گروه معادن ساير حوزه ها
 
مطرح ترین صادرکنندگان "نقره" در جهان
گروه معادن >ساير حوزه ها - براساس آخرین آمار ارائه شده تا انتهای سال 2016، ارزش صادرات جهانی نقره بالغ بر 18.2 میلیارد دلار بوده است. 86.3 درصد از صادرات جهانی نقره در اختیار 15 کشور برتر قرار دارد که برای امروز با آنها آشنا خواهیم شد.
به گزارش ماین نیوز، نقره به عنوان یک فلز گرانبها برای ساخت انواع و اقسام زیورآلات، ظروف و تجهیزات جانبی استفاده می شود. علاوه بر این رسانایی بالای فلز مذکور موجب شده تا در صنایع الکترونیک نیز به عنوان یک انتخاب برتر مد نظر قرار گیرد. اما کاربردهای بی شمار دیگری نیز می توان برای این فلز ارزشمند متذکر شد که تمامی این ها عواملی هستند برای تقاضای بالای بازار جهانی و گردش مالی قابل توجه تجارت نقره.

براساس آخرین آمار ارائه شده تا انتهای سال 2016، ارزش صادرات جهانی نقره بالغ بر 18.2 میلیارد دلار بوده است. 86.3 درصد از صادرات جهانی نقره در اختیار 15 کشور برتر قرار دارد که برای امروز با آنها آشنا خواهیم شد.

مکزیک

ارش صادرات: 1.9 میلیارد دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 10.4 درصد



کره جنوبی

ارش صادرات: 1.7 میلیارد دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 9.2 درصد



کانادا

ارش صادرات: 1.6 میلیارد دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 9 درصد



هنگ کنگ

ارش صادرات: 1.5 میلیارد دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 8.3 درصد



ژاپن

ارش صادرات: 1.4 میلیارد دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 7.9 درصد



آلمان

ارش صادرات: 1.3 میلیارد دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 7.4 درصد



آمریکا

ارش صادرات: 1.3 میلیارد دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 7.2 درصد



چین

ارش صادرات: میلیارد 1.1 دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 6 درصد



سوئیس

ارش صادرات: 828.9 میلیون دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 4.6 درصد



انگلیس

ارش صادرات: 736.9 میلیون دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 4.1 درصد



لهستان

ارش صادرات: 697.8 میلیون دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 3.8 درصد



قزاقستان

ارش صادرات: 584.6 میلیون دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 3.2 درصد

ایتالیا

ارش صادرات: 370.7 میلیون دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 2 درصد



سوئد

ارش صادرات: 289.9 میلیون دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 1.6 درصد



پرو

ارش صادرات: 280.7 میلیون دلار

سهم از مجموع صادرات جهانی: 1.5 درصد



درباره این فلز متفاوت

مطالب این بخش از وب فارسی گردآوری شده است.

فلز نقره خاصیت ضد باکتریایی داشته و در صنایع دارویی به صورت فلز و یا ترکیبات آن مورد استفاده قرار می گیرد و از خصوصیات اصلی نقره مقاومت زیاد آن در مقابل حلال های شیمیایی است.

از نقره در رنگ آمیزی برخی از محصولات در قنادی ها استفاده می شود، به علاوه از نقره و ترکیبات آن در پزشکی هومئوپاتی استفاده می شود.



ترکیبات متعددی از نقره برای معالجه بیماری ها تولید می شود که عبارت از :

استات نقره، آلانیتونات نقره، برات نقره، کربنات نقره، کلرید نقره، کرومات نقره، گلیسرولات نقره، کلوئید نقره، یدید نقره، لاکتات نقره، منگنات نقره، نیترات نقره، پروتئین نقره وسولفات یازین نقره می باشد. علاوه برداروهای تولید شده از ترکیبات فوق از فلز نقره در دندان پزشکی برای پر کردن دندان (آمالگام) استفاده می شود که حدود 35 درصد از ترکیب آمالگام را فلز نقره تشکیل می دهد. همانطوری که اشاره شد ترکیبات نقره مصارف دارویی گوناگونی دارند به عنوان مثال نیترات نقره به عنوان سوزاننده، قابض در زخم های غیر فعال و ورم های چرکی استفاده می شود. از محلول رقیق نیترات نقره در درمان زرد زخم، خارش، میخچه، زگیل و همچنین درمان سوختگی ها استفاده می شود.

فلز نقره به علت خاصیت ضدباکتریایی در صنایع دارویی به صورت فلز و یا ترکیبات آن مورد استفاده قرار می گیرد و از خصوصیات مهم آن مقاومت زیاد در برابر حلال های شیمیایی است.از نقره وترکیبات آن در پزشکی هومئوپاتی Homoepathic ( نوعی دارو درمانی ) استفاده می شود.

