گروه صنایع معدنی فولاد
 
مدیر عامل شرکت نفت و گاز سرو خبر داد
بومی سازی دانش تولید کاتالیست فولاد
گروه صنایع معدنی >فولاد - تلاش براي راه‌اندازي طرح‌هاي 7گانه فولادي در حالي از سوي مسوولان دولتي صورت مي‌گيرد كه با بومي شدن توليد كاتاليست در داخل كشور از وابستگي به واردات اين محصول براي اين طرح‌هاي فولادي بي‌نياز شده‌ايم.
به گزارش ماین نیوز، به همين منظور روز گذشته در نشست خبري كه با عنوان بومي‌سازي كاتاليست صنايع فولادي در شركت نفت و گاز سرو برگزار شد، مدير عامل اين شركت اظهار کرد: شركت توسعه نفت و گاز سرو پس از يك دهه تحقيق و توسعه، به بارگذاري يك ريفورمر كامل از كاتاليست احياء مستقيم فولاد به ميزان 130 تن در شركت فولاد مباركه دست یافت و اولين فولاد ساخته شده با كاتاليست 100 درصد ايراني را توليد كرد.

اميرهومن كريمي افزود: كاتاليست بارگذاري شده از لحاظ كيفيت و عملكرد، با توجه به تست‌هاي طولاني مدت تولید شده و به لحاظ كيفي و قيمتي قابل رقابت با مشابه خارجي است.

وي گفت: مصرف اين كاتاليست در كشور در حال حاضر 600 تن است كه تا سه سال آينده به هزار تن خواهد رسيد شرکت ما نيز آمادگي توليد و تحويل نياز كل كشور را به كاتاليست دارا است. از طرفي هم بايد گفت، اين تكنولوژي موجب مي‌شود‌ از خروج سالانه
15 ميليون دلار ارز جلوگيري شود و مهم‌تر اينكه بيش از يك هزار نفر فرصت شغلی براي هموطنانمان ايجاد شود.
به اين ترتيب با توجه به امكانات و زيرساخت‌هاي موجود در واحد تحقيق و توسعه شركت نفت و گاز سرو و نيز با توجه به بهره‌گيري از توان دانشمندان ايراني اين شركت توانايي تدوين دانش فني و توليد كاتاليست‌هاي مورد نياز صنايع كشور را دارد.

كريمي افزود: شركت صنايع نفت و گاز سرو اميد دارد گام‌هاي موثري در جهت خودكفايي اين صنعت بردارد.

كريمي در حاشيه اين كنفرانس در ارتباط با مصارف کاتالیست‌ها به خبرنگاران گفت: كاتاليست‌ها علاوه بر صنعت فولاد مصارف عمومي بسياري در پالايشگاه‌ها و مجتمع‌هاي پتروشيمي دارند.

به گفته وی كاتاليست به عنوان تبديل‌كننده عمل کرده و در كاهش مصرف سوخت نقش بسزايی ايفا مي‌كند. در حقيقت در صنعت فولاد براي توليد به گاز سنتز نياز است كه اين كاتاليزور گاز طبيعي را طي فرآيندي تبديل به گازي مي‌كند كه براي توليد فولاد مورد نیازفولادسازان است. اين عمل نه تنها باعث صرفه‌جويي در مصرف انرژي شده بلكه موجب اقتصادي شدن صنايع توليدي نيز مي‌شود.

وي خاطرنشان كرد: كاتاليست‌ها فرآيند توليد را آسان می‌کنند به طوری‌که در نبود آنها هزينه توليد گاهي اوقات تا 15 برابر افزايش مي‌يابد.

به گفته وي حدود 100 نوع كاتاليزور در صنايع نفت، پتروشيمي و فولاد كشور مورد استفاده قرار مي‌گيرد كه در حال حاضر توان توليد هشت نوع كاتاليست در کشور وجود دارد.

كريمي تاكيد كرد: علاوه‌بر صنايع فولاد، در توليد و ساخت 6 نوع كاتاليست‌هاي صنايع پالايشگاهي و پتروشيمي نيز به خودكفايي دست يافته‌ايم.

مدير عامل شركت توسعه نفت و گاز سرو ادامه داد: پس از رفع نياز داخلي به كاتاليست‌ها، صادرات كاتاليست‌هاي صنعت فولاد به كشورهاي پاكستان، هند و برخي ديگر از همسايگان انجام خواهد شد.

وي افزود: علاوه بر این مورد دانش ساخت كاتاليست‌هاي بنزين ساز نيز در داخل كشور توسط اين شركت بومي شده است. كريمي گفت: اين كار از سال 85 آغاز شد و با درايتي كه شرکت‌های فولاد خوزستان و فولاد مباركه داشتند، در همكاري با ما پيش قدم شدند و اكنون ما نیز به نقطه‌اي رسيده‌ايم كه 8 ميليون تن توليد انبوه کاتالیست داریم و اميدواریم بتوانيم 6 ميليون تن کاتالیست را نیز به این رقم بیفزاییم.

به گفته کریمی ما تا 5 سال گذشته اين محصول را از كشورهايي همچون چين و هند وارد مي‌كرديم، اما اكنون به خود‌كفايي در تولید کاتالیست رسيده‌ايم. وی ادامه داد: البته چين و هند نيز دانش توليدشان برگرفته از توليدات اروپايي بوده و ما در حقيقت با بومی کردن تولید کاتالیست، تحريم کشورمان را در این زمینه دور زديم.

وي به كيفيت مواد اوليه اين محصول اشاره كرد و افزود: 85 درصد از مواد اوليه اين محصول که آلومینا بوده و در کارخانه‌های داخلی فرآوری می‌شود، ايراني است و 15 درصد ما‌بقي که از عناصر گران‌قيمت مانند نمك‌هاي خاص است از خارج از کشور وارد می شود.

وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم شرکت‌های دیگر هم علاوه بر شرکت‌های فولاد خوزستان و فولاد مبارکه به ما اعتماد کنند، زیرا با کیفیت بالای کاتالیست‌های تولیدي ما، آنها به طور قطع جواب اعتماد خود را پس خواهند گرفت.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۴۸
کد مطلب: 4192