گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
در نشست مشترک سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و ایمیدرو مطرح شد:
استفاده از چابکی و بودجه ایمیدرو در کنار تجهیزات و تخصص سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور برای توسعه بخش معدن
گروه اكتشاف و زمين شناسي - رییس هیأت عامل ایمیدرو از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان مجموعه‌ای قدیمی، صاحب تجربه و دارای نیروهای متخصص همراه با تجهیزات کافی یاد کرد که می‌توان از این مزیت در کنار شاخصه چابک بودن و وجود بودجه کافی در ایمیدرو جهت همکاری دوجانبه برای کمتر کردن مشکلات بخش معدن استفاده کرد.
 
به گزارش ماین نیوز، نشست مشترک سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) صبح امروز در محل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور برگزار شد.

حمایت از ارتباط نزدیک با حفظ وظایف سازمانی هر دستگاه

در ابتدای این نشست رییس هیأت عامل ایمیدرو از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان یک مجموعه توسعه‌ای در کشور یاد کرد و گفت: امیدواریم با توجه به شانسی که دولت دوازدهم به ایمیدرو داده و همچنین اعتقاد دولت و مجلس شورای اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت به حمایت از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور فعالیت مناسبی برای توسعه هر چه بیشتر بخش معدن در کشور داشته باشیم.

مهدی کرباسیان، با بیان این‌که از ارتباط نزدیک با حفظ اصول وظایف سازمانی هر دستگاه حمایت خواهیم کرد، افزود: معتقدیم نتایج این اقدامات بخشی از وظایف دولت در بخش معدن را انجام خواهد داد که البته باید از دوباره‌کاری و هدررفت هزینه‌ها با توجه به کمبود بودجه دولت جلوگیری شود.

وی از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان مجموعه‌ای قدیمی، صاحب تجربه و دارای نیروهای متخصص همراه با تجهیزات کافی یاد کرد و گفت: می‌توان از این مزیت سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور همراه با شاخصه چابک بودن و وجود بودجه کافی در ایمیدرو جهت همکاری دوجانبه برای کمتر کردن مشکلات بخش معدن استفاده کرد.

به گفته رییس هیأت عامل ایمیدرو، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور مجموعه‌ای دولتی است که برای برگزاری مناقصه‌ها با محدودیت‌های بروکراسی اداری سخت و پیچیده مواجه می‌شود و از سویی با توجه به بودجه‌های نامناسب کشور اعتبار چندانی دریافت نمی‌کند که بر همین اساس از دولت و مجلس شورای اسلامی درخواست کردیم تا به این موضوع بیش از گذشته توجه کنند.

کرباسیان، وجود اساسنامه مستقل برای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، دریافت بودجه مناسب و عدم نیاز به هماهنگی و امضای موافقت‌نامه برای فعالیت‌های اکتشافی و همچنین مبادلات گسترده ارزی و ریالی با شرکت‌های معتبر مشاوره فنی خارجی را به عنوان خصوصیات بارز سازمان متبوع خود در حوزه اکتشاف یاد کرد و خاطرنشان کرد: این مسائل باعث چابک‌سازی فعالیت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی در بخش مالی شده که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور می‌تواند از این امتیاز جهت توسعه مناسبات خود با بخش خصوصی و دستیابی به نتایج ملموس و ارزشمند در بخش معدن استفاده کند.

وی با بیان این‌که واقعیت این است که ما از سال ۹۳ وارد اکتشافات کشور شدیم در حالی که البته علاقه چندانی به این موضوع نداشتیم، افزود: بیشتر مایل به حضور بخش خصوصی بودیم اما برخی بروکراسی‌های اداری وزارت صنعت، معدن و تجارت و با موازین محیط زیست جلوی فعالیت‌های معدنی استان‌ها را گرفته بود که امیدواریم این موضوع به زودی حل و فصل شود تا به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی کمک شود.

رییس هیأت عامل ایمیدرو با ابراز خرسندی از این‌که در حال حاضر در بسیاری از بخش‌های معدنی جزو صادرکننده‌ها محسوب می‌شویم، بیان کرد: میتوان گفت اقدام ایمیدرو در این زمینه یک کار ملی مناسب بود و توانستند در اولین مرحله نقشه‌های یک‌دویست‌پنجاه‌هزارم هزارم بیش از 45هزار کیلومتر مربع کشور را تهیه و رونمایی کرده و ۱۵ محدوده معدنی را به مرحله آگهی برساند.

