گروه صنایع معدنی فولاد
 
بلورانی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز:
همکاری با دانیلی بازی برد-برد
گروه صنایع معدنی >فولاد - شرکت مهندسین مشاور پولاد که عضو رتبه بندی سازمان برنامه و بودجه و سازمان فیدیک بین‌الملل است و در طول ۴۵ سال گذشته تا به امروز حدود ۱۹۵ پروژه داخل کشور انجام داده است همچنین این شرکت ایزو بوده و در فضای it کار می‌کند. مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: منطقه آذربایجان موقعیت استراتژیک داشته و اگر دانیلی در این منطقه پروژه‌ای اجرا کند بازار منطقه یعنی آذربایجان ترکیه گرجستان و ... را در اختیار خواهند گرفت.
 
محمدرضا بلورانی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز، درباره برنامه‌های عمده این شرکت در فولادسازی اظهار کرد: برنامه‌های این شرکت بیشتر برای این کار است که قوانین کشور را حداقل در پروژه‌ها اجرا کنیم. قوانین کشور که با دولت دوازدهم نیز هم‌خوانی داشته و آن‌ها نیز به دنبال اجرایی شدن آن هستند شامل چند نکته می‌شود. یک نکته آن است که بازسازی صنایع باید انجام شود. قانون این موضوع از مجلس گذشته اما متاسفانه متوقف‌شده است.

وی در ادامه با اشاره به قانون بازسازی بیان کرد: بازسازی یعنی کارخانه‌های قدیمی باید بهتر شده و توسعه پیدا کرده تا بتوانند در بازار جهانی محصولات خود را رقابتی بفروشند. این کار یکی از تخصص‌های شرکت ما است. یعنی برای این کار لازم است تا وضعیت موجود طرح‌ها را شناخت زیرا در حال حاضر 400هزار میلیارد تومان طرح‌های نیمه‌کاره در کشور وجود دارد. در تجربه‌ای که با شرکت‌های خارجی داشته‌ایم به این نتیجه دست‌یافتیم که می‌توان این طرح‌ها را بازسازی کرد. یکی از دلایل حضور ما در چهارمین گردهمایی دانیلی آن است که این شرکت بتواند در توسعه و بهبود این پروژه‌ها به ما کمک کند. این کمک می‌تواند از نظر تکنولوژی و هم سرمایه‌گذاری باشد و حتی با برند آن‌ها در ایران ساخته شود.

بلورانی درباره دیگر قوانین، افزود: قانون دیگری وجود دارد که آقای جهانگیری در زمان وزارت خود این مسئله را پیگیری کردند قانون استفاده از حداکثر توان اجرایی کشور است ما در این زمینه نیز اقدامات بسیاری را انجام داده‌ایم. یعنی در این موضوع انرژی بسیاری صرف شده زیرا جواب خوبی می‌دهد.
وی با بیان اینکه در تمام دنیا این کار انجام می‌شود، تصریح کرد: یعنی شرایط اجرایی پروژه‌ها به صورتی باشد که از حداکثر توان فنی استفاده شود. ما در حال حاضر ماشین‌سازی‌های بسیاری در کشور داریم که بیکار هستند. حال شرکت‌های خارجی می توانند از این قوانین استفاده کرده و با برند خودشان به ایران آمده و در کارخانه‌ها تولید کنند. این همان کاری است که امروز در کره، مالزی، ترکیه و... انجام می‌شود. این اتفاق هم اقتصاد کشور را تغییر داده و هم می‌تواند اشتغال بسیاری را ایجاد کند.

بلورانی بیان کرد: قسمت دیگر سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت‌های خارجی است که تکنولوژی به همراه سرمایه‌گذاری خارجی و با مدیریت آن‌ها به ایران می‌آید، مانند کارهایی که دانیلی در دیگر کشورهای انجام داده است. البته در این طرح 95درصد نیروها برای کشوری است که سرمایه‌گذاران به آن وارد می‌شوند. درنتیجه در این زمینه ما در کنار استفاده و رشد می‌توانیم در بازار جهانی نیز مطرح شویم. در این باره قراردادی با استان آذربایجان شرقی بسته‌شده (2سال گذشته) که بر اساس آن سرمایه‌گذار خارجی این موارد را اجرایی کند. پس‌ازآن با اداره صنعت، معدن و تجارت تبریز نیز قراردادی بسته شد (1ماه گذشته) که این کار را در کل استان آذربایجان شرقی انجام دهیم. بنده از شرکت‌های خارجی دعوت می‌کنم در این زمینه با توجه به بالا بودن پتانسیل آذربایجان شرقی به این منطقه بیایند.

شرکت‌های ایرانی بیشتر به سمت زنجیره فولاد حرکت کرده و کمتر درزمینه ساخت ماشین‌آلات واردشده‌اند، بلورانی درباره این موضوع گفت: امکانات کشور پاسخگوی ساخت تجهیزات نیست. درنتیجه باید رابطه خود را با شرکت‌های بزرگ دنیا تقویت کنیم. در این زمینه باید مجلس و دولت کمک کنند.
وی درباره علت انتخاب این شرکت برای همکاری با سرمایه‌گذاران خارجی، اظهار کرد: این انتخاب به دلیل سابقه بسیار زیاد شرکت ما بود. همچنین نکته مهم آن است که طی 35 گذشته ما به دنبال ساخت تجهیزات در داخل کشور برای پروژه و یا ساخت تجهیزات و صادرات آن به دیگر کشورها بوده‌ایم.

