گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
بیدل در گفت‌وگوی تفصیلی با ماین نیوز تشریح کرد:
همه چیز درباره "آلومینیوم سیلک کاشان"
مذاکره با چند شرکت خارجی برای تولید آلومینیوم سکه‌ای در ایران
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - مدیرعامل شرکت آلومینیوم سیلک کاشان معتقد است: دنیا در حال حرکت به سمت فلز آلومینیوم است. این فلز امروز فلز سبز و دوست دار محیط‌زیست است. چرخه بازگشت آن با کمترین آسیب انجام می‌شود.
 
شهرام بیدل در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره فعالیت‌های آلومینیوم سیلک کاشان و وابستگی آن به ایرالکو گفت: زمین و امکانات ساختمانی و ابنیه موجودی کارخانه حدود 23 سال پیش توسط مدیران وقت ایرالکو در زمینی به مساحت 440 هکتار در اطراف کاشان کلید خورد. بیشتر سیاست‌هایی که برای این پروژه دنبال می‌شد برای تولید آلومینیوم ثانویه بود اما درنهایت به دنبال آن بودند که بتوانند شرکت آلومینیوم ایران را در زمانی مشخص به این منطقه منتقل کنند. با توجه به قرارگیری ایرالکو در فضای نزدیک به شهر این موضوع سیاست کلانی بود که در کشور هدف‌گذاری شده بود؛ اما امروز به هر دلیلی شرکت آلومینیوم در اراک باقی ماند و سیلک کاشان در این منطقه شکل گرفت.

وی اظهار کرد: اما متاسفانه بعد از کارهای صورت گرفته در این منطقه حدود 23 سال این کارخانه به‌صورت تمام تعطیل درآمد و شرایط بسیار بدی در آن ایجاد شد.

بیدل با اشاره به حضور خود از سال 94 در این شرکت، بیان کرد: درباره ارتباط شرکت ایرالکو و سیلک کاشان باید گفت، شرکت ایرالکو به‌عنوان هلدینگ مادر در بالادست ما قرار دارد و ما یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شرکت آلومینیوم ایران هستیم.

وی درباره وضعیت کارخانه، تصریح کرد: شرکت را در نیمه دوم سال 94 تحویل گرفته و کار را شروع کردیم. خوشبختانه توانستیم کارها را در شرکت سیلک کاشان با توجه به پروانه بهره‌برداری آلومینیوم ثانویه که در اختیار داشت، انجام دهیم. کارها با جدیت دنبال شد و در این ‌بین شهرستان و استان مرکزی کمک‌های بسیاری به ما داشتند. درنهایت استان اصفهان مجاب بر این شد اگر دودی از دودکش‌های کارخانه بیرون آید شرایط را برای ما بهینه کنند. خوشبختانه در کمتر از 6 ماه با لطف خداوند و کمک‌های همکاران و مدیرعامل ایرالکو و مجموعه سیلک، توانستیم این مجموعه را راه‌اندازی کنیم.

مدیرعامل شرکت آلومینیوم سیلک کاشان درباره تولید این کارخانه توضیح داد: در حال حاضر آلومینیوم آلیاژی در شرکت تولید می‌شود. درواقع خاک‌های سرباره که از آلومینیوم ایران خریداری می‌شود، تبدیل به شمش کرده و از شمش‌هایی با آنالیز‌های بالای 98 تا 99 درصدی نیز با کوره‌های 25 و 45 تنی که جمعا 70 تن می‌شوند آلومینیوم تولید می‌کنیم. همچنین در چند هفته گذشته توانسته‌ایم کوره‌های بوته‌ای گرافیتی را برای اولین بار در شرکت برای ذوب فلزات و براده‌ها ایجاد کرده تا کمترین هدر رفت را داشته باشیم. در آینده نزدیک افتتاح 8 کوره جدید که در مسیر تولید است را خواهیم داشت تا بتوانیم براده و خاک سرباره را به شمش تبدیل کنیم. بخشی از این مواد به‌عنوان دورریز یا غیرقابل‌مصرف بودند که ما از آنها استحصال می‌کنیم.

بیدل با اشاره به تکنولوژی این کارخانه افزود: تکنولوژی مادر این کارخانه را ایرالکو اجرا کرده است و هیچ دستگاهی از خارج وارد نشده، درواقع تمامی دستگاه‌ها از سیستم داخلی ایرالکو خریداری و در اینجا نصب‌شده است.

