گروه معادن
 
لوکزامبورگ قهرمان جدید معدنکاری در فضا
ماین نیوز: این طور که به نظر می‌رسد این روزها اجرام آسمانی توجه بسیاری را به خود جلب می‌کنند. شاید صاحبان کسب و کارهای معدنی از زمانی که دریافته‌اند سطح سیارک‌های موجود در حوالی زمین، پوشیده از گونه‌هایی از مواد معدنی است، به گونه‌ای دیگر اخبار آنها را پیگیری می‌کنند.

اوایل امسال نیز تحلیلگران گلدمن‌ساچز به شرکت‌های فعال در زمینه بهره‌برداری مواد معدنی موجود در اجرام آسمانی گفتند از ارزش صخره‌های معدنی در فضا هیچ گاه کاسته نشده است. تا کمتر از یک دهه دیگر سفینه فضایی ناسا با یکی از این سیارک‌ها تماس پیدا خواهد کرد که دربردارنده حجمی به ارزش ۱۰ هزار کوادریلیون دلار سنگ آهن است.
حال در میان ملت‌های فضاپیما کدام‌یک بیش از همه مصمم است به ذخایر باارزش و فراوان موجود بر اجرام آسمانی دست یابد؟ شاید حتی نتوان حدس زد که کشور کوچک لوکزامبورگ در شمال اروپا این روزها تبدیل به قطب صنعت هیجان‌انگیز فضانوردی شده و به بهره‌برداری از ذخایر معدنی موجود بر سیارک‌ها نیز می‌اندیشد.
لوکزامبورگ که با جمعیتی نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر قطب بانکی اروپاست، در تابستان گذشته قانون جدیدی وضع کرد که بر مبنای آن کشورهای کوچک می‌توانند در کنار ابرقدرت‌ها به اکتشاف سیارک‌ها بپردازند و به بخشی از تجارت فضایی دست یابند.
تلاش لوکزامبورگ در صنعت فضا پیشینه‌ای طولانی دارد. حدود ۳ دهه پیش دولت این کشور حامی اصلی نخستین اپراتور خصوصی ماهواره‌ای اروپا بود که در نهایت سود هنگفتی عاید آن کرد و به دنبال این دستاورد دیگر شرکت‌های فعال در زمینه فناوری‌های فضایی نیز جذب این کشور شدند. این اتفاق باعث شد لوکزامبورگ از تنوع اقتصادی بیشتری برخوردار شود. امروز صنعت فضا ۸/۱ درصد از تولید ناخالص داخلی لوکزامبورگ را تشکیل می‌دهد و موسسه پژوهشی این کشور، دانشمندان و مهندسان آن، همگی از شهرت آن به عنوان یک قطب فضایی بهره‌مند هستند و از فرصت‌های بسیاری که در اختیار دارند برای جذب همکاری‌های بین‌المللی استفاده می‌کنند.

حالا لوکزامبورگ می‌گوید سیارک‌ها عرصه فعالیت‌های آینده آن هستند و این اتفاق به لطف رقابت بر سر مواد معدنی و کاهش تدریجی منابع در دسترس، امکان‌پذیر به نظر می‌رسد.
موفقیت لوکزامبورگ در جذب این صنعت می‌تواند به دیگر کشورها نشان دهد فضا و حجم هنگفت مواد معدنی موجود در آن دیگر فقط برای ابرقدرت‌ها نیست و رقابت بر سر آنها امکان دستیابی برای بسیاری از شرکت‌ها و کشورهایی که از این شرکت‌ها پشتیبانی می‌کنند را فراهم آورده است. این روشی است که در دهه‌های آینده نیز می‌تواند جریان و سریان داشته باشد.


منبع: آسترالین‌ماینینگ
برگردان: ثمن رحیمی‌راد
براد اسمیت/ روزنامه‌نگار
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۱
کد مطلب: 41292
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت