گروه صنایع معدنی فولاد
 
احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز خبر داد:
راه‌اندازی گندله‌سازی فولاد خراسان تا ۲ ماه آینده
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان معتقد است، هزینه حمل فولاد فاکتوری اثر گذار در بحث صادرات است.
 
حسين احمدي در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره چهارمین همایش دانیلی بیان کرد: همایش خوبی برگزار شد. صرف‌نظر از اینکه دانیلی در همه بخش‌ها نوآوری داشته و آن‌ها را عرضه می‌کرد، توانستیم در حاشیه این برنامه با افرادی از کشورها و هلدینگ‌های مختلف دیدار داشته باشیم و این همایش فرصتی بود تا با آنها تبادل نظر داشته و با روش های جدید تولید آشنا شویم. همچنین در روز اول کنفرانس مجموعه تحلیل‌هایی که صورت گرفت چالش‌ها و نگرانی‌ها و حالت‌های مختلف پیش‌بینی‌ها برای آینده را رصد می‌کرد. به‌طور کلی تحلیل‌های مقدماتی موثر نیز در این همایش به دست آمد. نکته مهم آن است که مجموعه دانیلی یکی شرکت موفقی است که بالغ‌بر 2 تا 2.5 میلیارد دلار سالانه فروش خدمات و تکنولوژی دارد که این خود موضوع مهمی است. این شرکت در کشور ما نیز سهم قابل توجهی دارد.

به گفته وی، در این مناسبت‌هایی که ما حضور داشتیم مشخص شد دانیلی در تمامی قسمت‌ها حرفی برای گفتن دارد؛ هم در بخش ورک شاپ و تکنولوژی و تجهیزاتی در ماشین‌سازی ایجاد کرده است و هم در اتوماسیون و بخش‌های مختلف فولادسازی مانند اسلب بیلت و.. حضور دارد. این شرکت هم زمان و همه جانبه توسعه پیدا کرده است. در این همایش نیز جدیدترین نوآوری‌های خود را عرضه می‌کردند.

وی در ادامه اضافه کرد: درزمینه استفاده از تکنولوژی‌های روز، این همایش فرصت خوبی بود. دانیلی علاوه بر فروش تکنولوژی در ایران و در شهرک صنعتی اشتهارد سرمایه‌گذاری خوبی به میزان 39 میلیون یورو سرمایه‌گذاری کرده و در حال حاضر فعال است. این در حالی است که درزمانی نه‌چندان دور باید تجهیزات دانیلی را باواسطه و قیمت و زمان بیشتر خریداری می‌کردیم. اما امروز دانیلی این تجهیزات را چه برای تعمیر و چه برای تحویل در کارگاه خود در ایران عرضه می‌کند و این فرصت خوبی برای ما به شمار می‌رود.

احمدی اظهار کرد: در حال حاضر کارخانه فولادسازی و نورد ما که حدود 15 سال گذشته دانیلی آن را ساخته و راه‌اندازی کرده است در مرحله نوسازی است و قراردادی حدود 4میلیون یورو با آنها بسته شده و در مرحله انجام است. این اصلاحات تا اویل سال آینده انجام و باعث می‌شود در مصارف انرژی با کاهش همراه شویم این کاهش در ارتباط با الکترود کاهشی 50درصدی خواهد داشت. از سویی دیگر در این همایش درباره خط نورد نیز که تکنولوژی آن مربوط به دانیلی است، مذاکراتی برای اصلاحات و نوسازی کوره نورد داشتیم. این موارد فرصت‌هایی بود که در حاشیه این همایش در اختیار ما قرار گرفت.
وی افزود: به اعتقاد بنده دوستانی که در این همایش حضور داشتند با یک ارزش‌افزوده علمی و تجربه و با دستاورد ارزشمندی به ایران بازگشتند. البته این موضوع برای دانیلی نیز خوب خواهد بود زیرا بازی برد- برد و دوطرفه است.

مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان درباره تفاهم این شرکت با فولاد مبارکه نیز تصریح کرد: مبارکه فولادساز بزرگ ملی و یا حتی فرا منطقه‌ای است. فولاد خراسان نیز واحد بزرگ منطقه‌ای است و توسعه‌های خوبی را در دستور کار دارد. احمدی در ادامه اضافه کرد: ظرفیت تولید این شرکت به‌سرعت در حال افزایش است درنتیجه فولاد خراسان نیازمند همکاری‌های بیشتر با مبارکه است. با توجه به سرمایه‌گذاری مبارکه در سنگان یکی از تفاهم‌نامه‌هایی که با این شرکت امضا کرده و در مرحله مقدمات برای اجرایی شدن است، قراردادی برای کاهش هزینه حمل است. یعنی گندله‌ای که مبارکه در سنگان تولید می‌کند را تحویل گرفته و سهمیه گندله که بر اساس تعاملات صورت گرفته با وزارت صنعت، معدن و تجارت از چادرملو و گل گهر دریافت می‌کردیم دیگر به خراسان نمی‌آید. با این تفاهم‌نامه نزدیک به 50 تا 60درصد برای هر2 شرکت صرفه‌جویی صورت می‌گیرد. البته گندله‌سازی مبارکه به‌تازگی کار خود را آغاز کرده و امکان دارد این کار در هفته آینده اجرایی شود.
به گفته وی، گندله‌سازی این شرکت نیز تا 2 ماه دیگر با ظرفیت 2.5 میلیون تن برای مصرف کارخانه راه‌اندازی خواهد شد.

احمدی ادامه داد: البته همکاری‌های فولاد خراسان با مبارکه تنها به این موضوع ختم نمی‌شود. مجموعه شرکت‌های فولادی که در سنگان سرمایه‌گذاری کرده‌اند باید خود را آماده کرده تا منطقه را صنعتی کنند. در سنگان بالغ‌بر حدود 3میلیارد دلار پروژه تعریف و در حال سرمایه‌گذاری است. درزمینه تامین قطعات یدکی و تعمیر و راه‌اندازی و نگه‌داری هنوز منطقه صنعتی نشده است. در نتیجه باید مجموعه واحدهای فولادی که در این منطقه سرمایه‌گذاری کرده‌اند در سایه حمایت‌های وزارت صمت و ایمیدرو، یک شهرک تخصصی و صنعتی برای رشد ارائه خدمات فنی و مهندسی ایجاد شود تا ناچار نباشند قطعه‌ای را از سنگان به کیلومترهای دیگر برده تا تعمیر شود.
وی تصریح کرد: در زمینه تامین زیرساخت‌ها نیز یک کنسرسیوم مشترک ( مبارکه، اوپال پارسیان، گروه ملی، فولاد خراسان و بنیاد) ایجادشده تا ایجاد پست، تامین گاز، خطوط انتقال انرژی و... فعال است.

احمدی درباره میزان تولید این شرکت در 6 ماهه نخست سال، گفت: در بخش نورد 360هزار تن، شمش380هزار تن، آهن اسفنجی حدود 590هزار تن تولید شده است. میزان صادرات نیز با 2برابر رشد همراه بود که به مرز 75هزار تن رسید که معادل میزان صادرات سال گذشته بوده است.

به گفته مدیرعامل فولاد خراسان، بازارهای هدف این شرکت شامل افغانستان، ترکمنستان، پاکستان، عراق می‌شود، البته در 2 سال اخیر کویت و امارات نیز به بازارهای ما اضافه‌شده‌اند. تنها موضوعی که در صادرات وجود دارد آن است که هزینه حمل در صنعت فولاد فاکتوری بسیار مهم است. به میزانی که از دریا فاصله باشد قدرت رقابت سخت‌تر خواهد شد.

احمدی با اشاره به برنامه سال جاری فولاد خراسان برای صادرات بیان کرد: برنامه ما برای سال جاری آن است که صادرات را به 150هزار تن برسانیم که خوشبختانه در نیمه اول به این هدف دست پیداکرده‌ایم.

وی با اشاره به موضوع تکمیل زنجیره توسط این شرکت گفت: با راه‌اندازی واحد کنسانتره‌سازی سنگان تمامی حلقه‌های زنجیره را در اختیارداریم.
مدیرعامل فولاد خراسان درباره طرح‌های توسعه در این شرکت اظهار کرد: زنجیره ارزش در شرکت ما در حال تکمیل است اما ازنظر توسعه و تولید در مقیاس اقتصادی برنامه این است که تا مرز 3.5 میلیون تن تولید برسیم؛ یعنی برمبنای این عدد در زمینه تولید فولاد خام، زیرساخت‌ها را فراهم کرده‌ایم. البته در کنار آن به کیفیت نیز توجه ویژه داشته‌ایم.


گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۵
کد مطلب: 40851