گروه معادن سنگ آهن
 
توجه ویژه به تعادل زنجیره فولاد در چشم‌انداز ۱۴۰۴
وظیفه معادن سنگ آهن در طرح پایش مشخص می‌شود
گروه معادن >سنگ آهن - تامین زنجیره فولاد یکی از بحث‌های مهم مجامع صنعتی در چند سال گذشته بوده است.
 
به گزارش ماین نیوز، در این میان همیشه کارخانه‌های فولادی از تامین نشدن نیاز خود به مواد اولیه خبر می‌دهند و کارخانه‌های سنگ آهن نیز معتقدند همواره تامین نیاز داخلی را بر صادرات اولویت داده‌اند. اما در شرایط کنونی به نظر می‌رسد وزیر صنعت، معدن و تجارت تصمیم گرفته تا مشکلات زنجیره فولاد کشور را برای همیشه رفع کند. به گفته مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران در پایش طرح چشم‌انداز فولاد ۱۴۰۴، به تعادل زنجیره فولاد، توجه ویژه شده و تا چند سال آینده، کارخانه‌های فولاد مشکلی برای تامین سنگ آهن مورد نیاز خود نخواهند داشت. همچنین قرار است در طرح پایش فولاد، وظیفه معادن سنگ آهن مشخص شود تا دیگر با کمبود ماده اولیه روبه‌رو نشویم.


حل مشکلات تامین زنجیره فولاد
ایجاد و توسعه زیرساخت‌های صنعت فولاد در دستور کار دولت‌های پیش و پس از انقلاب قرار داشته و امروز، ایران با داشتن ذخایر غنی و معادن بزرگ سنگ‌آهن، منابع انرژی مزیت‌دار (گاز و زغال‌سنگ)، دانش و نیروی متخصص و مجرب و صنایع پشتیبانی‌کننده همچون نسوز و فروآلیاژ، پیشرفت‌های خوبی در این زمینه کسب کرده است. به گفته رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران( ایمیدرو) در بازنگری و پایش طرح فولاد، ایمیدرو از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف به تامین زنجیره فولاد شده و ما امیدواریم در آینده، مشکل تامین مواد اولیه برای کارخانه‌های فولادسازی نداشته باشیم. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی کرباسیان در ادامه افزود: در پایش طرح فولاد، تمامی موارد مربوط به تامین چرخه این محصول سنجیده شده و برای هر یک از معادن تامین سنگ‌آهن، وظیفه مشخصی در نظر گرفته خواهد شد تا دیگر شاهد کمبود تامین مواد اولیه برای یک کارخانه در کشور نباشیم. وی با اشاره به تشکیل ستاد فولاد، تصریح کرد: شروع به کار این ستاد می‌تواند بیش از پیش رابطه دولتمردان و بخش خصوصی چه در زمینه تولید فولاد و چه در زمینه سنگ‌آهن را بهتر کند و آنها نیز توانسته‌اند بسیاری از مشکلات خود را پای میز مذاکره حل کنند. وی در پاسخ به این پرسش که آیا موارد تضاد بین سازمان ایمیدرو و معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، حل شده است یا خیر گفت: تمامی موارد در حال بررسی است و در وزارت جدید، تعامل و همکاری ایمیدرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشتر شده است. رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی در ادامه سخنانش افزود: با برطرف شدن مشکلات تامین زنجیره فولاد و همکاری موثر وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو، شاهد تحقق اهداف تعیین شده برای تامین ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ خواهیم بود.


مشکل اصلی چرخه فولاد است
در این میان فریدون احمدی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز درباره تکمیل چرخه تولید فولاد در کشور معتقد است که دولت باید بیشتر به نقش حاکمیتی خود بپردازد و بخش خصوصی را در اداره امور یاری کند. به گفته نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی، زمانی که رقابتی با حضور بخش خصوصی اتفاق بیفتد، تمام مولفه‌های بازار در آن رعایت خواهد شد.


