گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
در نامه ای اعلام شد:
چند ابهام مهم سهامداران "فایرا" از عملکرد ۶ ماهه و درخواست از حسابرس
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - جمعی از سهامداران آلومینیوم‌ ایران‌ با اعلام چند ابهام اساسی در گزارش ۶ ماهه ، از حسابرس این شرکت دارای صف فروش امروز درخواست بررسی دقیق کردند.
 
به گزارش ماین نیوز، شرکت آلومینیوم‌ ایران‌ طی هفته های اخیر متاثر از برنامه واگذاری دو بلوک 15 و 20 درصدی توسط سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران و مهر اقتصاد ، با نوسان قیمت و تشکیل صف های خرید و فروش ( از جمله امروز با صف فروش بیش از 4 میلیون سهمی ) روبرو شده و معلوم نیست با آینده ایی از نظر ترکیب سهامداری مواجه شود.

براساس این گزارش، بعد از درخواست دو نماینده مجلس از شورای رقابت مبنی بر جلوگیری از حضور مستقیم یا غیر مستقیم سهامدار معروف محمد علی محمدی در خرید دو بلوک مدیریتی "فایرا" و نامه تعدادی از سهامداران به رئیس سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر ارزان فروشی سهام بلوکی ، گروهی از سهامداران این شرکت بورسی با تکیه بر گزارش 6 ماهه آلومینیوم‌ ایران‌، ابهاماتی را مطرح کردند و خواهان بررسی دقیق حسابرس شرکت (مؤسسه حسابرسی هوشیار ممیز) شده اند.

این سهامداران در نامه ایی که ارسال شده و رونوشت آن به جامعه حسابداران رسمی،سازمان حسابرسی، سازمان بورس و اوراق بهادار ، سازمان بازرسی کل کشور ، سهامداران عمده و نمایندگان مجلس داده شده ، مواردی را به شرح زیر مطرح کرده اند.

متن نامه سهامداران به حسابرس "فایرا"

مؤسسه حسابرسی هوشیار ممیز ؛ حسابرس محترم شرکت آلومینیوم ایران

طبق مصوبه مجمع عمومی عادی مورخ 24 تیرماه 1396 شرکت آلومینیوم ایران، آن مؤسسه محترم به عنوان حسابرس و بازرس قانونی شرکت مذکور انتخاب شده است . رسالت اصلی حسابرس حفظ منافع سهامداران از جمله سهامداران خرد در شرکت و نظارت دقیق تر بر عملکرد هیئت مدیره و مدیرعامل منصوب شده از طرف سهامداران می باشد.

به نظر اینجانبان به عنوان جمعی از سهامداران خرد شرکت مذکور ، گزارشات صورتهای مالی 6 ماهه و پیش بینی درآمد هر سهم سال 1396 بر مبنای عملکرد 6 ماهه شرکت آلومینیوم ایران که در تاریخ 26 مهر ماه 1396 در سامانه کدال منتشر شده است دارای ابهامات اساسی به شرح ذیل می باشد که در صورت اصلاح و تعدیل آنها و ارائه اطلاعات دقیق تر ، سود محقق شده شرکت در 6 ماهه اول سال جاری و همچنین سود پیش بینی شرکت برای کل سال ، دست خوش تغییرات مثبت قابل توجهی خواهد شد .

لازم به توضیح است که دستکاری حسابهای شرکت و عدم تحقق خواسته های سهامداران ، به هر دلیلی ، باعث شده است که قیمت سهام شرکت مذکور در روزهای اخیر دستخوش تغییرات اساسی گردد و زیان سهامداران خرد را به همراه داشته است، هر چند که نباید از این موضوع نیز به راحتی گذشت که شاید رفتار برخی سهامداران عمده در نحوه فروش ،جهت رسیدن به مقاصد خود در کاهش قیمت سهام بی تاثیر نبوده است.

لازم به ذکر است که رونوشت این نامه به جامعه حسابداران رسمی ، سازمان حسابرسی ، سازمان بورس و اوراق بهادار ، سازمان بازرسی کل کشور ، سهامداران عمده و نمایندگان مجلس نیز ارجاع خواهد شد تا شاید بتواند شرکتهای بورسی و مدیران آنها را مجبور به ارائه گزارشات صحیح به سهامداران نماید. چه بسیار سهامدارانی که در نتیجه دریافت گزارشات ناصحیح از شرکت ها متحمل زیان های جبران ناپذیر در بورس شده اند. شایسته است این موضوع هم از طرف آن مؤسسه محترم و هم از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار به نحو درستی مورد بررسی و دقت نظر قرار گیرد.در صورت عدم دریافت نتایج قانع کننده ، نامه به صورت مبسوط در جراید منتشر خواهد شد.

موارد گزارش به شرح ذیل ارائه می گردد :

1) شناسایی مبلغ 613 میلیارد ریال به عنوان بدهی سنواتی به شرکت آلومینای ایران

همانطور که در یادداشت 1-1-12 همراه صورتهای مالی (صفحه 19 گزارش) اشاره شده است مانده بدهی سالهای 1390 الی 1395 به شرکت آلومینای ایران بابت خرید پودر آلومینا درحسابها شناسایی نگردیده بود . با توجه به مغایرتهای فی ما بین در سنوات مالی قبل، شرکت در 6 ماهه اول سال جاری اقدام به شناسایی مبلغ فوق به عنوان پرداختی به شرکت آلومینای ایران نموده است.

