گروه صنایع معدنی فولاد
 
عباسلو در گفت‌وگوی تفصیلی با ماین نیوز خبر داد:
بهره‌برداری از واحد ذوب جهان فولاد سیرجان تا ۸ ماه دیگر
صادرکننده میلگرد خواهیم شد/به‌زودي تاييديه بيمه اسپانيا را می‌گیریم
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان حضور در بازارهای صادراتی را الزامی ‌می‌داند و معتقد است: کیفیت اصلی‌ترین فاکتور برای حضور در بازارهای جهانی و رقابت است. این شرکت در اجرای پروژه‌های خود از تکنولوژی‌های مختلف استفاده کرده تا بتواند تولیدی با قیمت تمام شده کمتر و رقابتی‌تر داشته باشد.
 
خبرنگار ماین‌ نیوز با علي عباسلو مديرعامل شرکت مجتمع جهان فولاد سيرجان گفت‌وگویی داشته که مشروح آن را در ادامه خواهید خواند:

ارزیابی شما از بیست و یکمین کنفرانس آهن و فولاد متال بولتن در دبی که اخیرا برگزار شد، چیست؟

اين كنفرانس محل خوبي براي تبادل اطلاعات فني، تجاري و بازرگاني بود و بيشتر افرادي كه در كار توليد و تجارت آهن از جمله شمش، آهن اسفنجي، میلگرد و ... حضور دارند در این کنفرانس با يكديگر ديدار داشتند. گاهي اين ديدارها منجر به عقد قراردادهاي تجاري مي شود. در اين كنفرانس نيز ما جلساتي با خريداران آهن اسفنجي و ميلگرد داشتيم كه اين ديدارها منجر به آن شد، در آينده و پس از اخذ استانداردهاي بين‌المللي صادرات ميلگرد را داشته باشيم.

البته اگر كيفيت خوب باشد قطعا مي‌توان صادرات داشته باشيد. نظر شما چیست؟

كيفيت آهن اسفنجي ما خوب بوده و تا الان وضعيت صادرات مناسب بوده‌ است. در اين كنفرانس نيز درخواست‌كننده جديدي داشتيم كه کار را به مذاكرات بعدي موكول كرديم. البته زياد در بازار آهن اسفنجي نخواهيم ماند و واحد ذوب ما تا ٨ ماه آينده به بهره‌برداري خواهد رسید و شمش توليد می‌کنیم. با اين شرايط خودمان مصرف كننده آهن اسفنجي خواهيم بود. در آن زمان بايد روي بازار شمش و ميلگرد تمرکز داشته باشيم.

تا چه اندازه در بحث برندينگ كار كرده‌ايد و به چه ميزان به صادرات توجه داريد؟ زيرا در افق ١٤٠٤ با دستيابي به ٥٥ ميليون تن فولاد بايد به صادرات نيز نيم نگاهي داشته باشيم.

هميشه صادرات امتيازي براي كشور‌ها بوده و در بسیاری از كشورها حتي قيمت جنس صادراتي در كشورهاي ديگر كمتر از قيمت داخلي آن محصول است زيرا با این کار آنها می‌توانند منابع مالي خارجي را جذب كرده و از محل آن توسعه را ايجاد می‌کنند. در واقع سود در توسعه است. در نتيجه به اجبار بايد هميشه در بازارهاي جهاني حضور داشت تا بتوان توسعه را رقم زد. در اين باره كيفيت نيز بحث مهمي است زيرا اگر محصول توليدي كيفيت نداشته باشد نمي‌توان آن را صادر كرد. كيفيت حرف اول را در صادرات مي‌زند. ما نيز در اين مدت كوتاه توانسته‌ايم جزو اولين صادركنندگان آهن اسفنجي باشيم و این موضوع به دليل كيفيت اين محصول بوده كه توانستيم در بازارهاي جهاني حضور پيدا كنيم. همانطور که گفتم كيفيت لازمه حضور در بازارهاي جهاني است. در كنار بحث كيفيت بايد به اين موضوع اشاره داشت كه ما بايد در بازارهاي جهاني حضور داشته باشيم. آنجاست كه مي‌توانيم توسعه و افزايش ظرفيت‌ها را مدنظر قرار دهيم. البته حضور در بازارهاي جهاني به يكباره اتفاق نمي‌افتد، بايد مدت‌ها انرژي صرف شده و محصول با كيفيت ارائه داد تا بتوان به بازارهاي بین‌المللی دست پيدا كرد اما در كنار آن بايد سياست‌هاي يك كشور ثابت باشد تا بتوان بازارهاي صادراتی را نگه داشت، در غير اين صورت بازارهاي بدست آمده خيلي زود از دست مي‌رود. در واقع يكي از وظايف دولت‌ها آن است كه با قوانين و مقررات بازي نكرده و آنها را ثابت نگه داشته تا صادركنندگان بتوانند محصولات خود را با قراردادهاي بلندمدت صادر كنند. در صورت تغيير مقررات، قراردادهاي بلندمدت هميشه متضرر خواهد بود و آبروي توليدكننده و كشور را به مخاطره مي‌اندازد.

آيا در تامين مالي پروژه‌هاي خود در آينده با مشكلي مواجه خواهيد بود؟

خوشبختانه تا به امروز مشكلي نداشته و بخشي را از داخل و بخشي ديگر را از طريق ال سي هاي مدت‌دار براي فاز يك از خارج از كشور تامين كرده‌ايم. فاز يك پروژه در حال اتمام است. اما براي فاز ٢ مذاكرات و مكاتبات طولاني و تقريبا مطمئني با اسپانيا داشته‌ايم كه به زودي تاييديه بيمه اسپانيا را دريافت و از آن طريق تامين مالي فاز ٢ نيز انجام مي‌شود.

براي آنكه محصول باكيفيت توليد كنيد از تكنولوژي‌هاي مختلفي از جمله تنوا، دانيلي، اس ام اس گروپ و ... استفاده كرده‌ايد، دليل اين انتخاب‌هاي متنوع چيست؟

پايه كار ما در كارخانه احيا و پس از آن در ذوب و نورد بر استفاده از تكنولوژي‌هاي روز اروپا است و در اين زمينه به سمت چين نرفته‌ايم. دليل اين موضوع كيفيت خوب و هزينه‌هاي كمتر در زمان بهره‌برداري و در نهايت قدرت رقابت بهتر بو. زيرا وقتي يك محصول توليد مي شود بايد قيمت تمام شده پايين داشته باشد. اجناس اروپايي به دليل كيفيت بالاتر قطعات يدكي مصرفي كمتري خواهند داشت، در نتيجه قيمت تمام شده پايين‌تر بودده و درصد بيشتري از اتوماسيون استفاده می‌شود. در نتیجه این موضوع می‌توانیم در آينده قدرت رقابت بيشتري در بخش بهره‌برداري، فروش محصولات و صادرات داشته باشيم.

سهامداران خود را چطور ارزيابي مي‌كنيد؟

همكاري سهامداران خيلي خوب است. من از مديريت خوب گل گهر، مهندس تقي زاده تشكر مي‌كنم كه همواره از ما حمايت و پشتيباني داشتند. خوشبختانه سرعت انجام پروژه‌ها بسيار خوب است. پروژه ذوب بطور متوسط بين ٤.٥ تا ٥ درصد ماهانه پيشرفت داشته و پيش‌بيني مي‌شود تا پايان سال نصب مكانيكال به اتمام رسيده و تست سرد آن شروع شده و نيمه اول سال آينده در بازار شمش حضور پیدا کنیم.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۳۱
کد مطلب: 41773