گروه معادن ساير حوزه ها
 
معوقات کارگری دستاورد کارخانه شمش منیزیم برای مردم فردوس
گروه معادن >ساير حوزه ها - سه سال است که از شروع به کار کارخانه شمش منیزیم فردوس می‌گذرد و بیش از چهار ماه است که به دلیل مشکلات مختلف چراغ تولید آن خاموش شد.
 
به گزارش ماین نیوز، کارخانه شمش منیزیم فردوس در سال 1393 با حضور وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت با هدف بی نیاز کردن کشور از واردات این فلز به کشور با ظرفیت تولید سالانه شش هزار تن شمش منیزیم در شهرستان فردوس افتتاح و به بهره‌برداری رسید و بارقه‌ای از امید در دل مردم فردوس برای پاگرفتن یک صنعت مهم در شهرستان ایجاد کرد.

اما در کمتر از سه سال تولید این کارخانه اکنون بیش از چهار ماه است که به دلیل مشکلات مختلف چراغ تولید آن خاموش شده و علاوه بر بیکاری کارگران این کارخانه معوقات آنان نیز تاکنون پرداخت نشده است.

روز گذشته برای چهارمین بار کارگران این کارخانه با تجمع مقابل فرمانداری فردوس از اینکه مطالبات آنان که اغلب مربوط به یکسال گذشته است پرداخت نشده اعتراض خود را نشان دادند.

آخرین حقوقی که دریافت کردم مربوط به مهرماه سال گذشته است

چند نفر از کارگران این کارخانه خواستار پیگیری بیشتر مسئولان شهرستان برای احقاق حقوق خود شدند.

یکی از کارگران گفت: از سال 94 در کارخانه منیزیم فردوس شروع به کار کردم و آخرین حقوقی که از این کارخانه دریافت کردم مربوط به مهرماه سال گذشته بوده است.

محمد دهقان‌زاده بیان کرد: از تیرماه امسال نیز با تعطیل شدن کارخانه مانند بسیاری دیگر از کارگران بیکار شدم و در حال حاضر در مجموع 15 میلیون تومان از کارخانه طلبکارم.

وی تاکید کرد: در این مدت فقط مبلغ اندکی از طلبکاریم پرداخت شده و با تمام پیگیری‌های که از طریق فرمانداری و اداره کار انجام داده‌ایم به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

مسئولان کارگران زحتمکش را درک نمی‌کنند/ بیکاری 65 کارگر کارخانه

محمدرضا تقاضایی یکی دیگر از کارگران این کارخانه است که با تعطیلی کارخانه بیکار شده و معتقد است مسئولان این قشر زحتمکش را درک نمی‌کنند و آن طور که باید پیگیر حقوق کارگران نیستند.

وی افزود: حدود 65 نفر از کارگران کارخانه منیزیم شغل خود را از دست داده‌اند که این کار تبعات روحی و روانی زیادی بر روی خانواده‌هایشان داشته است و مانده‌ایم جواب خانواده‌هایمان را چه بدهیم چون به هر جا مراجعه می‌کنیم به نتیجه‌ای نمی‌رسیم.

تقاضایی افزود: مسئولان برای رسیدن به حقوقمان فقط راه قانونی را به ما نشان می‌دهند و با شکایتی که از طریق اداره کار تنظیم کردیم منجر به صدور رأی شده اما پرونده‌ها در دادگستری منتظر صدور اجرائیه است و مشخص نیست تا چه زمانی به نتیجه برسیم.

وی تاکید کرد: از مسئولان انتظار داریم ما را برای رسیدن به حقوقمان حمایت کنند و در سالی که تولید و اشتغال اولویت اول دولت است اجازه ندهند حقوق کارگرانی که با از خودگذشتگی چرخ‌های تولید این کارخانه را تا آخرین لحظات به گردش درآوردند پایمال شود.

طلبکاری 16 میلیونی یک کارگر از کارخانه

محسن سببی از دیگر کارگران منیزیم اظهار داشت: از سال 91 در این کارخانه مشغول به کار بودم و از نیمه خرداد امسال با تعطیلی کارخانه بیکار شدم.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع 16 میلیون تومان از این کارخانه طلبکاری دارم که با تمام پیگیری‌هایی که انجام دادیم هنوز به حق و حقوقمان نرسیده‌ایم.

معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری فردوس نیز با اذعان به مشکلات موجود کارخانه شمش منیزیم فردوس گفت: مهمترین مشکل این کارخانه نداشتن سرمایه در گردش است که در این خصوص جلسات مختلفی در فردوس و مرکز استان گرفته شده و حتی شخص استاندار به این مسئله ورود پیدا کرده است.

800 میلیون تومان معوقات کارگران

مرتضی رئیسی‌میرزاقلی تصریح کرد: معوقات کارگران این کارخانه بین 700 تا 800 میلیون تومان است که با شکایت کارگران به اداره کار رأی قانونی صادر شده است.

وی با بیان اینکه با پیگیری‌های استانداری و فرمانداری فردوس شش ماه به کارخانه مهلت داده شده تا سهام خود را به بازار بورس عرضه کند افزود: از این مهلت یک ماه سپری شده و چنانچه در این مدت سهام کارخانه در بورس فروش شود امیدواریم این کارخانه بار دیگر به چرخه تولید باز گردد.

معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری فردوس با بیان اینکه این کارخانه متعلق به بخش خصوصی است تاکید کرد: با این وجود از تمام توان فرمانداری و استانداری خراسان جنوبی برای راه‌اندازی مجدد این کارخانه استفاده شده و حق و حقوق کارگران نیز از طریق قانون در حال پیگیری است.

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی فردوس نیز گفت: تمام کارگرانی که از این کارخانه اخراج و به این اداره دادخواست ارائه داده‌اند به پرونده آنها رسیدگی و منجر به صدور رأی شده است.

حمیدرضا صولتی بیان کرد: پرونده این افراد برای اجرا به دادگستری ارجاع شده و منتظر صدور رأی دادگستری هستیم.

خواسته‌های کارگران اخراجی

با تمام پیگیری‌هایی که تاکنون از سوی مسئولان برای حل مشکل کارگران و رسیدن آنها به حق و حقوقشان شده، کارگران اخراج شده‌ این کارخانه معتقدند با توجه به اینکه روند رسیدگی به اینگونه پرونده‌ها در دادگستری طولانی است و معلوم نیست چه زمانی آنها به حقشان برسند و مهم‌تر اینکه در صورت راه‌اندازی مجدد این کارخانه باید مسئولان حمایت کنند تا کارگرانی که از ابتدا چرخ تولید این کارخانه را به حرکت درآورده‌اند دوباره بهکارگیری شوند و از پذیرش کارگران غیر بومی خودداری شود.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۵
کد مطلب: 41012
 
مرجع : خبرگزاری تسنیم