گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
جلسه شورای اداری هرمزگان با حضور رئیس جمهور؛
رئیس جمهور نحوه واگذاری آلومینوم المهدی را پیگیر شود/ امکان بازگرداندن مازاد درآمد هرمزگان وجود ندارد
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - در جلسه شورای اداری هرمزگان با حضور هیئت دولت دوازدهم ضمن بیان مشکلات استان بر ارتقاء صنایع بزرگ و گردشگری هرمزگان تاکید شد.
به گزارش ماین نیوز؛ به نقل از هرمز؛ محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در جلسه شورای اداری بندرعباس که به ریاست رئیس جمهور برگزار شد با اشاره به اینکه اختصاص اعتبار به پروژه ها همت استاندار و سازمان بودجه و برنامه را می طلبد، اظهار کرد: جهت اجرای 39 پروژه در شرق و غرب استان مبلغ یک هزارو 189میلیارد تومان اختصاص یافته است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: پنج طرح و 39 پروژه مصوب در بخش کشاورزی، مبلغی معادل 251 میلیارد تومان را به خود اختصاص داده و منابع معدنی با سه پروژه مبلغ 220 میلیارد تومان، آموزش و پرورش با پنج طرح و اختصاص مبلغ 91 میلیارد تومان و در بخش عمران شهر و روستا سه طرح با اعتبار 65 میلیارد تومان اجرا می شود.

نوبخت ادامه داد: پنج طرح بهداشتی بودجه ای معادل 285 میلیارد تومان را به خود اختصاص داده و چهار طرح حوزه حمل و نقل با اعتباری 187 میلیارد ریالی آغاز به کار می کند همچنین ورزش و جوانان با سه طرح 29 میلیارد تومان، آموزش عالی با هشت طرح 41 میلیاردی و میراث فرهنگی و گردشگری با اعتباری معادل 20 میلیارد تومان آغاز می شود.

وی با تاکید بر نقش نظارتی دستگاه های متولی، بیان کرد: نمایندگان مردم، استاندار و نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان باید پیگیر اجرای هر چه بهتر این پروژه ها باشند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، خاطرنشان کرد: آنچه خاطر مردم استان هرمزگان را مخدوش کرده است تبعیض نیست بلکه احساس آن است و باید گفت هیچ تبعیضی در بازگرداندن درآمدها وجود ندارد چرا که ظرفیت های جامعه محدود است و استان هایی چون هرمزگان که موقعیت ویژه ای دارند منبع درآمد هستند و امکان بازگرداندن درآمد ها به طور کامل وجود ندارد و با بازگرداندن آن با کمبود منابع رو به رو می شویم.

جزایر هرمزگان با ورود سرمایه گذاران توسعه یابد

حجت‌الاسلام حسن روحانی،زئیس جمهور در جلسه شورای اداری شهر بندرعباس اظهار کرد: باید تصمیمات عادلانه در بخش ته لنجی ها اتخاذ شود که هم کمک به ملوانان باشد و هم به تولید ملی ضربه وارد نکند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در استان هرمزگان ۱۴ جزیره وجود دارد که ظرفیت بسیار بالایی دارد، تصریح کرد: در بخش جزایر هرمزگان هر سرمایه گذاری در سراسر کشور و حتی بومی این استان در خارج از کشور حق سرمایه گذاری دارند همچنین 10 میلیارد تومان بودجه اضافه برای جزایر پرداخت می شود.

روحانی با بیان اینکه در استان هرمزگان اقدامات خوبی در زمینه تولید و اشتغال صورت گرفته است،افزود:با افتتاح فاز جدید پالایشگاه تولید چهار میلیون لیتر بنزین اضافه شده است.

رئیس دولت با اشاره به اینکه دو فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس کامل نشده است، عنوان کرد:موانعی برای تکمیل پالایشگاه وجود دارد که اعتبار آن برای تزریق آماده شده و تا پایان سال جاری افتتاح می شود چنانچه اگر این فاز و فاز سه آن تکمیل شود نیمی از بنزین مصرفی کشور تامین می شود.

وی با تاکید بر جذب سرمایه گذار افزود:اعتبارات داخلی کشور در برابر فرصت های عظیمی که وجود دارد بسیار ناچیز است البته بعد از برجام حرکت هایی در این خصوص برداشته شد لذا باید بتوانیم از این فرصت ها درست استفاده کنیم.

رئیس جمهور عنوان کرد: پروژه های بزرگ در استانها برای آبادانی مناطق وجود دارد که مردم بومی باید ازمزایای آن استفاده کنند همچنین وزارت کار باید آموزش های لازم برای توانمندسازی افراد بومی در نظر بگیرد.

