گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
فصل جدید آشتی شهروندان با ایرالکو
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - استاندار مرکزی گفت: با اجرای اقدامات لازم و حرکت در مسیر تعهد به شاخص های محیط زیست، فصل آشتی شهروندان با ایرالکو فرا رسیده است و دستگاه های اجرایی موظف به پیگیری دقیق مصوبات طرح کاهش آلودگی هوای اراک هستند.
 
به گزارش ماین نیوز، سید علی آقا زاده روز چهارشنبه در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک در مهمانسرای شرکت ایرالکو افزود: در بحث کاهش آلودگی هوای اراک همه مسئولیت دارند و نباید همه مشکلات را به نهاد یا دستگاه خاصی ارتباط داد.

وی بیان کرد: کارخانه ایرالکو در دهه های اخیر با مردم قهر بوده و نباید زحمات گذشته مدیران این شرکت را در راستای رفع مشکلات نادیده گرفت و زمان آشتی مردم با مجموعه آلومینیوم فرا رسیده است.
استاندار مرکزی ادامه داد: ایرالکو با تمام مشکلات و شرایط سخت، به دنبال ایجاد رضایتمندی عمومی و عمل به تعهدات است.

آقازاده اظهار کرد: امید است با هماهنگی، همفکری و همدلی مسائل و مشکلات در زمینه های مختلف حل شود و روحیه نشاط در جامعه افزایش یابد.
وی گفت: دیدگاه های منفی باید کنار گذاشته شود و نباید با بیان برخی مسائل در خصوص آلودگی هوا، بر دغدغه ها و استرس های مردم اضافه کرد.
استاندار مرکزی بیان کرد: آمارها بیانگر آن است که تعداد روزهای ناسالم اراک در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 39 روز کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: برای ارزیابی فعالیت ایرالکو باید یک تیم از دانشگاه علوم پزشکی، مراکز علمی و تحقیقاتی، تشکل های مردم نهاد، محیط زیست و سازمان صنعت، معدن و تجارت تشکیل شود.
آقازاده بیان کرد: این بررسی باید یک بار و برای همیشه صورت گیرد تا سخنان و مواردی که در رابطه فعالیت ایرالکو با افزایش بیماری ها و آلودگی هوا گفته می شود، به صورت علمی مشخص شود.

استاندار مرکزی با اشاره به خروج 78 دیگ قدیمی از خطوط 5 ایرالکو گفت: در برخی از برنامه ها ضعف مدیریتی احساس می شود و انتقاد حق واقعی مردم است و مسئولان باید همه تلاش خود را برای پاسخگویی به مطالبات مردم به کار گیرند.
آقازاده ادامه داد: با منابع محدود، تحریم ها و رکود اقتصادی به شرط مدیریت خوب می توان گام های بلندی در بخش های مختلف برداشت.
آقازاده در خصوص کارخانه آند سازی نیز گفت: برای ساخت کارخانه آندسازی با فناوری های روز، نیاز به زمان و منابع اعتباری است.
وی عنوان کرد: ساخت این کارخانه 100میلیون یورو اعتیاد نیاز دارد که مقرر شده از طریق فاینانس توسط یک شرکت خارجی انجام شود و امید است اقدام های لازم برای عملیاتی شدن آن محقق شود.
وی تصریح کرد: از 10 سال گذشته پرونده حقوقی ایرالکو و محیط زیست مفتوح است و محیط زیست به پرداخت 2 هزار و 630 میلیارد ریال محکوم شده که انتظار است ین مسئله حل و فصل شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک به کارفرمایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و توسط 2 دانشگاه کشور مطالعه و در سال 84 جمع بندی شد که بر اساس آن، سهمی برای آلودگی صنعت، حمل و نقل و سایر منابع مشخص شد.
مهدی زندیه وکیلی افزود: بر اساس این مطالعه، راهکارهای رفع آلودگی هوای اراک مشخص شده بود که این امر منجر به مطرح شدن در نشست های مختلف کارگروه زیربنایی دولت و اخذ مصوبات از هیات وزیران شد.
وی بیان کرد: بخش زیادی از اقدامات در خصوص طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک اجرایی و بخشی به نتیجه رسیده که بیشتر این اقدام ها در دولت تدبیر و امید صورت گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: در این مطالعه یکی از منابع آلوده کننده هوای اراک شرکت ایرالکو تشخیص داده شده بود که وظایفی برای این شرکت مشخص شده بود.
زندیه وکیلی عنوان کرد: یکی از این وظایف، جمع آوری سیستم قدیم 60 هزار تن و انتقال آن به خارج از شهر بود که به دلیل توجیهات صنعت، اشتغال و زیرساخت، بحث بازسازی 60 هزار تن مورد موافقت قرار گرفت.
وی گفت: این موضوع در مصوبه هیات وزیران با عنوان بهسازی و نوسازی 60 هزار تن اصلاح شد که این بهسازی از ابتدای دولت تدبیر و امید به گونه ای برنامه ریزی شد که آسیبی به صنعت، تولید و اشتغال وارد نشود.