استات نقره، آلانیتونات نقره، برات نقره، کربنات نقره، کلریدنقره، کرومات نقره، گلیسرولات نقره، کلریدنقره، یدید نقره، لاکتات نقره، منگنات نقره، نیترات نقره، پروتئین نقره و سولفات نقره برای معالجه بیماری ها کاربرد دارد و در دندانپزشکی برای پرکردن دندان ها)آمالگام) استفاده می شود که در حدود 35 % از ترکیب آمالگام را فلز نقره تشکیل می دهد.

نیترات نقره به عنوان سوزاننده، قابض زخم های غیرفعال، ورم های چرکی و آفت استفاده می شود.

از محلول رقیق نیترات نقره در درمان زرد زخم، خارش، میخچه، زگیل و درمان انواع سوختگی ها استفاده می شود.ترکیبات نقره را بندرت برای درمان بیماری های داخلی بکار می رود، هر چند که در قدیم آن را برای درمان صرع و زخم معده بکار می بردند. امروزه، کاربرد عمده آن در پزشکی برای باکتری کشی میکروب های بیماری زای خاص است. از این نظر، رفتاری مشابه با جیوه دارند، اما سمیت و قدرت آنها کمتر است. ترکیبات کمپلکس متعددی از نقره را که از غشای مخاطی جذب می شوند بکار می برند که عمدتا برای ضدعفونی گلو مورد استفاده است. محلول بسیار رقیق نیترات نقره برای مدت های مدید در آلمان برای بیماری های احتمالی ناشی از استرپتوکوک غشای مخاطی چشم نوزادان تجویز می شد. نیترات نقره یکی از اجزاء پودر نقره فیزان برای درمان برای درمان زخم های سطحی است. از اثر سوزانندگی موضعی نیترات نقره می توان برای تخریب بافت های در حال رشد و تکثیر استفاده کرده یک لایه کلرید نقره و آلبومینات نقره در اثر واکنش با پوست تشکیل می شود که گسترش تاثیرات سوزانندگی را که با حالت گندزدائی و قابض و مانع ترشح همراه است، محدود می کند. سولفادیازین نقره بعنوان یک ترکیب باکتریواستاتیک در درمان بیماری های تهدید کننده و خطرناک بکار می رود.

سل کلوئیدی نقره خواص باکتری کشی مشابهی دارد که به علت فعالیت کم نقره است. آنها را به شکل محلول های تثبیت شده برای ضد عفونی زخم ها بکار می برند و علت آن این است که سل های کلوئیدی ترکیبات نقره ای هستند که حلالیت اندکی دارند. برای مدتهای مدیدی از نقره و آلیاژهای آن بعنوان جایگزین استخوان استفاده می کردند که بطور عمده در جراحی های جمجمه کاربرد داشت. همچنین، از سیم های نقره ای در بافت های ارتباطی و از پوشش نقره با خلوص بالا در کاشت استفاده می شد. در اینجا نیز خواص و فعالیت های اندک نقره دارای مزیت هستند. به همین دلیل، زمانی مرسوم بود که بر روی زخم ها ورقه های نقره ای یا حتی سکه های نقره می گذاشتند.



دندانپزشکی



برای پر کردن دندان از ملقمه نقره- قلع استفاده می کنند. بهترین آلیاژ دارای 40 % نقره، 32% قلع، 30% مس، 2% روی و 3% جیوه است. در ابتدا این آلیاژ را بصورت بلوکهای قالب ریزی شده بکار می برند که بعد با دستگاه آنها را پودر کرده یا با اتمیزه کردن آن، آلیاژ را به ذرات کروی کوچکی تبدیل می کنند. دندانپزشک این آلیاژ پودری را با تقریبا وزن برابری از جیوه مخلوط می کند تا خمیر سفت و محکمی درست کند. این خمیر را بدقت در حفرات دندان فرو می کنند که جیوه مایع بعنوان یک روان کننده عمل می کند. پس از چند ساعت عمل سفت شدن خمیر کامل می شود و با افزایش حجم همراه است.

در انواع قدیمی این آلیاژ، فازهای فلزی عمده موجود پیش از شروع سفت شدگی عبارت بودند از: Ag3Sn، HgSn. در طی سخت شدگی، فاز Ag3Sn که ترکیب عمده لقمه پودر شده است، با جیوه واکنش می دهد تا یک فاز جامدAg3Hg4 و یک فاز بلوری - مخلوط Hg - Sn جامد با ترکیب SnSHg را ایجاد کند. چونکه میزان جیوه کافی نیست، واکنش کامل نمی شود و مقداری Ag3Sn همیشه اضافه می ماند.

آلیاژهای نقره دار را در ساخت و کاشت دندان استفاده می کنند. آلیاژهای فلزات گرانبها که طلایی رنگ است، دارای مقداری پالادیم و پلاتین و حدود 15 - 10 % نقره است و آلیاژهای سفید رنگ فلزات گرانبها که ترکیب عمده آنها نقره - پالادیم است تا 65% نقره دارند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۵
کد مطلب: 41277
 
مرجع : پول نیوز