خبرضرردهی درست نیست
منصور یزدی‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران نیز با اشاره به وجود معادن غنی سنگ‌آهن در ایران، اظهار کرده است: مشکل اصلی تامین چرخه فولاد از زمانی آغاز شد که کارخانه‌های سنگ‌آهن به جای آنکه تولیدات خود را از نظر کمی و کیفی توسعه دهند، خود را درگیر ساخت واحدهای پایین‌دستی همچون تولید گندله‌سازی کردند.وی در ادامه افزود: این موضوع علاوه بر رشد عمودی کارخانه‌های سنگ‌آهن، موجب شد آنها نتوانند نیاز کارخانه‌های رو به گسترش فولادسازی در کشور را تامین کنند. یزدی‌زاده بیان کرد: هدف اصلی کارخانه‌های سنگ‌آهن، تامین نیاز فولادسازان بود نه اینکه تبدیل به رقیب اصلی کارخانه‌های فولاد شوند. وی با اشاره به تشکیل ستاد فولاد گفت: در پالایش طرح چشم‌انداز فولاد ۱۴۰۴، توجه ویژه‌ای به تعادل زنجیره فولاد شده است، به طوری‌که تا چند سال آینده، کارخانه‌های فولاد مشکلی برای تامین سنگ آهن مورد نیاز خود نداشته باشند. این مقام مسئول درباره دلیل صادرات سنگ‌آهن به صورت خام، تصریح کرد: صادرات سنگ آهن اکنون یکی از دغدغه‌های اصلی مسئولان است، زیرا تا زمانی‌که امکان تولید کنسانتره در کشور وجود ندارد، مجبور به خام‌فروشی هستیم. یزدی‌زاده با مثبت ارزیابی کردن تشکیل ستاد فولاد، یادآور شد: در طرح جامع فولاد، با نظارت سازمان ایمیدرو و همکاری انجمن‌های بخش خصوصی به دنبال کاهش خام‌فروشی و افزایش ارزآوری از فرآوری بیشتر روی محصول سنگ‌آهن هستیم. مدیرعامل شرکت فولاد ایران در پایان درباره ادعای مدیران معادن سنگ‌آهن در زمینه ضرردهی به دلیل فروش به کارخانه‌های فولاد داخلی، گفت: سنگ‌آهن در بورس حضور دارد و سود آنها از فروش داخلی بسیار بالا بوده، بنابراین موضوع ضرردهی سنگ آهنی‌ها مطرود است.


مولفه پویایی حوزه فولاد
بهادر احرامیان، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز یکی دیگر از افرادی است که درباره صنعت فولاد اظهار نظر کرده و گفته است: در راستای تعامل بیشتر با تشکل‌های بخش خصوصی و نظرخواهی از آنها، وزارت صنعت، معدن و تجارت تصمیم گرفته ستاد فولاد را تشکیل دهد و تصمیمات مربوط به صاحبان سود این حوزه در این ستاد گرفته شود. وی در ادامه افزود: اکنون سیاست‌هایی بر بازار حاکم است که در بخش سنگ‌آهن عوارض تعیین می‌کند و تولیدکنندگان سنگ آهن مجبورند در فضای غیررقابتی و در داخل، محصولات خود را به فروش برسانند. احرامیان تصریح کرد: ما طرفدار اقتصاد رقابتی و بازار آزاد هستیم و آزادسازی قیمت‌ها به پویا شدن بازار کمک خواهد کرد. آزادسازی قیمت‌ها در بازار سنگ آهن نیازمند فراهم شدن الزاماتی است، بنابراین لازم است تجدید ساختار جدی در این حوزه رخ دهد.احرامیان با تاکید بر اینکه یکی از وظایف ستاد فولاد، کاهش هزینه‌های اضافی است، یادآور شد: وزیر صنعت، معدن و تجارت عزم جدی دارد که یک بار برای همیشه مشکلات زنجیره فولاد کشور حل شود.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۱۲
کد مطلب: 41425
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت