براي اولين بار در كشور انجام شد؛

ساخت دستگاه کاتد کني توسط متخصصين مجتمع مس سرچشمه

شرکت ملی صنایع مس , 1 خرداد 1397 ساعت 9:09

رييس تکنولوژي و ساخت امور خدمات فني و مهندسي مجمتع مس سرچشمه با بيان اينکه سابقه ساخت دستگاه کاتد کني در داخل کشور وجود نداشت، افزود : طراحي و ساخت اين دستگاه بدست توانمند نيروهاي متخصص صنعت مس سرچشمه براي نخستين بار در کشور انجام و بزودي در مجتمع مس ميدوک نصب خواهد شد .


به گزارش ماین نیوز و به نقل از روابط عمومي مجتمع مس سرچشمه ، علي اكبري افزود: پس از طراحي دستگاه و ارسال نقشه هاي ساخت به شرکت هاي داخلي جهت استعلام ساخت و نصب ، استعلام هاي اخذ شده شرکتهاي داخلي نشان مي داد، اين شرکتها توانايي ساخت نداشتند و قيمتهاي بالايي را اعلام کرده بودند. لذا اين کار به کارگاه ساخت مجتمع مس سرچشمه ارجاع و به صورت صفر تا صد در کارگاه ساخت مس سرچشمه ساخته شد .

وي ابراز داشت: تست دستي اين دستگاه به صورت موفقيت آميز انجام شده و منتظر قطعات ابزار دقيق و تابلوهاي برق هستيم که تست کامل آن انجام و پس از رنگ آميزي به ميدوک ارسال و نصب آن در مجتمع مس ميدوک انجام شود .

اكبري تصريح كرد: براي اين کار تيمي 10 نفره متشکل از 3 نفر تراشکار و فرزکار ماهر، 3 نفر جوشکار حرفه اي و يک نفر بعنوان مجري پروژه همکاري داشتند و علاوه بر آن اداره طراحي، اداره برنامه ريزي و ابزار دقيق نيز 3 نفر از نيروهاي متخصص خود را به ساخت اين پروژه اختصاص دادند .

افزايش ايمني ، سرعت وراندمان كار با ساخت دستگاه كاتداستريپينگ

سرپرست اسكلت فلزي مجتمع مس سرچشمه نيزاظهاركرد: باتوجه به اينكه امروزه صنعت وتكنولوژي به سمت اتوماسيون پيش مي رود ، با ساخت دستگاه كاتد استريپينگ براي نخستين بار در کشور ، سيستم كاتدكني ليچينگ ميدوك نيز از دستي به اتومات ارتقاء مي يابد.

محمود خانداني بيان كرد:اين دستگاه اولين نمونه كاملا" ايراني وساخت داخل است كه درراستاي اقتصادمقاومتي وتوجه به توليد ملي، توسط متخصصين زحمت كش ومجرب اين كارگاه ساخته شده است.

وي اضافه كرد: باتقويت دانش فني پرسنل و با تكيه برتجربه قبلي (ساخت بخشي ازدستگاه كاتدكني سرچشمه ) ، تمامي قطعات اين دستگاه بومي سازي ودركارگاه ساخته شد.

سرپرست اسكلت فلزي مجتمع مس سرچشمه به مزيت هاي اين دستگاه اشاره و اظهاركرد: ازمهمترين ويژگي هاي اين دستگاه ؛ بالابردن ايمني فردي ، سرعت كار وراندمان كاري مي باشد. همچنين درسيستم سنتي(دستي) به دليل نحوه جدايش ورق مسي از بلانك (ورق اوليه) ، احتمال دفرمه شدن كاتد و بلانك وجود دارد ولي با استفاده از اين دستگاه ، ضمن اينكه كيفيت ورق كاتد مطلوب مي باشد به بلانكها هم آسيبي نمي رسد.

خانداني با اشاره به ويژگي هاي طراحي وساخت دستگاه افزود: يكي ديگر از مزيت هاي مهم اين دستگاه ، ساده بودن مكانيزم آن و در نتيجه سهولت تعمير ونگهداري آن است . اين ويژگي و بسياري ازخصوصيات ديگر سبب شده تا اين دستگاه قابل رقابت با نمونه مشابه خارجي باشد وحتي بهتر ازآن.

وي همچنين بيان كرد:باتوجه به كمبودنيرو دركارگاه وانجام دادن درخواست كارهاي واحدهاي مجتمع ، ابتدا فكرنمي كرديم كه با اين حجم كار بتوانيم به سرعت پيش برويم .اما باتوجه به توانايي نيروهايمان يقين داشتيم كه ازعهده كار برمي آييم .

وي بيان كرد: اين پروژه به ما آموخت كه ؛ با تكيه بر دانش وتجربه پرسنل و بها دادن به نيروهاي جوان مي توان گام هاي مهمي براي پيشرفت واعتلاي صنعت مس برداشت.