روحانی با تاکید بر اینکه بهترین راه اشتغال جوانان، رونق گردشگری، ایجاد زمینه های دانش بنیان و استارت آپ هاست، اظهار کرد: بدترین ظلم و بی عدالتی بیکاری است و اعتیاد، طلاق، مشکلات روحی و روانی بخشی از آن رشته در بیکاری دارد لذا باید در هرمزگان از این فرصت های شغلی به نحو احسن استفاده شود.

وی تصریح کرد: چاره کم آبی، آبیاری نوین و طرح های گلخانه ای است و مردم باید در طرح تصفیه فاضلاب سرمایه گذاری کنند که ارزانتر از آب شیرین کن است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه کشور های جنوبی همه از آب خلیج فارس استفاده می کنند، عنوان کرد: فلات ایران تشنه است و ما چاره ای جز استفاده از آب خلیج فارس و دریای عمان نداریم و بهتر است که بیشتر از دریای عمان استفاده کرد.
روحانی اظهار کرد: یکی از بهترین زمینه های شغلی پرورش ماهی و میگو در قفس است که باید از این فرصت به خوبی استفاده شود تا به طور وسیع نیاز داخلی و صادرات خارجی تامین شود.

وی با بیان اینکه ریل قطار باید تا اسکله کشیده شود، افزود: بیشترین صادرات و واردات از طریق بندرشهید رجایی است که اگر ریل گذاری تا آنجا انجام شود بیشترین مشکل حمل و نقل حل خواهد شد.


روحانی خاطر نشان کرد: استان هرمزگان از نظر انرژی، کشاورزی، حمل ونقل، آبزیان، گردشگری و فولاد غنی است و این استان با وحدت و برادری در آینده می تواند تحولی عظیم در آن به وجود آید.

توسعه ظرفیت های گردشگری زمینه ساز اشتغال است

فریدون همتی، استاندار هرمزگان، در جلسه شورای اداری با حضور رئیس جمهورف اظهار کرد: موقعیت استراتژیک و دارا بودن ظرفیت های بسیار موجب شده تا هرمزگان به عنوان یک استان ملی و مهم در کشور محسوب شود.

وی با بیان اینکه استان هرمزگان نقش جدی در هم افزایی بخش خصوصی دارد، تصریح کرد: بخش خصوصی می تواند توسعه آفرین باشد و با تکیه بر کسب و کار هرمزگان رقابت هایی رابرای جذب سرمایه در بخش خصوصی طراحی کرد همچنین برای جذب فعالان اقتصادی نه تنها از داخل استان وکشور بلکه باید سرمایه گذاران خارجی را جذب کرد.

همتی بیان کرد: جهت تامین آب آشامیدنی در هرمزگان، افتتاح آب شیرین کن 100هزار متر مکعبی توانسته بخشی از آب مردم هرمزگان را تامین کند اما هنوز در شرق استان کشاورزان برای تامین آب زمین های کشاورزی خود با مشکل روبرو هستند که راهکار حل این مسئله نیز استفاده از ظرفیت های روان آب ها و آب های پشت سد است تا مشکل کم آبی کشاورزان حل شود.

وی گفت: توسعه گلخانه ها،ساماندهی باغات لیمو و خرما و نارنگی در دستور کار قرار گرفته است.

وی از وجود 21 هزار نفر شتر در هرمزگان به عنوان مزیت حوزه دامداری اظهار کرد: مزارع میگو و پرورش ماهی در استان هرمزگان به عنوان ظرفیت های ارزشمند در استان هستند که باید برای استفاده از این ظرفیت ها رشته های دریا محور و توسعه صنایع دریایی در دانشگاه ها ایجاد شود.

استاندار هرمزگان افزود: با توجه به اینکه استان هرمزگان در زمینه گردشگری ظرفیت های بالایی دارد که با توسعه بخشیدن به آن در ایجاد اشتغال از این ظرفیت عظیم بهره برد.

همتی بیان کرد: صنعت کشتی سازی یکی دیگر از ظرفیت هایی این استان است که با هماهنگی و واگذاری سفارشات برای تولید و تعمیر می توان این صنعت مادر را به طور قابل توجهی ارتقا داد.

وی با اشاره به اینکه بندر شهید رجایی 54 درصد بخش تجارت کشور را تحت پوشش را قرار می دهد، خاطر نشان کرد: توسعه مکران، ایجاد نیروگاه سیریک، شهرک صنعتی، توسعه پالایشگاه از جمله ظرفیت های شرق و غرب استان هرمزگان محسوب می شوند.

هرمزگانی ها در بدنه دولت جایگاهی ندارند

احمد مرادی، رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان در جلسه شورای اداری استان با حضور رئیس جمهور با اشاره به اینکه مردم هرمزگان فقط به تصمیم گیری اکتفا نمی کنند، اظهار کرد: به دلیل بحران کم آبی و استفاده بیش از حد از سفره های آب زیر زمینی اکنون شاهد ایجاد فروچاله های بسیاری در نقاط مختلف استان هستیم.

رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان با بیان اینکه از حتی یک هرمزگانی در بدنه دولت و وزیران جایگاهی ندارد، تصریح کرد: مردم هرمزگان منتظر رفع تبعیض های کنونی هستند.

مرادی بیان کرد: در قانون به مبحث جذب نیروهای بومی برای استخدام تاکید شده است اما عزم و اراده ای برای انجام این قانون در شرکت ها و دستگاه های اجرایی دیده نمی شود.

وی با تاکید بر اینکه رئیس جمهور مجری اجرای قانون می باشد، گفت: چرا سهم مردم هرمزگان از مازاد درآمد بنا بر برنامه توسعه پرداخت نمی شود و حداقل انتظار مردم هرمزگان از رئیس جمهور این است که در حوزه بهداشت و درمان و آموزش کارهای بیشتری انجام شود.

رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان افزود: نحوه واگذاری آلومینوم المهدی قطعا باید توسط رئیس جمهور پیگیری شود تا به وضوح رانت هایی که انجام می شود را ببینند.

وی ادامه داد:مراکز نفتی استان هرمزگان، مالیات خود را در استان های دیگر پرداخت می کنند.

مبارزه با قاچاق نیازمند تقویت مرزبانی است

آیت الله غلامعلی نعیم آبادی، نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان،در جلسه شورای اداری با حضور رئیس جمهور، با اشاره به اینکه بحران کم آبی در هرمزگان باعث شده تا مردم اکنون آبی را بنوشند که علاوه بر بوی بد، مزه بدی نیز دارد، اظهار کرد: با استفاده از آب دریا می توان مشکل کم آبی هرمزگان را حل کرد.

نماینده ولی فقیه با بیان اینکه کشاورزان هرمزگانی مشکلات فراوانی در زمینه فروش محصولات خود دارد،تصریح کرد: کم آبی باعث شده تا کشاورزان منابی از آب شرب برای آبیاری زمین های کشاورزی استفاده می کنند که این مسئله موجب بروز کم آبی بیشتر در استان شده است.

نعیم آبادی با تاکید بر اینکه نیروهای مرزبانی به امکانات بیشتری برای به حداقل رساندن قاچاق در استان نیازمند هستند، افزود:موضوع قاچاق باید به شکلی ریشه کن شود که پیش از ورود اجناس در بازار نیروهای مرزبانی در روی دریا با آن ها مبارزه کنند چراکه مبارزه با قاچاقیچان و پیدا کردن اجناس قاچاق در بازار و خشکی مشکل تر از دریا است.

وی با اشاره به اینکه بروز گرانی در جامعه ادامه داد:نبود نظارت کافی از سوی دستگاهها یکی از دلایل اصلی ایجاد گرانی در بازار است که متاسفانه نظارت کافی در بازار وجود ندارد.

نماینده ولی فقیه با اشاره به گسترش بدحجابی در جامعه، بیان کرد: در اصل هشتم قانون اساسی ذکر شده که همه باید نهی از منکر را انجام دهند اما اکنون اگر فردی بخواهد نهی از منکر را انجام دهد با منش های بدی روبرو خواهد شد.

مرادی گفت: بومیان از وضعیت زندگی در مناطق آزاد ناراضی هستند، زیرا علاوه بر اینکه باید برای زندگی در خانه خود عوارض پرداخت کنند،با وجود ظرفیت های مناطق آزاد از استخدام در شرکت ها سهمی ندارند.

وی با اشاره به اینکه کشتی سازی توان ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی دارد،تصریح کرد: ارگان های سفارشات ساخت کشتی را از خارج کشور تامین می کنند در صورتی که سی هزار ملوان منتظر دریافت تسهیلات ته لنجی هستند ومالیات تا سقف سی میلیون می تواند چاره ساز باشد.

رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان بیان کرد: در مناقصه ای که در شرکت نفت صورت گرفت فاز سوم یک شرکت بومی در استان هرمزگان حذف شد که این موضوع نیاز بررسی دارد.

مرادی با بیان اینکه انتقال آب خلیج فارس با صرف هزینه بسیار به سایر استان ها صحیح نبوده است، خاطر نشان کرد: نتیجه این موضوع قطعا نابودی محیط زیست و صنایع استان است که علت آن بی توجهی به طرح آمایش سرزمینی است.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۱۰
کد مطلب: 42968