گروه معادن
 
لزوم ارتباط با کشورهای توسعه یافته معدنی
ماین نیوز: تجربه همکاری مشترک ایران و کشورهای منطقه در حوزه معدن و صنایع معدنی وجود دارد و ما می‌بینیم این همکاری تنها به کشورهای آسیای میانه و برخی از کشورهای در حال توسعه همچون عراق و افغانستان محدود شده و باید تدبیری برای آن اندیشید.

در واقع رسیدن به نتیجه مثبت و همچنین امکان ورود به بازار آن دسته از کشورها که از فناوری‌های روز برخوردارند و توانسته‌اند پیشرفت خوبی در حوزه معدن و صنایع مربوط به آن داشته باشند، موضوعی است که امروزه مدیران و مسئولان کشور به آن می‌اندیشند. در این میان داشتن فرهنگ‌های مشترک و زبانی که به تعامل و همکاری باز شود احتمال موفقیت در این راه را افزایش می‌دهد.
باید توجه کرد آنچه در این چندسال ایران را درگیر کرده بود، تحریم‌ها و دور شدن از بازار جهانی و محدود شدن بازارهای هدف بود اما اکنون با نهایی شدن برجام و با تلاش فعالان بخش معدن در بخش‌خصوصی و دولتی توانسته‌ایم بر تحکم‌های ابرقدرت‌ها، پیروز و با کشورهایی همچون فنلاند، ایتالیا، چک، روسیه و... وارد مذاکره و همکاری مشترک شویم و در نهایت ساخت کارخانه‌ها و تجهیزات در حوزه صنایع‌معدنی را به آنها بسپاریم یا با انتقال دانش فنی، قدم در راه توسعه و پیشرفت بگذاریم. از جمله موارد این همکاری‌ها می‌توان به صنعت فولاد و تکمیل زنجیره تولید این محصول اشاره کرد.

برای نمونه در مجتمع معدنی و صنعتی گل‌گهر برای یکی از کارخانه‌های گندله‌سازی با شرکت اتوتک( فنلاند) همکاری وجود داشته و در حوزه تولید فولاد نیز با شرکت دانیلی ایتالیا وارد همکاری شده‌ایم.

از نمونه‌های دیگر این همکاری‌ها می‌توان به ایمن‌سازی معادن کشور از جمله معادن زیرزمینی همچون زغال‌سنگ اشاره کرد که با کشور چک و روسیه مذاکراتی انجام شده است.نکته اینجاست که ما به عنوان یکی از مدعیان در برخی از حوزه‌ها همچون بومی کردن فناوری و دانش فنی در حوزه‌ای همچون اکتشافات معدنی مانند ژئوفیزیک هوایی موفق، تا چه اندازه توانسته‌ایم از این موضوع سود ببریم و آن را به دیگر کشورها عرضه کنیم؟ درباره صادرات خدمات فنی و مهندسی نیز این موضوع صدق می‌کند و مدیران می‌گویند توانسته‌اند در این بخش موفق عمل کنند و این خدمات را به برخی از کشورهای آسیایی ارائه کرده‌اند.در کنار تمامی موارد یادشده یعنی افزایش بازارهای صادراتی کشور، باید برای نوین کردن فناوری و دانش فنی مورد استفاده در معدن و صنایع معدنی تدبیری بیندیشیم زیرا شاهدیم این کشورها نیز با گذر زمان و پیشرفتی که در حوزه معدن و صنایع معدنی دارند، کم‌کم به سمت استفاده و دعوت از کشورهای توسعه‌یافته و پیشرفته می‌روند و تمایل دارند از نوین‌ترین فناوری‌ها و دانش روز استفاده کنند. بنابراین در صورت توجه نکردن به این موضوع ممکن است در آینده نه چندان دور شاهد از دست دادن بازارهای امروزی کشورمان در حوزه معدن و صنایع معدنی باشیم.


نرگس قیصری
روزنامه‌نگار
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۵
کد مطلب: 41269
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت