گروه معادن مس
 
تحقق اهداف توسعه پایدار با مس
گروه معادن >مس - سازمان ملل در سال 2015 میلادی، 17 هدف را برای توسعه پایدار جهان تا سال 2030 تعیین کرد. مس می‌تواند نقش بسیار مهمی در تحقق این اهداف تا یک دهه آینده داشته باشد.
 
به گزارش ماین نیوز به نقل از عصر مس ، آینده سبزتر، سالم‌تر و پایدارتر کره زمین بر استفاده از مس متکی است. از میان اهداف توسعه پایدار سازمان ملل که در یک چارچوب 15 ساله (2015-2030) برای حل بحرانی‌ترین مسائل بشر و رسیدن به جهانی پایدار، طراحی شده‌اند، مس به‌طور مستقیم در تحقق سه هدف نقش دارد.

 تضمین دسترسی به انرژی مقرون‌به‌صرفه، قابل اتکا، پایدار و مدرن برای همه، فراگیر و ایمن ساختن و منعطف و پایدار کردن شهر‌ها و سکونت‌گاه‌های انسانی و اقدام فوری و مبارزه با تغییرات اقلیمی ‌و آثار آن ازجمله 17 هدف توسعه پایدار سازمان ملل است که بدون مس رسیدن به آن‌ها امکان‌پذیر نیست.

انرژی پاک و مقرون‌به‌صرفه

به‌طور کلی محصولات مسی کارآیی و بهره‌وری بیشتری ایجاد می‌کنند؛ زیرا مس بهترین رسانای گرما و برق است که قیمت مناسبی برای استفاده عموم دارد. چنان‌چه استانداردهای کاهش مصرف انرژی ازسوی صنایع کشورها، پذیرفته شوند، اقتصاد کشورها می‌تواند 350 میلیارد دلار از محل کاهش هزینه‌های انرژی صرفه‌جویی کند و مصرف برق نیز در کل جهان 10 درصد کاهش خواهد یافت. پذیرفتن این استانداردها مستلزم جایگزینی منابع تجدیدپذیر انرژی در کنار صرفه‌جویی است. در حال حاضر منابع تجدیدپذیر تقریباً یک چهارم انرژی جهان را تأمین می‌کنند و مس نقش مهمی در ساخت و توسعه نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر دارد چون همان‌طور که گفته شد اولاً بهترین رسانای انرژی است و ثانیاً کمترین تأثیر را بر محیط‌زیست دارد. استفاده از مس همچنین باعث کاهش انتشار دی‌اکسید کربن (CO2) می‌شود چون مس ازجمله فلزاتی است که کمترین ردپای کربن را دارد و مقدار انرژی مورد نیاز برای تولید برق را به‌شدت کاهش می‌دهد.

شهرهای پایدار

مس در حال حاضر یک عنصر ضروری در فناوری‌های نوآورانه است. هم‌اکنون تکنولوژی‌های تأمین انرژی مورد نیاز شهرها و ساختمان‌ها از یک سو و تکنولوژی‌های تهویه مطبوع و سیستم‌های کولینگ و هیتینگ خانه‌ها از دیگر سو کاملاً بر مس استوار است. همچنین خودروهای الکتریکی و ناوگان حمل‌ونقل عمومی الکتریکی به بخش‌های غیرقابل چشم‌پوشی در یک شهر پایدار تبدیل شده‌اند. به همین دلیل است که مؤسسه مک‌کنزی تخمین می‌زند تقاضای مس تا سال 2035 در مقایسه با تقاضای امروز که 22 میلیون تن است، 43 درصد افزایش یابد.

تغییرات اقلیمی

مهم‌ترین دلیل گرم شدن زمین و تغییرات اقلیمی، انتشار گازهای گلخانه‌ای است. کاهش گازهای گلخانه‌ای در اجلاس G8 به‌طور جدی در دستور کار دولت‌های اروپایی و امریکا قرار گرفته است. به‌طور متوسط برای تولید یک تن مس، کمتر از پنج تن CO2 تولید می‌شود. با این حال، به علت راندمان بالای مس و رسانایی بی‌نظیر آن استفاده از مس می‌تواند از انتشار بین 100 تا 7500 تن گازهای گلخانه‌ای ازجمله CO2 جلوگیری کند. پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030، مس باعث کاهش 16 درصدی میزان کربن در جهان شود.

منبع:عصر مس
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۱
کد مطلب: 44363