خانداني همچنين از واحدهاي سفارشات و انبارها ،تعميرات مركزي برق مهندسي ،اداره ابزاردقيق مهندسي ، اداره طراحي مهندسي،اداره برنامه ريزي مهندسي، تعميرات مركزي مكانيك كه در اين پرژه همكاري كردند ، تشكر و قدرداني كرد.

اين دستگاه براي پولينگ 180 کاتد در ساعت طراحي شده است

كارشناس ارشد بهينه سازي مصرف انرژي مجتمع مس سرچشمه كه طراح اين دستگاه مي باشد ، از پيشرفت 95 درصدي ساخت اين دستگاه جهت بهره برداري در واحد ليچينگ مجتمع مس شهربابک خبر داد و گفت: اين دستگاه با توجه به ظرفيت ليچينگ ميدوک براي پولينگ 180 کاتد در ساعت طراحي شده است .
حسن آبادي افزود: مراحل طراحي و ساخت قطعات به پايان رسيده است و در حال حاضر در حال نصب وتست اوليه دستگاه در کارگاه ساخت سرچشمه هستيم ، تمامي تست ها با موفقيت انجام گرديده و تا دو ماه آينده اين دستگاه در ليچينگ ميدوک به بهره برداري کامل خواهد رسيد .

وي اظهار داشت:اين دستگاه براساس فن آوري بومي و تاکيد به دانش فني متخصصان مجتمع مس سرچشمه ساخته شده و با جايگزيني اين دستگاه به جاي شيوه سنتي ورق کني، گامي مهمي در عرصه صنعت مس برداشته شده است.

وي ادامه داد: با طراحي و ساخت اين دستگاه، صنعت مس توانايي خود را در ساخت تجهيزات مورد نياز خود و کشور را به اثبات رسانده است .

كارشناس ارشد بهينه سازي مصرف انرژي مجتمع مس سرچشمه بيان كرد: با راه اندازي و بهره برداري از اين دستگاه، فرايند پولينگ مس (جدا سازي مس کاتدي از ورق استيل) بصورت اتوماتيک انجام خواهد شد و ضمن جلوگيري از آسيب به بلنکهاي استيل، کيفيت مس توليدي نيز افزايش خواهد يافت .

حسن آبادي تاكيد كرد: در روش کندن سنتي که تا امروز انجام مي شد در اثر ضربات شديدي که با ديلم به بلنکها و مس کاتدي وارد مي شد و باعث دفرمه شدن بلنکها و همچنين ورق مس مي گرديد که استفاده مجدد از اين بلنکها باعث ايجادمشکلاتي در فرايند ليچينگ مس مي شود .

وي با اشاره به اينکه اين دستگاه از لحاظ فن آوري و عملکرد قابل رقابت با نمونه خارجي آن مي باشد افزود: از محاسن اين طرح نسبت به نمونه هاي خارجي آن ، حجم کم تعميرات و نگهداري و همچنين سادگي در عملکرد مي باشد که باعث کاهش توقفات آن مي شود .

حسن آبادي ضمن تشكر و تقدير از حمايت هاي مهندس جاوداني مديريت امور طراحي و بهره روي انرژي ، گفت:مکانيزه کردن پولينگ مس در سال 91 توسط ايشان که در آن زمان مديريت مهندسي را بر عهده داشتند مطرح شد و پس از طراحي و ساخت نمونه پايلوت آن در ليچينگ سرچشمه و موفقيت طرح در آن زمان نمونه صنعتي و کامل آن در حال حاضربراي ميدوک شهربابک طراحي شده و در مراحل ساخت و مونتازمي باشد.

وي ابراز اميدواري كرد: با توجه به پتانسيل بالاي فني و علمي كه در پرسنل شركت صنايع مس ايران وجود دارد، در آينده بتوانيم علاوه بر صادرات مس ، دانش فني و تکنولوژي ساخت تجهيزات صنعتي را نيز به دنيا صادر کنيم و در اين زمينه نيز به يک برند در دنيا تبديل شويم.

كارشناس ارشد بهينه سازي مصرف انرژي مجتمع مس سرچشمه در پايان از مهندس شيخي معاونت مهندسي و مجموعه هاي طراحي مهندسي ،کارگاه ساخت ، سفارشات مهندسي ، ابزار دقيق مهندسي و پرسنل امور ليچينگ تشكر وقدرداني كرد و افزود : انجام اين پروژه ملي بدون همکاري آنها غيرممکن بود .


کد مطلب: 43767

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/43767/ساخت-دستگاه-کاتد-کني-توسط-متخصصين-مجتمع-مس-سرچشمه

ماین نیوز
  http://www.minews.ir