واکنش دیرهنگام به یک مصوبه

کاهش تعرفه واردات فولاد به صلاح نیست

روزنامه گسترش صمت , 14 اسفند 1396 ساعت 13:55

بر اساس مصوبه هیات وزیران و در راستای حمایت از صنایع داخلی، تعرفه واردات ورق فولادی به‌طور پلکانی کاهش یافت.


به گزارش ماین نیوز،پیش از این در بهمن سال گذشته، انجمن تولیدکنندگان فولاد در نامه‌ای به وزیر صنعت وقت و همچنین معاون اول رئیس جمهور، رعایت قاعده پلکانی در تعرفه واردات انواع ورق را خواستار شده بود.

با این حال کاهش تعرفه فولادی پس از چند ماه صدای تولیدکنندگان فولاد را درآورده است.


کاهش تعرفه واردات به صلاح نیست
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: امروز نرخ فولاد در کشور پایین‌تر از نرخ‌های جهانی است، بنابراین کاهش تعرفه واردات به صلاح کشور نیست و انتظار می‌رود تولید فولاد خام امسال به بیش از ۲۱ میلیون تن برسد.به گزارش ایرنا، محمود اسلامیان افزود: ایران بیش از ۳ میلیارد تن ذخیره شناخته شده سنگ آهن دارد. ۳۴ تریلیون متر مکعب ذخیره گاز و نیروی انسانی توانمند از مزیت‌های تولید فولاد کشورمان است.رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اضافه کرد: جمهوری اسلامی در پایان سال ۱۳۹۶ با تولید بیش از ۲۱ میلیون تن به جایگاه سیزدهم جهانی در این بخش دست پیدا می‌کند.

به گفته وی، فولادسازان کشور، پیامد کاهش واردات ۲۴ و ۷۶ درصدی را به ترتیب در زمینه محصولات میانی و فولاد خام فراهم کردند.اسلامیان یادآور شد: عمده واردات این بخش در کشور مربوط به ورق فولادی است. در گذشته به دلیل ضعف تولید برای پاسخگویی به نیاز داخل، سالانه ۶ تا ۹ میلیون تن واردات انجام شد و امسال پیش‌بینی می‌شود، حداکثر ۲ میلیون تن واردات انجام شود.اسلامیان اضافه کرد: صنعت فولاد به ازای اشتغال یک نفر ۳۰ تا ۸۰ اشتغال در صنایع دیگر ایجاد می‌کند و امریکا هم با اعمال تعرفه‌ها از این بخش حمایت خواهد کرد.

وی پیش از این گفته بود: میانگین تعرفه فولاد در سال گذشته حدود ۲۰ درصد بود که در مقایسه با میانگین تعرفه ۴۵ درصدی صنعت خودرو و بیشتر صنایع تکمیلی فولاد که از تعرفه‌های بالای ۴۰ درصد استفاده می‌کنند، این تعرفه ۲۰ درصد برای فولاد معقول و کارشناسی شده بود.


قیمت‌گذاری فولاد بر پایه نرخ جهانی
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران موضوع تعیین نرخ تولیدات فولادی بر پایه نرخ جهانی در بورس کالا را ضروری دانست و گفت: نرخ تولیدات فولادی در کشور حدود ۱۵ درصد کمتر از نرخ‌های جهانی است.محمود اسلامیان همچنین اظهار کرد: اگر نرخ فولاد در بورس کالا بر پایه نرخ جهانی نباشد، نرخ پشت پرده و حاشیه برای آن درست می‌شود.وی تصریح کرد: پذیرش نرخ جهانی برای تولیدات فولادی و تعیین مرزبندی برای این موضوع مهم است زیرا تکلیف واردات و صادرات را مشخص می‌کند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه افزایش نرخ تولیدات فولادی در حالی که بیشتر مواد اولیه از منابع داخلی تامین می‌شود، چه توجیهی دارد، اظهار کرد: افزون بر ۹۰ درصد مواد مورد نیاز تولید فولاد در داخل تامین می‌شود و حدود ۱۰ درصد وارداتی است اما نرخ بازار داخلی این بخش متاثر از بازار جهانی است. وی یادآور شد: بررسی نرخ تولیدات فولادی کشورمان نشان می‌دهد به طور میانگین حدود ۱۵ درصد کمتر از نرخ‌های جهانی است.به گفته اسلامیان، رشد نرخ تولیدات داخلی فولاد به دنبال افزایش نرخ جهانی آن انجام شده است و این روش، موضوع تازه‌ای نیست.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه چرا رویکرد صادراتی فولاد خام بیش از محصولات تولیدی است، گفت: محدودیت‌هایی که در زمینه بین‌المللی برای اقتصاد کشورمان ایجاد شده است، از دلایل اصلی این امر به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: امروز صادرات محصول نهایی به کشورهای مختلف بسیار دشوار است و این موضوع بر اساس تمایل ایران نیست بلکه بنا بر تقاضای مشتریان انجام می‌شود.


نرخ ما پایین‌تر از نرخ جهانی است
رسول خلیفه‌سلطانی، دبیر انجمن یادشده هم درباره خواسته دولت برای جلوگیری از افزایش نرخ فولاد اظهار کرد: دولت به دنبال کنترل قیمت‌ها در بازار است اما درباره فولاد باید توجه کرد که مبنای نرخ در همه کشورها بر مبنای تولیدکننده، صادرکننده و واردکننده، نرخ جهانی است و اکنون نرخ فولاد در ایران پایین‌تر از نرخ جهانی آن است.اسلامیان اضافه کرد: امروز ده‌ها کشور جهان در قاره‌های مختلف از واردکنندگان تولیدات فولادی ایران هستند و کشورمان با وجود شرایط تحریم از صادرکنندگان به کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. وی گفت: ایران بر اساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد خام را هدف‌گذاری کرده که اکنون ظرفیت فعال فولاد کشور ۲۹ میلیون تن است و بقیه طرح‌ها در چارچوب برنامه در دست اجرا قرار دارد.


آمار چه می‌گوید؟
بر پایه جدیدترین آمار انجمن جهانی فولاد که دی منتشر شد، چین با تولید ۸۳۱/۷ میلیون تن فولاد خام، عنوان بزرگترین تولیدکننده را در میان ۶۶ کشور در سال ۲۰۱۷ میلادی از آن خود کرد. ایران نیز در این سال ۲۱/۷ میلیون تن فولاد خام تولید کرده است.برابر آمارهای صادرات ۹ ماهه بخش معدن و صنایع معدنی، ۶ میلیون و ۳۷۰ هزار تن زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط به ارزش افزوده ۲ میلیارد و ۳۴۲ میلیون دلار راهی بازارهای صادراتی شد که از نظر وزن و ارزش نسبت به دوره مشابه سال ۹۵ به ترتیب ۲۳ و ۳ درصد رشد نشان می‌دهد.در حالی که در افق سند چشم‌انداز ۲۰ ساله، صادرات ۱۵ تا ۲۰ میلیون تنی فولاد خام(میانی) و تولیدات مربوط دیده شده است، جمهوری اسلامی ایران پیش‌بینی کرده که امسال حدود ۸ میلیون تن صادرات فولاد خام و محصولات آن رقم بخورد.


کد مطلب: 43033

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/43033/کاهش-تعرفه-واردات-فولاد-صلاح-نیست

ماین نیوز
  http://www.minews.ir