گروه صنایع معدنی فولاد
 
توليد فولاد خام کشور از مرز ۲۱ ميليون تن عبور خواهد کرد
گروه صنایع معدنی >فولاد - رئيس هيئت مديره انجمن توليد کنندگان فولاد ايران گفت: وجود مواد اوليه فراوان انرژي، نيروي انساني و تجربه طولاني در توليد فولاد و نيز اشتغالزا بودن اين حوزه، صنعت فولاد را در ايران و دنيا در زمره صنايع با مزيت بالا قرار داده است.
 
به گزارش ماین نیوز، محمود اسلاميان در نشست خبري با اشاره به 170 عضو انجمن فولاد کشور افزود: امسال پيش بيني مي شود توليد فولاد خام کشور از مرز 21 ميليون تن عبور کند که خبر خوبي براي ما است و اميدواريم در آينده نزديک از 30 ميليون تن فراتر برويم.

وي گفت: صادرات فولاد خام تاکنون 4 ميليون تن بود و پيش بيني مي شود تا پايان سال از 6 ميليون تن عبور کند.

اسلاميان افزود: در دولت گذشته در صنعت فولاد طرح جامع فولاد کنار گذاشته شد و مجوزهاي زيادي بدون توجه به مکان يابي و مزيت اقتصادي و نقشه راه صادر شد.

اسلاميان گفت: در مناطق خشک که مشکل کم آبي داشت اقدام به ايجاد کارخانجات فولاد سازي کردند که مسائل زيست محيطي ايجاد کرد و ما در حدود 4 سال آينده همچنين با توجه به بي تدبيري به مشکل مواد اوليه مي رسيم.

وي افزود: ظرفيت توليد فولاد خام ما 32.5 ميليون تن است يعني ما حدود 66 درصد ظرفيت را پوشش داديم و اکنون 34 درصد ظرفيت خالي داريم.

اسلاميان گفت: ظرفيت توليد مقاطع ما 19.5 ميليون تن است که در اين بخش 61 درصد ظرفيت خالي داريم.

وي افزود: از وزارت صنعت مي خواهيم ستاد فولاد را تشکيل دهد، امروز صنعت فولاد به خاطر نقشي که ايجاد اشتغال دارد همه کشورها به دنبال صيانت از اين صنعت هستند تحقيقات ژاپني ها نشان مي دهد به ازاي يک شغل در فولاد 25 اشتغال ايجاد مي شود و بر همين مبنا است که ترامپ هم در تعرفه فولاد کوتاه نمي آيد.

اسلاميان گفت: ما امروز نياز به حمايت و سرمايه گذاري در فولاد براي تکميل ظرفيت هاي خالي فولاد خام و محصولات فولادي داريم.

وي افزود: نبايد توسعه صنعتي کشور را با مباحث سياسي مخلوط کنيم، ما نبايد توسعه صنعت را فداي صدور مجوزهاي بي حساب و کتاب کنيم، اميدواريم توسعه براساس طرح جامع باشد که تهيه شده و انتظار داريم در دولت به تصويب برسد.




00:00
02:32
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


به آينده اين صنعت اميدواريم


عضو هيئت مديره انجمن توليد کنندگان فولاد ايران گفت: ما در چرخه فولاد مشکلات زيادي داريم اما با آماده شدن طرح جامع در صورت تصويب مي توان به آينده اين صنعت اميدوار بود.

احمد خوروش در نشست خبري افزود: براساس طرح جامع فولاد علاوه بر رسيدن به ظرفيت توليد 55 ميليون تن فولاد، به صادرات هم توجه شده است.

وي گفت: سياست دولت در صنعت فولاد صادرات محور شدن اين بخش است به دليل نبودن زير ساخت هاي لازم مثل جاده و ريل مشکلاتي براي فعالان صنعت فولاد ايجاد شده است که بايد به سرعت رفع شود.

خوروش افزود: تسهيلات بانکي يکي از گره هاي اساسي فعالان صنعت فولاد است و انتظار داريم دولت متناسب با انتظاري که از اين صنعت براي جهاني شدن دارد از آن حمايت کند.

وي گفت: تسهيلات بانکي بويژه براي بخش خصوصي واقعي يک چالش اساسي است که انتظار است در ستاد فولاد بررسي شود.

خوروش افزود: رسيدن به ظرفيت 55 ميليون تن فولاد در چشم انداز 1404 نياز است که تلاش بيشتري در حوزه اکتشافات معدني انجام شود.

وي گفت: ما در مقاطع فولادي ظرفيت خوبي داريم و علاوه بر تأمين نياز داخلي مي تواند اين بخش در صادرات موفق عمل کند و اين در گرو سرمايه گذاري در ظرفيت هاي خالي در اين حوزه است.


نياز صنعت فولاد خصوصي سازي است


عضو دیگر هيئت مديره انجمن توليد کنندگان فولاد ايران گفت: نياز امروز صنعت فولاد ما خصوصي سازي و نگرش دولت به اين بخش است.

سيدبهادر احراميان افزود: امروز نياز داخل به فولاد به طور کامل با توليدات داخلي تأمين مي شود و لازم است دولت از بنگاهداري خارج شود و تمام تلاش خود را براي ورود به بازارهاي جهاني به کار گيرد.

وي گفت: با روند فعلي توليد مواد اوليه پيش بيني مي شود ما بخشي از نياز صنعت فولاد به مواد اوليه را با واردات تأمين کنيم که لازم است به حوزه اکتشافات و استخراج توجه جدي شود.

احراميان افزود: واحدهاي فولادي امروز با کمبود آهن اسفنجي و صنايع پايين دستي با کمبود شمش مواجه هستند که بايد فکري به حال آن کرد.

وي گفت: در سند چشم انداز حدود 15 ميليون تن براي صادرات فولاد پيش بيني شده است که 40 ميليون هم براي مصرف صنايع داخلي در نظر گرفته شده است.

احراميان افزود: همچنين 20 ميليون تن هم مصنوعات فولادي در چشم انداز 1404 صادر خواهد شد که نويد بخش آينده خوبي براي صنايع فولادي کشور است.

وي گفت: در چند هفته اخير چين صادرات قراضه را که ممنوع بوده آزاد کرده است و عوارض صادرات را دولت چين حذف کرد که روي قيمت جهاني سنگ آهن و قراضه تأثير خواهد داشت.

احراميان افزود: چين عوارض شمش صادراتي هم را که 40 درصد بود، حذف کرد.


به حمايت مالي و مالياتي نياز داريم


دبير انجمن توليد کنندگان فولاد ايران گفت: صنعت فولاد کشور امروز بيش از هر زمان ديگري به حمايت مالي و مالياتي نياز دارد.

رسول خليفه سلطاني در این نشست خبري افزود: صندوق هاي سه گانه توسعه ملي، ضمانت صادرات و بيمه معادن بايد حمايت بيشتري از صنعت فولاد داشته باشند.

وي گفت: همه طرح هاي فولادي کشور بايد به ستاد فولاد برگردانده شده و بازنگري شود.

خليفه سلطاني افزود: اگر دست خصوصي ها را در صنعت فولاد باز کنيم ظرفيت هاي زيادي ايجاد خواهد شد به طوري که نيازي به طرح هاي جديد فولادي نخواهيم داشت.

وي گفت: طرح هاي فولاد و توسعه فولاد با توجه به کار کارشناسي شده در حاشيه درياي عمان ايجاد شود و از طرح هاي با ظرفيت کمتر از يک ميليون تن جلوگيري شود.

خليفه سلطاني افزود: ارزش افزوده اي که از صادرات فولاد دريافت مي شود بايد به سرعت و حداکثر ظرف يک ماه به صنعت بازگردانده شود.

80 درصد توليد فولاد در اختيار بخش هاي دولتي و خصولتي است


عضو دیگر هيئت مديره انجمن توليد کنندگان فولاد ايران گفت: بيش از 80 درصد توليد فولاد کشور در اختيار بخش هاي دولتي و خصولتي است که امکان رقابت سالم با بخش خصوصي را با مشکل مواجه کرده است.

سيد رضا شهرستاني در این نشست خبري افزود: سودآوري و بهره وري براي بخش خصوصي اصل است و دولت بايد فضا را براي اين بخش و تشويق خارجي ها براي سرمايه گذاري در کشور فراهم کند.

وي گفت: امروز دنيا در حوزه فناوري موج چهارم را تجربه مي کند در حالي که ما در فناوري دوم هستيم و اين باعث مي شود نتوانيم با رقبا رقابت کنيم.

شهرستاني افزود: صادرات ما اکنون فولاد مياني است و براي ايجاد ارزش افزوده بيشتر بايد صنايع پايين دست را تقويت کنيم و در حوزه صادرات فولاد در چشم انداز 1404 هم حداقل 20 تا 25 ميليون تن از توليد 55 ميليون تني بايد صادر شود.

وي گفت: بايد شرايطي فراهم کنيم که سرمايه گذاران از سرمايه گذاري و فعاليت در صنعت فولاد پشيمان نشوند، بايد توليد را به توليد کنندگان و صاحب نظران بسپاريم.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۶
کد مطلب: 42113
 
مرجع : صدا و سیما