گروه معادن مس
 
مجري پروژه توسعه تغليظ سرچشمه خبر داد:
صرفه جويي ۱.۵ ميليارد تومان در ماه با افزايش ظرفيت تيکنرهاي باطله تغليظ مس سرچشمه
گروه معادن >مس - مجري پروژه توسعه تغليظ سرچشمه گفت: با افزايش ظرفيت تيکنرهاي باطله ، بر اساس محاسبات اوليه اي که انجام داديم بيش از 50 ميليون تومان در روز صرفه جويي آب خواهيم داشت که ماهانه اين رقم صرفه جويي به يک ميليارد و 500 ميليون تومان مي رسد.
 
به گزارش ماین نیوز،به نقل از مس پرس، حسن محمود آبادي در خصوص پروژه افزايش ظرفيت تيکنرهاي باطله، اظهار کرد: اين پروژه شامل افزايش ظرفيت سه تيکنر به اضافه نصب تجهيزات مرتبط با آن مانند سيستم فلوکولنت و اتاق کنترل مي باشد.

وي افزود: بعد از اينکه اتاق کنترل در تيکنرها راه اندازي شود، سيستم کنترل همه تيکنرها و پمپخانه آب برگشتي از طريق اين سيستم انجام مي شود.

وي با بيان اينکه قرارداد انجام اين پروژه در دوم بهمن ماه سال گذشته منعقد شد و مدت زمان انجام اين پروژه سه ساله در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: در حالي که تنها يک سال از انعقاد قرارداد مي گذرد، تيکنر باطله 1 و سيستم فلوکولنت به بهره برداري رسيده است. همچنين بخشي از تجهيزات براي افزايش ظرفيت تيكنرهاي 2 و 4 نيز رسيده است.

مجري پروژه توسعه تغليظ سرچشمه تصريح کرد: از لحاظ زماني 33 درصد از زمان قرارداد پشت سر گذاشته شده اما پيشرفت فيزيکي پروژه 60 درصد يعني حدود دو برابر است که نكته مثبت کار مي باشد. در اين زمينه پيش بيني مي کنم اين پروژه تا پايان سال آينده به بهره برداري كامل برسد.

محمودآبادي با قدرداني از مجموعه هاي بهره برداري ، پشتيباني، توسعه و پيمانکار افزايش ظرفيت تيکنرها، ابراز کرد: واحد تغليظ مجتمع مس سرچشمه 5 تيکنر دارد که تيکنر 1، 2 و 3 از زمان راه اندازي کارخانه بوده است، تيکنر 4 در زمان فاز يک توسعه تغليظ و تيکنر 5 در فاز سه توسعه تغليظ ساخته شده است.

وي با بيان اين مطلب که در فاز سوم توسعه تغليظ، تيکنر سه افزايش ظرفيت داشته است، افزود: در اين پروژه تيکنرهاي 1، 2 و 4 افزايش ظرفيت مي يابند، افزايش ظرفيت به اينگونه است که قبلاً هر كدام از اين تيکنرها 550 تا 600 تن خاک(دوغاب) ظرفيت داشتند که با افزايش ظرفيت آنها اين ظرفيت به 1200 تن خواهد رسيد.
مجري پروژه توسعه تغليظ مجتمع مس سرچشمه به کمبود آب در منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر ميانگين دانسيته که به مجموعه طرح جامع آب مي فرستيم 40 درصد جامد است که پس از افزايش ظرفيت تيکنرها، آنها مي توانند تا 46 درصد جامد را در تغليظ تامين کنند، وقتي درصد جامد ته ريز در تيکنرها بالاتر برود، آبگيري از تيکنرها بيشتر و دو برابر مي شود.
محمودآبادي خبر داد: با افزايش ظرفيت تيکنرها، بر اساس محاسبات اوليه اي که انجام داديم بيش از 50 ميليون تومان در روز صرفه جويي آب داريم که ماهانه اين رقم صرفه جويي به يک ميليارد و 500 ميليون تومان مي رسد.

مجري پروژه توسعه تغليظ سرچشمه با اشاره به اينکه رسوب زدايي خط لوله 48 اينچ آب برگشتي در اورهال گذشته تغليظ صورت گرفت، ادامه داد: در اين خط که حدود 1500 متر طول و 48 اينچ قطر آن است، از ابتداي راه اندازي آن، رسوب زدايي به اين شکل انجام نشده بود در اين کار حدود 550 مترمکعب رسوب از لوله خارج گرديد که باعث شد نهايتاً دو پمپ آب برگشتي را کم کنيم و بدين ترتيب تعداد پمپ هاي برگشتي در حال كار را از 10 عدد به 8 پمپ کاهش داديم.
محمود آبادي با بيان اينکه اين کار، اقدامي حساس و مهم بود، افزود: با رسوب زدايي از اين خط لوله، روزانه يک ميليون و 800 هزار تومان برق کمتري مصرف مي کنيم که عدد بزرگي است و از نظر ريالي حدود 54 ميليون تومان در ماه با اين اقدام صرفه جويي در مصرف برق شد.
وي به ديگر اقدامات اين واحد نيز اشاره و بيان کرد: پروژه آبگيري و بشکه پرکني موليبدن 28 فروردين امسال راه اندازي شد و بعد از شش ماه بهره برداري آزمايشي، در 23 مهر ماه تحويل موقت شد، به بيان ديگر اين پروژه نيز حدود 9 ماه است که بهره برداري شده است. همچنين پروژه پذيرش آهک نيز از مرداد ماه امسال در حال بهره برداري است که در آبان تحويل موقت شده است.

منبع:مس پرس
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب: 42431