کرباسیان با بیان این‌که هزینه‌های کشور از سه منبع نفت، سیستم‌های بانکی و جذب سرمایه‌های خارجی تامین می‌شود، تصریح کرد: سقف درآمدزایی از بخش نفت کاملا مشخص است و سیستم‌های بانکی نیز با دیون معوقه مواجه هستند و از سویی سرمایه‌گذاری‌های خارجی در کشور نیز با محدودیت‌های زیادی مواجه است و افق یک ساله آینده نشان از ورود اعتبارمالی چندانی ندارد که بر همین اساس باید با هم‌افزایی و همفکری و جهت دادن حرکت‌ها به سمت و سوی مناسب بتوانیم برای بخش معدن کشور فعالیت مناسبی را ایجاد کنیم.

آغاز روزهای خوش برای بخش معدن کشور

در ادامه معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان این‌که ایمیدرو همواره یار و یاور این سازمان بوده، حضور خانم راضیه لک را به عنوان آغاز روزهای خوش برای بخش معدن کشور توصیف کرد و گفت:همکاری این سازمان از دهه ۸۰ پررنگ شد و طی سال‌های گذشته کارشناسان این دو مجموعه طرحهای استانی مناسبی که منجر به معرفی محدوده‌های اکتشافی شد را به سرانجام رساندند.

بهروز برنا به طرح سنگان و معرفی ۸۰ محدوده معدنی اشاره کرد و افزود: آمادگی خود را نسبت به همکاری با سازمان توسعه و نوسازی معادن و همچنین معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام می‌داریم و امیدواریم سند همکاری سه جانبه‌ای که قرار است در آینده میان این سه بخش به امضا برسد به زودی نتیجه‌بخش باشد تا فعالیتهای معدنی شتاب بیشتری بگیرد.

وی در ادامه فعالیت‌‎های مشترک سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و ایمیدرو به مطالعات انجام شده در خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان اشاره کرد و گفت: اکتشافات تکمیلی‎تر انجام و منجر به معرفی چهار محدوده جدید معدنی جدید شد که این محدوده‌ها جزو ذخایر خوب کشور محسوب می‌شود.

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور موضوع ذخایر پنهان معدنی را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: برای شناسایی این پتانسیل ذخایر فلزی تهیه اطلاعات ژئوشیمی مهم است که بر همین اساس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور ۹۰ درصد از برگه‌های ژئوشیمی یکصدهزارم کشور را تهیه کرده که این مطالعات منجر به معرفی محدوده‌های امیدبخش و آنومالی‌های مناسب در استانها شده است.

برنا همچنین به مطالعات ژئوفیزیک هوایی در ۲۰ درصد کل کشور اشاره و تصریح کرد: در این طرح نیز محدوده‌های امید بخشی معرفی شد که امیدواریم در آینده با پروژه‌های مشترک با سازمان ایمیدرو این مطالعات را افزایش دهیم.

معرفی محدود جدید امیدبخش فلزی در خراسان‌های ‌جنوبی و ‌شمالی و همدان بر اساس ورقه‌های ژئوشیمی

به گفته وی در جدیدترین ورقه‌های ژئوشیمی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، ۲۹محدود جدید امیدبخش منابع فلزی در خراسان‌جنوبی شامل قلع، تنگستن، طلا،سرب و روی و همچنین ۱۰ محدوده امیدبخش در خراسان شمالی و ۱۶ محدوده در استان همدان شناسایی و معرفی شده است که امیدواریم مابقی استان‌ها نیز به زودی آماده معرفی شود.

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور ضمن ابراز امیدواری از توسعه همکاری‌های سازمان متبوع خود و معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت وهمچنین ایمیدرو بیان کرد: با توسعه فعالیت‌های سه جانبه، اکتشافات کشور را جهت‌دار کرده و به سمت مناسبی حرکت خواهیم داد تا به زودی به دستاوردهای مناسبی برسیم و بتوانیم هزینه های اکتشافی را به سمتی ببریم که زودتر به نتیجه برسد و بخش خصوصی به عنوان طالب فعالیتهای اکتشافی در کشور بهتر از گذشته فعالیت کند.

گفتنی است که در این نشست پیشنهاد شد کارگروه دوجانبه مشترک سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با اعضای جدید هرچه زودتر جهت پیشبرد اهداف پیشروی این دو ارگان اکتشافی کشور آغاز به کار کند.

بر همین اساس، در این کارگروه باید موضوعات و فعالیت‌های مطرح شده دو سازمان مرزبندی شود و از موازیکاری پرهیز کرد و توجه داشت که فعالیت‌های این دو سازمان در طول یکدیگر و نه در عرض یکدیگر است و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‎معدنی کشور بخشی از فعالیتهای اکتشافی را تا مرحلهای پیش خواهد برد و مابقی را به ایمیدرو واگذار خواهد کرد.

همچنین پیشنهاد شد اعضای این کارگروه به زودی مشخص و فعالیت خود را آغاز کنند و احیای شورای عالی اکتشاف در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان یک کمیته راهبری که از زمان تاسیس این سازمان مغفول مانده بود نیز در دستور کار قرار گرفت.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۴۴
کد مطلب: 41882
 
مرجع : شاتا