گروه صنایع معدنی فولاد
 
رئیس کمیسیون سرمایه‌‌گذاری شورای شهر بندرعباس:
صنایع انرژی‌بر باید در کنار دریا تاسیس شود
گروه صنایع معدنی >فولاد - عضو شورای شهر ورئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری شورای شهر بندرعباس گفت: برگزاری سمپوزیوم 92 حرکت بسیارخوبی بوده وموجبات تحرک، پویایی ورونق شهر را فراهم می ‌کند اما برای برگزاری چنین نمایشگاه بزرگی باید زیرساخت ‌های مناسب‌تری ایجادشود تا این فرصت به تهدید تبدیل نشود. مهران نجاتی تصریح کرد: مدیران شهری واستانی باید به گونه ‌ای میزبانی را برگزار کنند که فضای جذاب ومناسبی برای میهمانان ترسیم شود وانگیزه‌ای برای حضور مجدد وسرمایه ‌گذاری فراهم گردد. وی از سمپوزیوم فولاد به عنوان رخدادی نام برد که می ‌تواند هم ایجاد انگیزه سرمایه ‌گذاری دربندرعباس کند وهم نتیجه معکوس داشته باشند بنابراین باید به نحو مناسب مدیریت شود که مستلزم همکاری همه مسوولان است.
به گزارش ماين نيوز، نجاتی با بیان اینکه برای برگزاری یک رخداد بین ‌المللی باید همه مسوولان استان بسیج شوند تا نمای مناسبی از شهر واستان دراذهان شرکت‌ کنندگان عرضه وباقی بماند، تاکید کرد: بندرعباس باید میزبانی چندین نمایشگاه بزرگ را به طور سالیانه داشته باشد اما نباید شرایط مطلوب برگزاری آن را فراموش کرد.

وی خاطرنشان کرد: مکان برگزاری نمایشگاه‌های فعلی دربندرعباس درسال ‌های نه‌چندان دور انبار غله وگندم بود که به دلیل ممنوعیت کامیون‌ها تغییرکاربری نامناسبی پیدا کرد وبه نمایشگاه دائمی تبدیل شد.

عضو شورای شهربندرعباس با بیان اینکه ساختار نمایشگاه فعلی به دلیل عدم وجود پارکینگ، عدم امکانات لازم ومعماری نامناسب درشان برگزاری نمایشگاه ‌های بین‌ المللی نیست از مسوولان شهری واستانی وسازمان صنعت، معدن وتجارت خواست نسبت به درنظرگرفتن فضای مناسبی درحومه شهر برای احداث نمایشگاه دائمی اقدام کند تا شانیت شهر بندرعباس حفظ شود.

نجاتی تصریح کرد: اختلال درعبورومرور، نارضایتی مردم این منطقه وخدمات نامناسب می‌تواند نارضایتی شرکت‌ کنندگان را فراهم نماید که باید تمهیداتی دراین زمینه اندیشیده شود. این فعال اقتصادی درحوزه عمرانی، ‌برگزاری سمپوزیوم با این حجم دراستان را آغازی میمون وامیدوارکننده برای بهبود وضعیت میزبانی نمایشگاه ‌های بزرگ و از سویی آزمونی برای مسوولان دانست که بتوانند کمبودها و نقصان برگزاری چنین برنامه هایی را احصاء کنند.

رئیس کمیسیون سرمایه ‌گذاری درشورای شهر بندرعباس تاکید کرد: صنایع انرژی‌بر به دلیل نیاز به آب، گاز وامکانات حمل ‌ونقلی باید درکنار دریاها احداث شوند و همه پس از سال ‌ها به این نتیجه رسیده ‌اند که هرمزگان به عنوان دروازه اقتصاد ایران بهترین نقطه برای سرمایه ‌گذاری دربخش فولاداست که استقرار چهارشرکت بزرگ فولادی درغرب بندرعباس دلیل این ادعاست.

نجاتی یادآورشد: درحدود سه دهه پیش که طرح فولاد از هرمزگان به اصفهان منتقل شد مردم این استان خوشحال شدند اما امروز آنان نیز به دلیل مشکلات آبی از این موضوع ناخرسند هستند و به این باور رسیده‌اند که هرمزگان نقطه مناسب برای توسعه فولاداست.

عضور شورای شهر بندرعباس تاکید کرد: دراستان ‌های مجاور مانند گل ‌گهر، فولادهای کوچک درکنار معادن بزرگ شکل گرفته است وناچارند برای تامین آب صدها کیلومتر آب را از بندرعباس به سیرجان منتقل دهند که این سوال مطرح می ‌شود. چرا از ظرفیت منطقه ویژه وفولادهرمزگان درراستای توسعه فولاد کشور درهرمزگان استفاده نمی ‌شود وچرا باید به جای تامین مواداولیه فولادهای بزرگ استان مجوزهای تاسیس فولادهای کوچک در استان ‌هایی صادرشود که بعدها با مشکلاتی مواجه خواهند شد. نجاتی اضافه کرد: ‌انتقال آب از بندرعباس به استان‌های مجاور بسیار هزینه‌بر است وبه جای این کار باید مواداولیه فولادهای هرمزگان تامین شود.

وی معتقد است: درکشورهای پیشرفته تمرکز بر روی تولید صنایعی است که محصول نهایی آن به طور مستقیم وارد بازار می‌شود و راه ‌اندازی کارخانجات فولاد درکشورهای دیگر منسوخ شده بنابراین درکشور ما نیز این صنعت چنانچه تنها تولیدکننده مواداولیه باشد موفق نخواهد بود.

نجاتی اضافه کرد: به دلیل کمبود مواداولیه باید از صدور مجوز به معدن‌داران برای راه‌ اندازی کارخانه فولاد ممانعت شود.

این فعال اقتصادی ادامه داد: صنعت فولاد به عنوان صنعت مادر نیازمند رشد صنایع پایین دستی است و اقداماتی از قبیل تعمیرات، سرویس ‌دهی، خدمات و تامین مواداولیه آن دراستان انجام می‌شود تا منجر به رونق اقتصاد وایجاد اشتغال شود.

نجاتی ادامه داد: مسوولان بایدبه گونه ‌ای برنامه‌ریزی کنند تا مشاغل جانبی این صنعت بزرگ درراستای استفاده از ظرفیت شرکت ‌های استانی برای حمل ‌ونقل وسایر نیازها راه ‌اندازی شود.

وی این اقدام را تاثیرگذار درکاهش نرخ بیکاری دراستان دانست وافزود: استفاده ازظرفیت شهرک ‌های صنعتی دربندرعباس که درسال ‌های اخیر تبدیل به قبرستان صنعتی شده‌اند می ‌تواند درصنایع پایین ‌دستی فولاد مثمر باشد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۳۶
کد مطلب: 4241