بلورانی تصریح کرد: پیش از اجرایی شدن برجام هیچ صحبتی صورت نمی‌گرفت. اما امروز که برجام اجرایی شده و دولت یازدهم و دوازدهم با شعارهای مهم خود که بیان کرد علاوه بر موضوعات دیگر، سرمایه‌گذار خارجی همراه با تکنولوژی خارجی به ایران آمده و از نیروهای کشور استفاده کرده و محصول را به‌ قصد صادرات به خارج تولید کند، ما نیز از آن‌ها خریداری خواهیم کرد. این شعار بسیار مهم بود که آقای روحانی به آن اشاره کرد. این یعنی انتقال تکنولوژی و توسعه صادرات.

به گفته وی، فرهنگ کار به‌درستی در کشور وجود ندارد؛ زیرا باید از سیستم تبعیت کرد که متاسفانه این موضوع انجام نمی‌شود. راه درست آن است که چطور خود را آماده کرده و بتوانیم با شرکت‌های خارجی وارد همکاری شویم زیرا اگر آن‌ها به ایران آمده و ما حاضر نباشیم سیستم‌های بین‌المللی در شرکت‌های مهندسی داشته باشیم نمی‌توانیم با آن‌ها کارکنیم زیرا باید از این کار سود ببرند. به همین دلیل ما 25 سال است که در دفتر پولاد، فرهنگ کار و اخلاق حرفه‌ای مهندسی که در دنیا اجباری است را لازم‌الاجرا کرده و نظارت سختی بر آن داشته‌ایم و امروز نزدیک به 80 درصد آمادگی داریم تا با شرکت‌های خارجی صاحب تکنولوژی در داخل کشور وارد همکاری شویم. به همین دلیل از سوی مقامات شرکت‌های مختلف بازدیدهایی به عمل آمد و درنهایت اعلام شد شرکت پولاد این پتانسیل را در اختیار دارد که بتواند در جذب سرمایه‌ها و تکنولوژی‌های خارجی بازوی اداره صنایع باشد در حال حاضر این موقعیت وجود داشته و قرارداد آن امضا و ابلاغ‌شده است.

وی تاکید کرد: ایجاد اشتغال در کشور راهی جز این موضوع ندارد. بنده نیز در گفت‌وگوهای خود با دانیلی اظهار کردم این موضوع یک بازی برد- برد خواهد بود و ما نیز آماده همکاری با شما هستیم.
بلورانی در پاسخ به این سوال که آیا دانیلی در یک کشور 2 پروژه اجرا می‌کند، گفت: منطقه آذربایجان موقعیت استراتژیک داشته و اگر دانیلی در این منطقه پروژه‌ای اجرا کند بازار منطقه یعنی آذربایجان ترکیه گرجستان و ... را در اختیار خواهند گرفت. درواقع چنین امکانی وجود دارد زیرا پتانسیل آن در منطقه موجود و مطالعه شده است درنتیجه با آگاهی کامل به این منطقه می‌آیند. اگر تمایل داشته باشند حتما این مدارک به آن‌ها نشان داده می‌شود.
وی بابیان اینکه تکنولوژی یک کتاب نیست، افزود: تکنولوژی یک فرهنگ و رفتار است. به همین دلیل فرهنگ‌سازی موضوع بسیار مهمی است. رفتار و کردار ما باید با تکنولوژی سازگار باشد درنتیجه نمی‌توانیم طبق سلیقه رفتار کنیم. اصول کار را تکنولوژی مشخص کرده است و تکنولوژی نیز با هیچ عقیده‌ای مخالف نبوده و کار خود را می‌کند. اگر اجازه دهند این موضوع انجام شود، میلیون‌ها نفر در ایران به کمک شرکت‌هایی مانند دانیلی مشغول بکار خواهند شد. البته حتما نباید این کار توسط دانیلی انجام شود اما با توجه به حضور بیشتر این شرکت اگر دانیلی به ایران بیاید سود بیشتری خواهد برد.

بلورانی با اشاره به دیگر مزیت‌های ایران گفت: انرژی گاز ایران مزیتی است که شاید جای دیگر وجود نداشته باشد. پس از بیانیه 2015 استفاده از زغال‌سنگ مفهومی در تولید فولاد ندارد. جالب است که در کشور پیش از انقلاب تعیین شد تولید فولاد را با قوانین زیست‌محیطی انجام دهد. در حال حاضر امکان تولید با قوانین زیست‌محیطی با استفاده از گاز طبیعی وجود دارد. باید این موضوع در این همایش مطرح می‌شد که فولاد ایران در آینده تعیین‌کننده در بازار بین‌المللی است زیرا تنها در ایران اقتصادی است زیرا تولید در کوره‌های بلند کاهش می‌یابد و احیا مستقیم جوابگو خواهد بود و این موضوع در ایران قابل‌اجرا است زیرا در کنار نیروی انسانی گاز در اختیار داشته و از سویی دیگر بندرها نیز در کشور موجود است.

وی درباره چهارمین گردهمایی دانیلی اظهار کرد: همایش بسیار خوبی بود و احساس بنده این است که دانیلی در کنار به دست آوردن سود به دنبال سوددهی است. درواقع می‌خواهند با کمک به صنایع و یا تولید در کشور ما و یا کشورهای دیگر اشتغال‌زایی ایجاد کرده و توسعه را ایجاد کندو به‌طورکلی این اتفاق یک بازی برد- برد خواهد بود.

به گفته بلورانی، شرکت پولاد در حال حاضر حدود 85 نفر نیرو داشته و به دنبال همکاری با شرکت‌های خارجی است.


گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۴
کد مطلب: 40861