به گفته وی، صنایع خودروسازی بیشترین مصرف‌کنندگان محصولاتی تولیدی این کارخانه هستند. با توجه به اینکه آنالیز محصولات تولیدی این شرکت آنالیز آلیاژی است به خودروسازان فروخته می‌شود. در کنار آن این محصولات در صنایع نظامی نیز قابل‌ استفاده است.

بیدل درباره میزان تولید، افزود: با توجه به خط جدید تولید که راه‌اندازی می‌شود، پیش‌بینی ایرالکو تولید سالیانه 20 هزار تن محصول است، اما به اعتقاد بنده با کمک خداوند می‌توانیم تا حدود سالیانه 40 هزار تن محصول تولید کنیم. تولیدات ما آلومینیوم ثانویه است، اما ایرالکو و دیگر مجموعه‌ها آلومینیوم را از پودر آلومینا تولید می‌کنند درنتیجه ما ضایعات را وارد چرخه کرده و از آنها استفاده می‌کنیم.

وی اظهار کرد: یک امتیاز خوب این کارخانه آن است که خارج از شهر قرار داشته و مشکل زیست محیطی ندارد. این همان موضوعی است که برای ایرالکو مشکلاتی را ایجاد کرد و خطوط آن متوقف شد. ما امروز به راحتی این کار را در کاشان انجام می‌دهیم.

بیدل درباره صادرات محصولات این کارخانه گفت: در نمایشگاه آلو اکسپو ترکیه نیز با چندین شرکت بزرگ صادراتی مذاکرات در زمینه محصولات a4-113 و تولیدات آنالیزی دیگر داشته‌ایم و می‌توانیم بازار خوبی را در کشورهای همسایه به‌ویژه ترکیه داشته باشیم.

وی اظهار کرد: شرکت یک دفتر در ارمنستان دارد که حضوری در کشورهای CIS است و می‌توان از این کشور به کشورهای اروپایی ورود پیدا کرد.

به گفته بیدل، برنامه اشتغال برای شروع بکار بیش از 200 نفر است، اما با توجه به اینکه در حال حاضر قسمت به قسمت جلو می‌رویم برای 60 نفر اشتغال ایجاد کرده که تعدادی نیروهای بومی منطقه و تعدادی از نیروهای استان مرکزی به‌ویژه اراک هستند؛ زیرا صنعت متعلق به اراک است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا از محصولات دورریز المهدی نیز خریداری خواهید کرد، تصریح کرد: مذاکرات خوبی با برخی از شرکت‌ها که تولید داشته تا دورریز، سرریز و خاک سرباره و پروسوبیل‌هایی که از دیگ آنها خارج می‌شود، را خریداری کنیم. المهدی اعلام آمادگی کرده است و با توجه به اینکه جاده دسترسی ما جاده ترانزیت خوب یزد است و در پایین‌دست کارخانه هم ریل قطار وجود دارد، به دنبال احداث ایستگاه هستیم که خوشبختانه 80 درصد کار خوب جلو رفته است. اگر ایستگاهی در این منطقه برای بارانداز تعریف شود می‌توان از بندرعباس (المهدی) خاک‌های سرباره و دورریز را خریداری کرده و تغییر شکل دهیم. بنده اعلام می‌کنم آمادگی داریم به‌صورت دستمزدی و خالص کردن تولیدات این شرکت‌ها استفاده کنیم زیرا این اقدام کمک کرده تا پیشرفت مجموعه ما بیشتر شده و در کنار آن صنعت کشور را توسعه داده و اشتغال ایجاد کنیم.