با توجه به اینکه مبلغ مذکور ماهیت سنواتی دارد ، لذا می بایست هزینه آن در حساب تعدیلات سنواتی اعمال گردد نه در حساب سود و زیان جاری شرکت. لازم به ذکر است که مبلغ مذکور در یادداشت 23 (بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی)و تحت عنوان مواد کمکی مصرفی در حسابها اعمال شده است که باعث افزایش بهای تمام شده دوره جاری شده است . اعمال صحیح مبلغ مذکور در حسابها ، باعث افزایش زیان انباشته سنواتی شرکت به میزان مبلغ مذکور و افزایش سود دوره جاری به همان میزان( به ازای هر سهم 118 ریال ) خواهد بود و سود محقق شده هر سهم در 6 ماهه به 135 ریال خواهد رسید.

2) شناسایی مبلغ 281 میلیارد ریال به عنوان زیان ناشی از تسعیر ارز یا تسویه دارایی ها و بدهی های ارزی عملیاتی

طبق یادداشت 25 همراه صورتهای مالی شرکت اقدام به شناسایی مبلغ 281 میلیارد ریال(به ازای هر سهم 54 ریال) به عنوان زیان تسعیر ارز در حسابها نموده است که ماهیت رقم مذکور با توجه به عدم ارائه توضیحات مناسب ، مشخص نمی باشد. این رقم در دوره مشابه سال قبل صرفا مبلغ 59 میلیارد ریال بوده است.

3) برآورد مصرف غیرمتعارف آلومینای نسبت به پیش بینی تولید انجام شده

طبق صفحه4 گزارش پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 29/12/1396 براساس عملکرد 6 ماهه شرکت پیش بینی نموده است که برای تولید 169 هزار تن محصول سال جاری مقدار 337 هزار تن پودر آلومینا مصرف بکند در صورتی که سال قبل برای تولید 183 هزار تن محصول فقط 343 هزار تن پودر آلومینا مصرف نموده است .

ضمنا شرکت در 6 ماهه اول سال جاری اقدام به خرید 54 درصد از آلومینای مورد نیاز خود از منابع داخلی با نرخ میانگین 14،198 ریال و 46 درصد از منابع خارجی با نرخ میانگین 12،487 ریال طبق یادداشت 3-23 نموده است که دلیل اصرار به افزایش خرید داخلی با قیمت بیشتر برای سهامداران مشخص نمی باشد.

4) فروش و صادرات بخش عمده ای از محصولات تولیدی شرکت با قیمت بسیار پایین تر از نرخ های داخلی

شرکت در 6 ماهه اول سال جاری اقدام به فروش87 هزار تن محصول نموده است که 52 هزار تن آن را صادر نموده است. طبق گزارشات ارائه شده شرکت ، قیمت فروش هر کیلو محصول صادراتی به طور میانگین 73.341 ریال و قیمت فروش داخلی به طور میانگین 82.039 ریال (طبق یادداشت 22) بوده است. در حالی که طبق آمار سایتهای مختلف در حال حاضر قیمت هر کیلو آلومینیوم در کشور حداقل 100.000 ریال می باشد.

با توجه به موارد مذکور دلیل اصرار شرکت به فروش صادراتی با نرخ پایین تر از نرخ داخلی مشخص نبوده، ضمنا لازم به توضیح است که کل فروش شرکت به کشور ترکیه و همان شرکتی است که شرکت آلومینیوم المهدی نیز محصولات خود را به آن می فروشد . که موضوع مذکور با بررسی اسناد و مدارک شرکت آلومینیوم المهدی توسط سازمانهای نظارتی قابل اثبات می باشد که این موضوع نشانگر تاثیرگذاری مالکین و مدیران آلومینیوم المهدی بر روی این شرکت است که ابهامات جدی را به ذهن متبادر می کند.

5) پیش بینی فروش 169.000 تن محصول برای کل سال جاری

طبق گزارشات ارائه شده ، شرکت در سال مالی گذشته 183 هزار تن محصول تولید و فروش نموده است در حالی که در سال گذشته قیمت هر تن آلومینیوم جهانی بالغ بر 1700 دلار بوده است و شرکت عمده تولیدات خود را با زیان عملیاتی به فروش می رسانده است.

در سال جاری و علیرغم افزایش قیمت جهانی آلومینیوم به 2150 دلار و افزایش قیمت دلار به بالای 40.000 ریال و همچنین راه اندازی خط 4 کارگاه احیای شرکت در تاریخ 15/05/1396 که طبق صحبتهای مطرح شده مدیر عامل راه اندازی خط مذکور باعث افزایش ظرفیت تولیدی شرکت به میزان 25 هزارتن شده است ، پیش بینی فروش شرکت نه تنها رشد نداشته بلکه کاهش نیز داشته است.

همچنین طبق توضیحات ارائه شده توسط شرکت در جدول ظرفیت تولیدی (صفحه 7 از گزارش پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 29/12/1396 براساس عملکرد 6 ماهه) ظرفیت اسمی شرکت 266 هزار تن می باشد که مدیرعامل بارها و بارها به حداکثر نمودن ظرفیت تولیدی شرکت جهت جلوگیری از اخراج پرسنل مازاد اشاره نموده است که این گفته ها با ظرفیت پیش بینی شده جهت تولید و فروش در تناقض می باشد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۲
کد مطلب: 40846
 
مرجع : بورس پرس