استاندار اصفهان خواهان تغییر کاربری معادن گچ در دشت سجزی شد

خبرگزاری ايرنا , 12 آذر 1396 ساعت 13:48

استاندار اصفهان خواهان تعطیلی معادن و کارخانه های تولید گچ و آجر در شرق اصفهان ( دشت سجزی ) و تغییر کاربری آن به شهرک های صنعتی شد.


به گزارش ماین نیوز، محسن مهرعلیزاده روز یکشنبه در حاشیه مراسم آغاز دو طرح مقالبه با بیابان زایی در شرق اصفهان، در جمع خبرنگاران افزود: این امر باعث اشتغالزایی می شود و از احداث مجدد معادن گچ و خاک و کارخانه های تولید آجر که منشاء پیدایش ریزگردها هستند، جلوگیری خواهد شد.
وی با اشاره به توقف فعالیت هفت باب معدن در شرق اصفهان، تصریح کرد: تنها 2 معدن دیگر در این منطقه مشغول بکارند، البته این دو نیز باید متوقف شوند و یا تغییر کاربری دهند.

استاندار اصفهان اضافه کرد: برداشت کمتر از یک متر خاک از سطح زمین، باعث می شود که در زمان طوفان، ریزگردهای بیشتری در هوا معلق شود.
مهرعلیزاده با اشاره به افزایش اعتبارات مربوط به بیابان زدایی خاطرنشان کرد: امسال بودجه محدودی برای این کار اختصاص داده شده بود، اما برای سال‌ های آینده و در برنامه ششم پیش بینی اعتبار مناسبی در این زمینه شده است.
به گزارش ایرنا، 2 طرح مقابله با بیابان زایی و مقابله با ریزگردها روز یکشنبه در پایگاه هوائی شهید بابائی(هشتم شکاری) واقع در شرق این کلانشهرآغاز شد.
این دو طرح شامل نهالکاری به مساحت 500 هکتار و مالچ پاشی به مساحت 400 هکتار است.

طرح نهالکاری با اعتباری بیش از 2 میلیارد و 200 میلیون تومان و طرح مالچ پاشی با هزینه ای حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان از محل اعتبارات ملی و صندوق توسعه ملی انجام می شود.
استان اصفهان 16 کانون بحرانی ریزگردها دارد که سالانه حدود 36 میلیارد تومان به بخش های مختلف استان خسارت وارد می کنند.
دشت سجزی در 20 کیلومتری اصفهان و منطقه نایین تا انارک در 180 کیلومتری شرق این شهرستان از جمله کانون های اصلی ریزگردها در استان اصفهان به شمار می رود.
این منطقه 40 هزار هکتار کانون بحرانی ریزگرها و گرد و غبار دارد.
طرح بزرگ نهالکاری 10 هزار هکتاری شرق اصفهان از سال 93 آغاز شد و در سال 94 با سرعت بیشتری و با جدیت پیش رفت و طی این سالها ( 93 و 94) حدود 2 هزار و 500 هکتار از زمین های منطقه شرق اصفهان نهالکاری شد.
معضل ریزگردها در دهه اخیر به مشکل و چالشی جدی صنایع و اقتصاد کشورمان و همچنین برای سلامت شهروندان تبدیل شده به نوعی که منشاء بسیاری از بیماری ها را می توان در این ذرات جستجو کرد.
این ذرات یا مانند گرد و غبار منشاء طبیعی دارند و با جریان باد وارد هوای شهر می شود و یا از بستر خشک زاینده رود و تالاب گاوخونی، فعالیت معادن گچ، آجر و یا از احتراق انواع سوخت ها در کوره ها و مشعل ها و بویژه در خودروها و از همه مهمتر از خودروهای دیزلی و خودروهای بنزینی کاربراتوری تولید می شود.


کد مطلب: 41542

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/41542/استاندار-اصفهان-خواهان-تغییر-کاربری-معادن-گچ-دشت-سجزی

ماین نیوز
  http://www.minews.ir