراحی شده است و فعالیت مس استخراجی آن ۲۸۰میلیون تن با عیار ۱/۲درصد بود.

وی گفت: طی یک طرح بیست ساله ۲۸۳تن خاک برداشت شد و کارخانه تغلیظ قدیم ۳۶۰هزار تن سنگ کنستانتره مس درسال تولید می کرده است.

ضیاء الدینی با بیان اینکه کارخانه ذوب به ظرفیت ۱۴۰هزار تن آند تاسیس شد که تکنولوژی کوره ها ریور بود، عنوان کرد:در سال ۱۳۶۳ پالایشگاه با ظرفیت ۱۵۸هزار تن کاتد بوده که تا ۲۴۰هزار تن قابل افزایش است .

این مقام مسئول ادامه داد : درسال ۱۳۸۰ طرح بررسی مجدد روی معدن انجام شد و میزان استخراج ماده معدنی ۲۸۳میلیون تن به ۸۰۰ میلیون تن با عیار ۰/۷۶ افزایش یافت .

ضیاءالدینی تصریح کرد: با راه اندازی کارخانه تغلیظ ۲فاز ۱ تولید ۱۵۰هزارتن کنستانتره درسال آغاز شد که همزمان تکنولوژی فلش جایگزین کوره های ریور شد.

وی گفت: درشرایط فعلی با اینکه حدود ۶۰۰میلیون تن سنگ سولفوری از معدن مس سرچشمه تاکنون استخراج شده است ذخیره باقیمانده سنگ معدن حدود ۸۲۰میلیون تن با ۰/۶ درصد مس است و در سال ۹۴ با افتتاح فاز ۲ کارخانه تغلیظ ۲ با ظرفیت ۱۵۰هزارتن درسال تولید کنستانتره در کارخانه تغلیظ ۲ به ۳۰۰هزار تن درسال رسید که با احتساب تولید کنستانتره درفاز قدیم تولید سالیانه به ظرفیت اسمی ۶۶۰هزار تن درسال رسید.

معاونت بهره برداری مس سرچشمه ایران با اشاره به اینکه کارخانه ذوب فلش همچنین آبان‌ماه سال گذشته راه اندازی شده است، گفت:ظرفیت پالایشگاه کارخانه درشرایط فعلی ۱۸۰هزارتن حاصل از کنستانتره است با ۱۱۰کنستانتره درساعت که البته تا ۲۸۰هزار تن درسال هم‌قابل افزایش است.

ضیاءالدینی عنوان کرد: ظرفیت کارخانه پالایشگاه ۱۵۸هزارتن درحالت اولیه است که تا ۲۴۰هزار تن قابل افزایش است.

وی خاطرنشان کرد: روش تکنولوژی در پالایشگاه استارتینگ شیت بود که در بهمن ماه سال گذشته به csm تغییر یافت(البته بخشی از پالایشگاه که ان شاالله به زودی کل پالایشگاه به این روش تغییر میکند)؛در مجموع روش استخراج در مس سرچشمه را به دوروش میشود تقسیم کرد.

ضیاءالدینی خاطرنشان کرد: توضیحات تاکنون درباره روش پیرومتالوژی یعنی معدن تغلیظ ذوب و پالایشگاه ولی برای سنگ های اکسیدی از روش های فلوتاسیون یا تغلیظ نمیتوان استفاده کرد.

وی گفت: درابتدای تاسیس کارخانه مقدار زیادی باطله سنگ های اکسیدی داشتیم که درسال ۷۶ کارخانه لیچینگ راه اندازی شد که ظرفیت آن ۱۲هزارتن مس کاتدی درسال است و تکنولوژی مورد استفاده هیپ لیچینگ است یعنی خاک های اسیدی را در هیپ ها میریزیم و با استفاده از لیچینگی که با اسید سولفوریک انجام میدهیم در نهایت مس رودر در کارخانه لیچینگ استحصال میکنیم.

ضیاءالدینی اذعان داشت: با اتمام خاک های اکسیدی ظرفیت کارخانه پایین آمده و به دلیل کمبود مواد اولیه از روش نوین لیچینگ یعنی بیولیچینگ را در شرف راه اندازی داریم تا بخشی از ظرفیت لیچینگ را از طریق بیولیچینگ جبران کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر خام فروشی نداریم تصریح کرد:ظرفیت ذوب کنسانتره در مس سرچشمه کرمان نداریم و با کمبود آن روبرو هستیم.

معاون بهره برداری شرکت ملی مس سرچشمه ایران با بیان اینکه کاتد به کشورهای آسیای شرقی، چین و مصر صادر می شود، عنوان کرد: کاتد در داخل کشور بر اساس نیاز بازار تامین و مازاد بر آن فروخته می شود.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۰۳
کد مطلب: 44469
 
مرجع : خبرگزاری راه دانا