گروه معادن مس
 
کوره ذوب فلش سرچشمه به شرایط نرمال رسید
تولید هفت‌هزار تن آند در آبان‌ماه
گروه معادن >مس - «حامد مددی» مدیر ذوب مجتمع مس سرچشمه گفت: با تغییر تکنولوژی مجتمع ذوب سرچشمه از ریورب به فلش و با وجود این‌که هم‌اکنون خط تولید فلش نوپاست، میزان آند تولیدشده از دوم تا 30 آبان‌ماه حدود هفت‌هزار تن بوده است.
 
به گزارش ماین نیوز، به نقل از مس پرس، مدیر ذوب مجتمع مس سرچشمه با بیان این مطلب در گفت‌‌‌وگو با روابط‌ عمومی مس منطقه کرمان و با تأکید بر این‌که راه‌اندازی این پروژه، نتیجه زحمات تیم‌های بسیاری ازجمله همکاران توسعه و پیمانکار است و هم‌اکنون در شرایط خوبی هستیم، گفت: پس از سال‌ها شرکت ملی صنایع مس ایران موفق به تغییر تکنولوژی شد و با توجه به شرایط محیطی اقلیمی و آلودگی که کوره‌های ریورب داشتند، شرکت مس در راستای حفظ محیط‌زیست و پایبندی به صنعت سبز و همچنین تولید بهتر و باکیفیت‌تر، تصمیم گرفت پروژه تغییر تکنولوژی را به سرانجام برساند.

مددی با اشاره به حادثه 17 شهریور که برای کوره فلش رخ داد، درباره دلایل این رخداد گفت: در مرحله اول راه‌اندازی با اتفاق ناخواسته‌‌ای روبه‌رو شدیم؛ زمانی که مجرای سرباره را باز کردند مذاب از مجرا جاری ‌شد و همکاران طی دو مرحله سعی می‌کنند مجرا را ببندند، اما مجرا بسته نمی‌شود و در اثر خورده شدن لاندر سرباره و تماس آب با مذاب، انفجار رخ می‌دهد که همکاران موفق به بستن مجرا نمی‌شوند و مذاب به محوطه می‌رسد و وارد کانال‌های برق می‌شود.
وی ادامه داد: روز اول حادثه، صحبت از یک تا دوسال توقف کوره بود و سپس صحبت از 6ماه توقف شد که با لطف خدا و کمک همه همکاران شرکت ملی صنایع مس ایران در تمامی سطوح، موفق شدیم ظرف 45 روز کوره را به مدار تولید برگردانیم و به شرایط تولید برسانیم.
مدیر ذوب مس سرچشمه تأکید کرد: این یک رکورد جاودانه و کار ملی برای کشور ازسوی همکاران ذوب محسوب می‌شود؛ قطعه‌ای که موجب انفجار شده بود حذف‌ شده و الآن با جرم نسوز، لاندر بازسازی شده است.

مددی با تأکید بر این‌که ظرفیت تولید سالانه فلش با 100درصد تولید را به 311هزار تن تولید خواهیم رساند، گفت: با کوره فلش، ظرفیت تولید بیشتر خواهد شد؛ با کوره‌های ریورب ظرفیت تولید ماهیانه 12هزار تن آند بود که پیش‌بینی این است در آذرماه 21هزار تن آند تولید شود.
مدیر ذوب مجتمع مس سرچشمه با بیان این‌که از زمانی که کوره فلش آغاز به کار کرده، 38 نفر کاهش نیرو در بحث سازمان‌دهی داشته‌ایم، اظهار داشت: فلش یک تکنولوژی روز دنیاست و مزیت‌های زیادی دارد و تمام کشورهایی که به این سمت رفته‌اند این مزیت‌ها برایشان روشن بوده است.
مددی عنوان کرد: 2500 قطعه و ابزار در این تکنولوژی به‌کار رفته و تیمی مجرب از پرسنل ذوب، توسعه و پیمانکار درصددند که توقف‌های کوره را کاهش دهند.
مددی با اشاره به این‌که پروژه کوره فلش بیمه‌ شده بود و خسارت مالی بر عهده پیمانکار است، یادآور شد: قطعاً شرکت مس این توانمندی را دارد که بحث عقب‌ماندگی در تولید را جبران کند.

وی با بیان این‌که کوره ریورب تا 20 مرداد کار می‌کرد، افزود: راه‌اندازی پروژه کوره فلش هم‌زمان با فعالیت ریورب، کار بسیار سخت و طاقت‌فرسایی بود.


منبع:مس پرس
تاریخ انتشار : شنبه ۴ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۸
کد مطلب: 41407