زندیه وکیلی تصریح کرد: برنامه زمان بندی و منابع مالی برای این کار پیش بینی شده بود که مقرر بود در سال 95 اجرایی شود که هنوز نیم خط آخر از خط پنجم این شرکت به تعداد 78 دیگ آخر باقی مانده که باید از مدار خارج شود.

وی گفت: بخش دیگری از تعهدات مهم ایرالکو تعطیلی آند سازی بوده ، که دستورات قضایی متعددی نیز به همراه داشته اما به دلیل تعامل صنعت، مردم و کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک، به شرکت ایرالکو فرصتی داده شد تا کارخانه جدید ایجاد شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی افزود: در آن مقطع، همزمان با برنامه زمانبدی برای خارج کردن خطوط در نظر گرفته شد، برنامه زمانبدی نیز برای ساخت آند سازی مطرح شد.
زندیه وکیلی عنوان کرد: نشانه هایی از همکاری های مناسب با مدیرت جدید ایرالکو مشخص شده و انتظار است این مهم روز به روز افزایش یابد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: شرکت ایرالکو در شرایط فعلی 100 هزار تن آند وارد می کند و این شرکت باید آند 60 هزار تن دیگر را نیز وارد کند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در این نشست گفت: بحث خروج نیم خط پنج شرکت ایرالکو در 20 دی ماه امسال در کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک مصوب شد که این مهم امروز (چهارشنبه) محقق شد.
رضا میرزایی افزود: تنها یک دهم از 750 دیگ قدیمی شرکت ایرالکو باقی مانده است.
وی بیان کرد: اراک از ابتدای امسال تاکنون 54 روز ناسالم برای گروه های سنی حساس، پنج روز ناسالم برای تمام گروه های سنی، 241 روز سالم و 9 روز پاک را گذرانده است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: بیشترین ماه های ناسالم هوا در سال جاری مربوط به تیر و شهریور و کمترین روزهای آلوده مربوط به خرداد و مرداد است.
میرزایی تصریح کرد: بیشتر شرایط ناسالم هوایی در سال جاری مربوط به ذرات معلق کمتر از 2 و نیم میکرون بوده است.

مدیر عامل شرکت ایرالکو هم در این نشست گفت: حدود 40 میلیون تن آلومینیوم در دنیا تولید می شود که سهم خاورمیانه در این راستا 6 میلیون تن است.
مهدی ثقفی افزود: سهم ایران از تولیدات خاورمیانه 6 درصد است که از این میزان 45 درصد این تولیدات در اراک و 55 درصد نیز در 2 واحد هرمزگان است.
وی بیان کرد: 83 پرونده قضایی مفتوح در شرکت ایرالکو اراک وجود دارد و اکنون 9 برنامه عملیاتی برای نجات این شرکت تعریف شده است.
مدیرعامل ایرالکو ادامه داد: ساخت کارخانه آندسازی از برنامه های مهم این شرکت است و شرکتی نیز در مسیر کاشان به بادرود در نطنز برای انتقال ضایعات این واحد تولیدی تاسیس شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در ادامه این نشست گفت: سلامت مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

دکتر حسن طاهر احمدی افزود: بدون تحقیق نمی توان آلایندگی را به نهاد یا ارگانی وارد کرد.
وی عنوان کرد: برخی بیماری ها در شهر اراک از استان های دیگر کشور به ویژه استان های همجوار بیشتر است.
طاهر احمدی بیان کرد: باید علل آلودگی هوا و ارتباط آن با بیماری های مختلف به صورت علمی بررسی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: تاکنون به این دانشگاه اجازه بررسی سلامت کارکنان ایرالکو داده نشده است.

در کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک مصوب شد، گروه های علمی، تخصصی و مردم نهاد با تایید این کارگروه می توانند عملکرد شرکت ایرالکو را از نزدیک رصد و گزارش بررسی ها را بدون رسانه ای شدن به کارگروه ارایه دهند.
کلانشهر اراک با 520 هزار نفر جمعیت مرکز استان مرکزی است که به لحاظ اقلیمی از سه سمت با کوه محصور شده و از یک سمت نیز با تالاب کویری میقان همجوار است.
وجود کانون ها و چشمه های غبار نمکی در تالاب کویری میقان اراک یکی از عوامل بالقوه برای آلایندگی این کلانشهر است و با کمترین وزش باد ریزگردها با منشاء محلی قابلیت انتقال در هوای اراک را دارند.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است.
تاریخ انتشار : شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۳
کد مطلب: 42516
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا