گروه معادن مس
 
تقاضای ۹ برابری مس در خودروسازی برقی، قیمت مس را افزایش می‌دهد
گروه معادن >مس - شرکت بی.اچ.پی به دنبال کشف ذخیره مس بزرگ دیگری همانند اسکوندیدای شیلی است؛ از این رو، در حال پیاده‌سازی 79 پروژه اکتشافی در کشورهای اکوادور، شیلی، پرو، جنوب‌غربی ایالات متحده آمریکا و استرالیا است. طی 5 سال گذشته که سقوط متوالی قیمت مس، باعث شد تا بسیاری از شرکت‌های معدنی، بودجه اکتشافی خود را کاهش دهند، بی.اچ.پی، سالانه 60 میلیون دلار هزینه کرده است.
 
به گزارش ماین نیوز، به نقل از مس پرس، شرکت بی.اچ.پی به دنبال کشف ذخیره مس بزرگ دیگری همانند اسکوندیدای شیلی است؛ از این رو، در حال پیاده‌سازی 79 پروژه اکتشافی در کشورهای اکوادور، شیلی، پرو، جنوب‌غربی ایالات متحده آمریکا و استرالیا است. طی 5 سال گذشته که سقوط متوالی قیمت مس، باعث شد تا بسیاری از شرکت‌های معدنی، بودجه اکتشافی خود را کاهش دهند، بی.اچ.پی، سالانه 60 میلیون دلار هزینه کرده است.

به گزارش اخبار فلزات، شرکت استرالیایی بی.اچ.پی، درصدد اجرای فعالیت‌های اکتشافی گسترده جهت یافتن ذخایر بیشتر مس در جهان است. این شرکت معدنی معتقد است که اکتشاف، کلید ارضای رشد تقاضای جهانی مس در صنعت خودروسازی برقی است، نه اقدامات ادغام و خرید. در حالی که برخی شرکت‌های معدنی نظیر ام.ام.جی چین، در نظر دارند که برای افزایش سطح تولید مس و سایر مواد مورد نیاز صنعت خودروسازی برقی، نظیر کبالت و لیتیوم، با شرکت‌های خارجی ادغام شوند. پیش‌بینی گسترش و رونق خودروسازی برقی در جهان، نه‌تنها شرکت‌های تولیدکننده مواد معدنی را به صرافت افزایش تولید مس انداخت، بلکه تهدیدی برای شرکت‌های تولیدکننده نفت در جهان محسوب می‌شود.

بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته، انتظار می‌رود که تقاضای مس در صنعت خودروسازی برقی تا سال 2035 رشد 9 برابری نسبت به میزان مصرف کنونی آن در این داشته باشد؛ چرا که بر اساس پیش‌بینی مؤسسات معتبر نظیر انجمن بین‌المللی انرژی و انجمن بین‌المللی مس، پیش‌بینی می‌شود که تعداد وسایل نقلیه برقی تا سال 2035 به حدود 140 میلیون دستگاه برسد. در حال حاضر، تنها چین، ایالات متحده آمریکا، ژاپن و برخی کشورهای اروپایی شامل نروژ، هلند، انگلستان، فرانسه، آلمان و سوئد هستند که به طور قابل ملاحظه‌ای از خودروهای برقی بهره می‌جویند.

شایان ذکر است که علاوه بر ساخت خودروهای برقی، ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت شارژ این وسایل نقلیه نیز، به دلیل ماهیت الکتریکی آن، به طور قابل توجهی نیازمند مصرف مس است. با توجه به خواص منحصر به فرد مس در مصارف عمده آن نظیر صنایع برق و مخابرات، تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و تجهیزات تبریدی و تهویه مطبوع، استانداردهای اروپایی نیز چنین تنظیم شدند که مصرف مس در این قبیل تجهیزات، نه‌تنها بهره‌وری و بازدهی دستگاه را بالا می‌برد (کاهش مصرف انرژی)، بلکه در برخی موارد از وزن آن هم کاسته می‌شود.

نمودار 1، آمار تولید خودروهای برقی در سال‌های 2010 تا 2016 را به همراه پیش‌بینی در سال‌های 2020 و 2025 و 2035 به تصویر می‌کشد. همانطور که در این نمودار مشاهده می‌شود، بازار خودروهای برقی در آینده بلندمدت، با رونق قابل توجهی همراه بود که این امر، تقاضای فلز مس و سایر مواد نظیر کبالت و لیتیوم و کربن را به شدت افزایش خواهد داد. تأثیر تقاضای بالقوه مس در صنعت خودروسازی برقی بر بازار کنونی این فلز صنعتی به گونه‌ای است که قیمت مس، به رغم افت مصرف ظاهری چین و افزایش تولید، با رشد با ثبات همراه بوده است.

 

مطالعات متعدد توسط بی.اچ.پی و انجمن بین‌المللی مس نشان داده است که برای ساخت یک خودروی احتراق داخلی، در بازه 20 تا 24 کیلوگرم (متوسط 23 کیلوگرم) مس مصرف می‌شود. این امر در حالی است که مصرف مس جهت ساخت خودروهای هیبریدی، تقریبا برابر با 40 کیلوگرم، تقریبا 2 برابر خودروهای احتراق داخلی، است. این رقم در خصوص خودروهای برقی به 60 کیلوگرم می‌رسد. شرکت معدنی بی.اچ.پی بر این باور است که خودروهای الکتریکی قادرند بیش از 60 کیلوگرم و تا 105 کیلوگرم مس محتوی را دربرگیرند که این امر به سرعت و شتاب این خودروها و اندازه باتری‌شان بستگی دارد.

رشد جهش‌وار تقاضای مس در صنعت خودروسازی الکتریکی طی آینده بلندمدت تا سال 2035، در حالی به وقوع می‌پیوندد که ذخایر بزرگ مس جهان، نظیر اسکوندیدای بی.اچ.پی واقع در شیلی، در حال پایان یافتن هستند. از این گذشته، طی دو دهه اخیر، به دلیل محدودیت آب و انرژی در اکثر مناطق جهان، فعالیت‌های اکتشافی قابل توجهی به اجرا در نیامده است. همانطور که بیان شد، شرکت بی.اچ.پی، رمز موفقیت در آینده صنعت مس را اکتشاف می‌داند و از این رو، در حالی، سالانه حدود 60 میلیون دلار طی 5 سال گذشته در این حوزه سرمایه‌گذاری کرد که سایر شرکت‌های بزرگ معدنی، درصدد کاهش بودجه اکتشافی خود بودند. در حال حاضر، سبد اکتشافی شرکت بی.اچ.پی، شامل 79 پروژه است که حدود یک میلیون و 800 هزار هکتار زمین را پوشش می‌دهد.


منبع:مس پرس
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۹
کد مطلب: 41165