برخی می‌گویند آقای اخوان برای حفظ شرکت آمده و به توسعه فکری نمی‌کند، بیدل دراین‌باره افزود: آقای اخوان شخصیت خاص و ویژه ملی است. متاسفانه در کشور ما وقتی کسی مسئولیتی را عهده‌دار می‌شود بجای کمک شروع به تخریب آن شخص می‌کنیم. این موضوع ضایعه بدی برای کشور است. یک مدیر وقتی الفبای مدیریت را بلد باشد با استفاده از نیروهای متخصص می‌تواند مدیریت خوب را در مجموعه‌ای که در اختیار دارد پایه‌ریزی کرده و حوزه مدیریت خود را پیش ببرد. توجه آقای اخوان از زمان حضور در ایرالکو بر این بوده که بتوانیم در حوزه‌های خودمان خودکفا باشیم. اگر ما به‌عنوان سیلک کاشان صحبت می‌کنیم علت آن است که به ما اطمینان کرده و اجازه داده‌اند در فضای خودمان فعالیت داشته باشیم. شرکت‌های پایین‌دستی در این مجموعه در حال شکل‌گیری هستند و دست کسانی که به‌صورت رانت شکل‌گرفته‌اند، قطع‌ شده است. به همین دلیل شاهد تخریب هستیم. چشم‌انداز شرکت ایرالکو و شرکت‌های زیرمجموعه روشن است و کشور نیز به‌صورت پیگیر به سمت صنعتی می‌رود که شرکت ایرالکو به‌عنوان پایه‌گذار صنعت آلومینیوم در ایران بوده است. حضور آقای اخوان حضور گرم و قوی است و بنده احساس می‌کنم نگاه بسیار مثبت، توسعه‌ای و بلندمدت دارند و امیدوار هستیم شرایط ایرالکو با حضور ایشان بهتر از قبل شود.

بیدل با اشاره به نمایشگاه ترکیه تصریح کرد: بنا به نیاز تصمیم به حضور در این نمایشگاه گرفته شد، زیرا شرکت ما جدید است و چندان برای شرکت‌های جهانی آشنا نیست. نگاه ما این است که در شرایط توسعه‌ای در آینده بتوانیم به بازارهای جهانی ورود پیدا کنیم، درنتیجه در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌ایم. نمایشگاه بسیار قوی برگزار شد و شاهد حضور شرکت‌های بزرگ همچون روسال، قطر آلومینیوم و... بودیم. در این نمایشگاه مذاکرات خوبی با شرکت‌های مختلف به‌ویژه روسال داشته‌ایم. این شرکت یکی از بزرگ‌ترین تکنولوژی شرکت مجموعه تولید ثانویه را در اختیار دارد. قرار شد برای توضیحات بیشتر ارتباط خوبی با آنها داشته باشیم. در زمینه کوره‌های دوار و بوته‌ای که بیشتر در سیستم ما مدنظر است مستقیم از شرکت‌های تولیدکننده اصلی ایتالیایی، هلندی و ترکیه ای بازدید و مکاتبه کرده‌ایم.

وی ادامه داد: دنیا در حال حرکت به سمت فلز آلومینیوم است. این فلز امروز فلز سبز و دوست دار محیط‌زیست است. چرخه بازگشت آن با کمترین آسیب انجام می‌شود. درنتیجه دنیا به سمت فلز آلومینیوم و به‌ویژه به سمت فلز آلومینیوم ثانویه می‌رود زیرا باید آلومینیوم‌ها باید به چرخه تولید جدید بازگردد.

بیدل درباره طرح‌های توسعه این شرکت گفت: با چندین شرکت بزرگ به‌ویژه شرکت‌های چینی صحبت کرده تا شرکت‌های پایین‌دستی راه‌اندازی شود. با یک شرکت صحبت کرده‌ایم اگر این اتفاق اجرایی شود برای اولین بار تکنولوژی در حوزه پایین‌دستی وارد کشور می‌شود. در واقع خبر خوش در آینده برای کشور خواهیم داشت. مذاکرات با این مجموعه برای تولید آلومینیوم قرصی یا سکه‌ای برای اولین بار در ایران است تا این آلومینیوم را با دستگاه‌هایی که می‌آورند به قوطی نوشابه و... تبدیل کنیم. این اتفاق برای اولین بار در کشور انجام می‌شود اما جالب است بدانید که هنوز کار شروع نشده از انگلستان سفارش سالانه 2.5 میلیون سکه‌ای را گرفته‌ایم. مذاکرات خوبی در این زمینه انجام‌شده است. یک شرکت آلمانی نیز تمایل دارد تا قرارداد سالیانه با ما داشته باشد. البته مکث ما به این دلیل است که تکنولوژی را از کشورهای اروپایی وارد می‌کنیم. این شرکت‌ها قرار است به‌صورت EPCF کار ‌کنند‌. ما امکانات را در اختیار آنها قرار داده و آنها نیز فناوری خود را پیاده می‌کنند. درواقع به‌صورت جوینت ونچر هستند. ما در این کار ریالی هزینه نمی‌کنیم بعد از مدتی و پس از بهره‌برداری به‌صورت BOT شرکت برای ما مانده و آنها می‌روند. میزان سرمایه‌گذاری با طرح توسعه حدود 55 میلیون یورو خواهد بود.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۴۲
کد مطلب: 41063