مدیرعامل زیرمجموعه هلدینگ بورسی اعلام کرد:

مقایسه فروش نفت و فولاد

چند آمار از آهن اسفنجی و پیش بینی آینده

بورس پرس , 16 ارديبهشت 1397 ساعت 11:16

مدیرعامل زیرمجموعه هلدینگ بورسی با اشاره به سهم ۴۰ درصدی ایران از کل آهن اسفنجی دنیا، روند توسعه این محصول را پیش بینی و مزیت بهینه سازی فرایند تولید فولاد به روش ایرانی را توضیح داد.


به گزارش ماین نیوز، اسداله فرشاد مدیرعامل آهن و فولاد غدیر ایرانیان ( از زیرمجموعه های سرمایه گذاری غدیر) در سومین کنفرانس استیل پرایس با مقایسه درآمد فروش نفت و فولاد گفت: درآمد حاصل از فروش نفت خام، سالانه حدود 70 میلیارد دلار ( 280 هزار میلیارد تومان ) است که نشان می دهد درآمد حاصل از فروش فولاد حدود 25 درصد درآمد حاصل از فروش نفت است.

وی افزود: همچنین درآمد حاصل از فروش نفت خام و پتروشیمی حدود 500 هزار میلیارد بوده که مجموع گردش درآمدی زنجیره آهن و فولاد نیز 20 درصد آن است. لذا اهمیت توجه ویژه به اقتصاد بازار آهن و فولاد حائز اهمیت است.

این مقام مسئول با اعلام جزئیات درآمد زنجیره فولاد، ادامه داد: مجموع تولید کنسانتره ، گندله ، آهن اسفنجی و فولاد به ترتیب 40 ، 30 ، 22 و 25 میلیون تن است و به ترتیب درآمد حاصله 12 ، 15 ، 25 و 63 هزار میلیارد تومان است که کل جمع گردش درآمدی زنجیره ارزش آهن و فولاد به 115 هزار میلیارد تومان می رسد.

فرشاد با ارائه توضیحاتی درخصوص تاریخچه احیا مستقیم و پیش بینی روند توسعه آهن اسفنجی ادامه داد: ایده اصلی احیا مستقیم به روش میدرکس توسط دونالد بگز در سال 1966 ارائه شد و اولین واحد صنعتی میدرکس در کارخانه فولاد اورگان آمریکا با ظرفیت تولید 150 هزار تن ساخته شد . در ایران اولین واحد احیا مستقیم ( تولید بریکت گرم ) با روش تیسن کروپ در سال 56 در فولاد خوزستان انجام شد و ساخت اولین مگامدول با استفاده از سیستم های شارژ گرم در کارخانه الحدید عربستان در سال 2007 اتفاق افتاد.

وی افزود: تعداد مدول های آهن اسفنجی در حال بهره برداری ایران در حال حاضر 30 مدول با ظرفیت اسمی 26.5 میلیون تن است که ظرفیت واقعی 30 میلیون تن در سال 97 را دارند . تعداد مدول های آهن اسفنجی در حال احداث جمعا 11 مدول با ظرفیت اسمی 14 میلیون تن در سال است که از سال بعد به توالی به بهره برداری می رسد . در حال حاضر بیش از 40 درصد تولید کل آهن اسفنجی دنیا در ایران است و پس از راه اندازی مدول های در دست ساخت نزدیک به 56 درصد آهن اسفنجی دنیا در ایران تولید خواهد شد .

فرشاد در مورد روش ایرانی پرد توضیح داد: یکی از مهمترین دستاوردهای کسب شده در ایران بهینه سازی فرایند تولید فولاد به روش احیای مستقیم ایرانی Persian perducton است که با نام تجاری PERED فن آوری پرد در تولید آهن اسفنجی در سال 2006 تحت لیسانس شرکت ایرانی MME به ثبت رسیده است .در ایران به طور معمول از روش و فن آوری میدرکس استفاده می شود که باید حق امتیاز به صاحب آن پرداخت می شود اما مالک فن آوری پرد ایران است و پرداخت حق بهره برداری حذف می شود و این یک مزیت بزرگ برای ایران است.

به گفته وی سال گذشته 3 طرح استانی احیای مستقیم برای آهن اسفنجی به روش پرد به نام های شادگان ، میانه و نی ریز مورد بهره برداری قرار گرفته و پروژه بافت در سال آینده افتتاح می شود. سال آینده هم یک پروژه بین المللی در چین به بهره برداری می رسد.


کد مطلب: 43614

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/43614/مقایسه-فروش-نفت-فولاد

ماین نیوز
  http://www.minews.ir