گروه معادن
 
به روز نبودن تکنولوژی معادن استان مرکزی عامل کاهش بهره‌وری
گروه معادن - رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان مرکزی گفت: به روز نبودن تکنولوژی معادن استان باعث کاهش بهره‌وری در این حوزه شده است.
 
به گزارش ماین نیوز، ایرج یوسفی عنوان کرد: اغلب ماشین‌آلات و تجهیزات فعال در حوزه معدن استان مرکزی فرسوده است و این فرسودگی باعث شده است که از دنیا در حوزه معدن عقب باشیم.

وی تصریح کرد: امروز با وجود تجهیزات و تکنولوژی در حوزه سنگ ساختمانی، برش سنگ با آب و چسب سنگ توری تکنولوژی فعلی عقب است و این امر قدری رقابت‌پذیری با کشورهای صاحب نام را دچار مشکل کرده است.

یوسفی با اشاره به تجهیزات نوین که معادن بسیاری کمی در استان به آن مجهز هستند، گفت: بخشی از محدودیت های فعلی در عرصه خرید ماشین‌آلات و تکنولوژی، عدم واردات تجهیزات به داخل کشور و بخشی دیگر به دلیل نمایندگی نداشتن برخی از شرکت‌های صاحب تکنولوژی و تجهیزات نوین در کشور است.

وی با بیان اینکه عمر مفید استفاده از تجهیزات و ماشین‌آلات فعال در صنعت معدن حدود 7 سال است، افزود: گاهی شاهد استفاده از تجهیزات برای 30 سال در کشور هستیم که این امر فرسودگی بسیاری را متحمل این سیستم می‌کند و این امر باعث می‌شود که خط تولید پس از فعالیت چندروزه متوقف شود و با این توقف عملا دیگر تجهیزات نیز متوقف می‌شوند و بهره‌وری کاهش می یابد.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان مرکزی اظهار کرد: سازمان بر استفاده از تجهیزات نوین تاکید بسیاری دارد به طوری که تلاش دارد آموزش‌های لازم را به فعالان این عرصه بدهد.

وی گفت: فارغ‌التحصیلان رشته معدن مباحث را به صورت تئوری یاد می‌گیرند و با ورود به عرصه کار به آموخته‌های غیر عملی خود متکی هستند، بر همین اساس نظام مهندسی معدن به منظور آشنایی به مباحث و علم روز دوره‌های آموزشی را دنبال می‌کند، همچنین در شرایط کنونی که عمده بهره‌برداران نیز تجربی عمل می‌کنند آموزش‌ها کمک شایانی به افزایش بهره‌وری می‌کند.

یوسفی با تاکید بر اینکه آموزش‌ها به معرفی تکنولوژی روز دنیا، افزایش بهره‌وری و جلوگیری از تضییع و اتلاف ماده معدنی کمک می‌کند، افزود: تکنولوژی روز دنیا در حوزه معدن گران نیست، اما به دلیل عدم شناخت و علم به اثربخشی تجهیزات روز استفاده نمی‌شود.

وی با اشاره به اثربخشی آموزش‌های سازمان نظام مهندسی معدن و تمایل بهره‌برداران به استفاده از تکنولوژی و تجهیزات جدید طی دو تا سه سال اخیر عنوان کرد: در حال حاضر سازمان نظام مهندسی معدن به منظور توسعه تکنولوژی در امر نقشه‌برداری از معادن، تعیین میزان سنگ بریده شده و سنگ کوپ اقدام و برآوردهای لازم را دنبال می‌کند تا به این ترتیب علل کاهش بهره‌وری تعیین شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان مرکزی بیان کرد: کاهش ارتفاع پله‌های معادن، استفاده از خاک جهت خواباندن بلوک‌های سنگی و استفاده از چسب سنگ یکی از مهمترین اقدامات است که توسط سازمان نظام مهندسی معدن دنبال شده است، همچنین در بحث استفاده از انرژی های نوین، کمپرسور برقی، انرژی خورشیدی و ... به واسطه تلاش‌های سازمان شاهد تمایل معدنکاران جهت استفاده از تجهیزات و تکنولوژی نوین هستیم.

یوسفی با اشاره به فعالیت 6 هزار نفر در حوزه معدن استان مرکزی افزود: استان مرکزی معادن بسیاری در حوزه‌های مختلف دارد که اغلب آنها تمایل به استفاده از تجهیزات نوین دارند و این امر قطعاً می‌تواند در آینده نویدبخش توسعه صنعت معدن استان و افزایش بهره‌وری باشد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۱
کد مطلب: 42172
 
مرجع : خبرگزاری ايسنا