گروه معادن زغال‌سنگ
 
گشتی در معادن زغال‌سنگ جهان
گروه معادن >زغال‌سنگ - این روزها زغال‌سنگ یک سوخت فسیلی، آلاینده و قابل جایگزینی معرفی می‌شود که جهان می‌کوشد آن را کنار بگذارد. برای همین تولید و مصرف زغال سنگ در همه مناطق دنیا به جز آسیا رو به کاهش است.
 
البته تولید آسیا آنقدر زیاد شده که کاهش اندک تولید آن در اروپا و امریکا در ۱۵ سال گذشته کمتر به چشم می‌آید، هر چند در امریکا نیز ترامپ وعده احیای این کانی سیاه پرانرژی را داده اما بسیاری از کارشناسان می‌گویند این تلاش ناکام خواهد ماند زیرا با رواج سوخت‌های جایگزین کم‌خطر، کمتر آلاینده و از نظر اقتصادی به صرفه‌تر مانند نفت، گاز طبیعی و انرژی‌های پاک، صنعت زغال سنگ محکوم به زوال است.
در همین راستا در توافق جهانی تغییرات آب‌وهوایی پاریس، همه کشورهای دنیا تعهد دادند تا سال ۲۰۳۰ میلادی(۱۴۰۹ خورشیدی) از مصرف سوخت‌های فسیلی بکاهند تا جهان را از روند خطرناک گرم‌تر شدن جو زمین و بهم ریختن آب و هوا نجات دهند.
با این حال زغال‌سنگ همچنان قابل‌اتکاترین منبع انرژی است و در کشورهایی مانند لهستان، روسیه، استرالیا و افریقای جنوبی، منبعی آسان و ارزان برای تامین امنیت سوختی به شمار می‌آید.
به گزارش صمت، وب‌سایت بزینس‌اینسایدر در گزارشی تصویری، گشتی در معادن زغال سنگ جهان زده تا نشان دهد دنیا چه منبع آلوده‌ای را برای تامین بخش چشمگیری از انرژی موردنیاز خود برگزیده است.



ژوییه ۲۰۱۵ (تیر ۱۳۹۴)، ماه رمضان است و کارگران در معدن زغال سنگ «اِستاراجاما» در بوسنی و هرزه‌گوین در عمق ۲هزار و ۴۲۷ فوتی (بیش از ۷۰۰ متری) زمین افطار می‌کنند.



دسامبر ۲۰۱۵ (دی ۱۳۹۴)، کارگران معدن «کلینگلی کولی‌یِری» آخرین شیفت کاری خود را پشت سر می‌گذارند. این معدن آخرین معدن عمیق زغال سنگ در انگلیس بود که با تعطیلی آن قرن‌ها استخراج زغال‌سنگ در انگلیس به پایان رسید.



کارگران چینی، زغال‌سنگ را برای جدا کردن زغال‌های مرغوب زیرورو می‌کنند. چین یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان این کانی است.



سال ۲۰۱۵ میلادی(۱۳۹۴ خورشیدی) صدها نیروگاه زغال‌سنگی در امریکا رو به تعطیلی می‌رفتند. در این تصویر، معدنکارانی نشان داده می‌شوند که برای شروع شیفت عصر خود به داخل معدنی در حوالی شهر گیلبِرت در ایالت وِست‌ویرجینیای امریکا می‌روند.



سال ۲۰۱۴ میلادی (۱۳۹۳ خورشیدی) کارگر ۲۵ ساله، مشغول حفر یک معدن در منطقه چائوسعیدشاه در استان پنجاب پاکستان است.



۱۵آوریل ۲۰۱۱ (۲۶ فروردین ۱۳۹۰) کارگر ۱۲ ساله معدن، مشغول کار در یک انبار زغال سنگ در منطقه جینتیا هیلز در ایالت مگالایا در هند است.



۱۳اردیبهشت ۱۳۹۶ انفجار گاز در معدن زغال سنگ زمستان‌یورت در حوالی شهر آزادشهر استان گلستان ایران باعث تخریب معدن و حبس معدنچیان در عمق ۱۳۰۰ متری و فضایی پر از گاز مونو اکسید کربن و متان شد. همه ۴۳ معدنچی در این حادثه جان باختند.



سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۳۸۷ خورشیدی) یک معدنچی در شهر نُوارُزیتا در مکزیک، مقدار زغالی را که هر یک از کارگران استخراج کرده‌اند، روی یک تخته دست‌ساز ثبت می‌کند.



سال ۲۰۱۴ میلادی (۱۳۹۳ خورشیدی) نیروهای امداد، یک معدنچی را که از حادثه انفجار معدن زغال‌سنگ سوما در ترکیه جان سالم به در برده، به سمت آمبولانس می‌برند. در این حادثه ۳۰۱ معدنچی کشته شدند؛ برخی از آنها زنده سوختند و بقیه خفه شدند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۰۴
کد مطلب: 43198
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت