گروه معادن مس
 
آینده به سود فلز سرخ
ماین نیوز: درحال‌حاضر روزهای پایانی امسال میلادی را سپری می‌کنیم و بسیاری از فعالان بازار همچون روال سال‌های قبل در انتظار پیش‌بینی‌های جدید از بازار فلزات هستند.

یکی از بازارهای مهمی که می‌تواند سمت و سوی بسیاری از بخش‌های اقتصادی و حتی اقتصاد جهان را نشان بدهد، بازار فلز سرخ است. از آنجا که مس در بیشتر صنایع کاربرد دارد، هر گونه کاهش یا افزایش مصرف آن نشان‌دهنده ضعف یا قدرت اقتصاد است. به همین دلیل این فلز، فشارسنج مناسبی برای بررسی دیگر فعالیت‌های اقتصادی به‌شمار می‌رود. مس در امسال میلادی روزهای پررونقی را تجربه کرد، به طوری که نرخ آن در اکتبر از ۷۰۰۰ دلار در تن عبور کرد و هرچند در این محدوده دوام زیادی نداشت اما در محدوده ۶۵۰۰ تا ۷۰۰۰ دلار در نوسان بود. یکی از عواملی که به رشد نرخ مس در ابتدای امسال میلادی(دی گذشته) منجر شد، اختلالات عرضه شامل اعتصاب در معدن اسکوندیدا متعلق به شرکت BHP و تعلیق صادرات کنسانتره از معدن گراسبرگ اندونزی بود که سبب بروز نگرانی‌ها در بازار شد. از طرفی، اخبار ممنوعیت واردات قراضه چین از سال آینده میلادی(از یک ماه آینده)، بهبود تقاضا، پیش‌بینی رشد چشمگیر تولید خودروهای برقی و تضعیف دلار بر روند رو به رشد نرخ این فلز تاثیر گذاشت. مهم‌ترین خبر صنعتی امسال این بود که به زودی بازار خودروهای برقی در چین اوج می‌گیرد و این موضوع، قابلیت افزایش تقاضای مس و دیگر فلزات را به دنبال خواهد داشت.

هر چه به پایان دهه جاری نزدیک می‌شویم، انتظارها برای افزایش تقاضای مس بیشتر می‌شود چراکه روند رو به رشد تولید خودروهای برقی از یک سو و مشکلات مربوط به عرضه و سنگینی کفه بازار به سمت تقاضا از سوی دیگر، گمانه‌زنی‌ها برای رونق بازار مس را تقویت می‌کند. البته نباید فراموش کنیم که احتمال زیادی برای راه‌اندازی برخی پروژه‌های تولید مس در سال ۲۰۱۸ میلادی( تا یک ماه آینده) وجود دارد. به عنوان نمونه، پیش‌بینی شده تولید مس پرو، رشد بیشتری را در سال میلادی آینده تجربه کند و چین به دلیل توسعه ظرفیت ذوب، همچنان نقش کلیدی را در تولید مس تصفیه‌شده برعهده خواهد داشت. احتمال دارد طرح‌های شرکت گلنکور در افریقا نیز در صورت تداوم رشد قیمت، دوباره راه‌اندازی شوند. با این وجود، روند رو به رشد تقاضا در سال میلادی پیش رو ادامه خواهد یافت و اگر روند تولید خودروهای برقی وارد فاز تازه‌ای شود، شاهد کسری بازار نیز خواهیم بود. به طور کلی، برآیند پیش‌بینی تحلیلگران برای سال ‌۲۰۱۸ میلادی گویای بهبود وضعیت عرضه و تقاضای مس خواهد بود.


پرویز امانیان
تحلیلگر بازار کالا
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۸
کد مطلب: 41899
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت