گروه صنایع معدنی
 
مدیرعامل فولاد مبارکه خبر داد
حضور در کنار شرکت‌های بزرگ تویوتا سامسونگ و پوسکو
گروه صنایع معدنی - با حضور تیم اعزامی از بنیاد کیفیت اروپا و ارزیابانی از کشورهای سوئیس، اسپانیا، آلمان، ایتالیا و رومانی، شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان نخستین شرکت ایرانی از ۱۷ تا ۱۹ مهر ۹۶ در فرآیند ارزیابی جایزه سرآمدی مدیریت کیفیت اروپا شرکت کرد.
به گزارش ماین نیوز، در آیین پایانی این ارزیابی، بهرام سبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه، با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه فرآیند جایزه ملی تعالی سازمانی را با موفقیت پشت سر گذاشت و توانست به عنوان نخستین شرکت در کشور با بالاترین امتیاز به دریافت تندیس زرین تعالی سازمانی نائل آید، تصریح کرد: پس از کسب این موفقیت‌ها، این شرکت به عنوان برترین شرکت دانشی کشور به جایزه مدیریت دانش MAKE آسیا راه یافت و در ردیف شرکت‌های بزرگی مانند تویوتا، سامسونگ و پوسکو قرار گرفت. وی با اشاره به این مطلب که تعالی در فولادمبارکه یکی از ارکان سازمان برای بقا و حضور موفق در بازارهای جهانی است، اظهار کرد: به منظور حضور هرچه موفق‌تر در بازارهای جهانی، بسیار بجا بود که این شرکت را در سطوح بالاتر نیز محک بزنیم و شرکت را در سطح اروپایی ارزیابی کنیم. سبحانی، حضور فولاد مبارکه در این ارزیابی را فرصتی برای بهبود و کسب تجربه و استانداردهای جدید در سطح جهانی دانست و گفت: در زمان تحریم، شرایط برای برگزاری فرآیند این ارزیابی میسر نبود اما امروز امیدواریم در سایه تلاشی که همه همکاران در این زمینه انجام دادند و فرصت‌های بهبود را برای شرکت فراهم کردند، به زودی به جایزه اروپا نیز دست یابیم.


جدیت و تلاش نیروی انسانی فولاد مبارکه
در همین زمینه، «گرهاردلئو» سرگروه ارزیابان حاضر در فولاد مبارکه ضمن مثبت خواندن نتایج ارزیابی فولاد مبارکه و با بیان اینکه با همکاری خوب همه رده‌های سازمانی فولاد مبارکه، در این ارزیابی ۳ روزه نقاط قوت و قابل بهبود فولاد مبارکه شناسایی شد و مورد بررسی قرار گرفت گفت: برای من بسیار جالب است که می‌بینم نیروهای انسانی فولاد مبارکه در راستای این ارزیابی اینچنین با جدیت تلاش کرده و به سرعت پیشرفت می‌کنند. وی با تاکید بر اینکه برنامه ارزیابی EFQM در ۳ سطح انجام می‌شود و در مرحله نخست ۱ یا ۲ ستاره تعلق می‌گیرد، گفت: مرحله نخست مربوط به متعهد بودن به کیفیت متعالی و مرحله بعدی که پیشرفته‌تر است مربوط به کیفیت متعالی EFQM است و برای آن ۳، ۴ یا ۵ ستاره اختصاص داده می‌شود که به میزان امتیاز کسب شده و به یافته‌های ارزیابان بستگی دارد. در مرحله سوم، فولاد مبارکه مسیر دریافت جایزه EFQM را طی خواهد کرد که فولاد مبارکه عزم خود را برای رسیدن به بالاترین سطح آن جزم کرده است. وی درباره فواید حضور در این جایزه افزود: شرکت فولاد مبارکه به خوبی می‌تواند در این ارزیابی که در سطح بین‌المللی است، شرکت کند. فلسفه جایزه، تعهد به کیفیت متعالی و شناخته شدن به دلیل کیفیت متعالی است که نه تنها در مقایسه با دیگران بلکه در بازخورد موفقیت خود شرکت به‌دست می‌آید. شناخته شدن شرکت به عنوان شرکتی متعهد به کیفیت متعالی و موقعیتی که به‌دست می‌آورد، سازمان را برای پیشرفت بیشتر مشتاق می‌کند. درعین حال سازمان بازخوردی اصولی برای پیشرفت خود به‌دست خواهد آورد. سرارزیاب گروه ارزیابی EFQM اروپا افزود: در این راه شرکت به یک فرهنگ متعالی ویژه خود که در سطح جهانی به آن مشهور شود، نیاز دارد؛ فرهنگی متعالی‌ای که در آن مشخص می‌شود در محیط کاری و فعالیت‌های فنی باید چه اقدامات ارزنده‌تری باید انجام شود. به همین منظور بر اساس اصولی که مدل تعالی سازمانی اروپا فراهم می‌کند، گزارشی درباره موقعیت فعلی شرکت، ارزیابی‌های به عمل آمده از سازمان‌های دیگر و مقایسه فولاد مبارکه با سایر شرکت‌ها تهیه خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: این ارزیابی یک فرصت بزرگ است تا رقابت‌پذیری فولاد مبارکه در دنیا گسترش یابد. باید تاکید کنیم که گرفتن ۳، ۴ یا ۵ ستاره، هدف اصلی فولاد مبارکه برای ثبت نام در این ارزیابی نیست بلکه یک فرصت بازاریابی برای آنها در سطح جهان خواهد بود. گرهارد لئو در تشریح چگونگی انجام این ارزیابی تصریح کرد: این ارزیابی قصد دارد برای شرکت فولاد مبارکه ارزش ایجاد کند. در عین حال با توجه به فشردگی وقت، در این ۳ روز به دنبال مسائل مهم برای سازمان بودیم. بر اساس اطلاعات دریافتی در ارزیابی، بازخوردها را بررسی کردیم تا به پیشرفت فولاد مبارکه کمک کنیم. با استفاده از رهیافت‌های حاصل، شرکت به این نتیجه خواهد رسید که منابع خود را بیشتر در کجا استفاده کند.


فرصت یادگیری و حضور فولاد مبارکه در سطوح ارزیابی اروپا
در همین زمینه، منوچهر نیکفر، معاون فناوری فولاد مبارکه نیز افزود: در سال‌های پیش و پس از اینکه فولاد مبارکه برای نخستین بار وارد فرآیند مدل جایزه ملی تعالی سازمانی شد، فرصت یادگیری بسیار خوبی به‌دست آورد و توانست از دیدگاه‌های ارزیابان توانمند به خوبی استفاده کند و بهبودها و دستاوردهای مطلوبی برای سازمان به ارمغان آورد. در ادامه راه با توجه به اینکه این شرکت همواره خود را سازمانی جهان‌تراز معرفی و طرح‌های توسعه زیادی را در گروه خود ایجاد و اجرا کرده، توانست به عنوان سازمانی فراتر از مرزهای داخلی برای حضور در بازار رقابتی جهان، خود را آماده کند.

وی درباره چرایی حضور در جایزه تعالی اروپا اظهار کرد: وقتی فولاد مبارکه در ارزیابی انجام شده از سوی شرکت «ورلد استیل داینامیکس» از نظر امتیاز به جایگاه دهمین فولادساز برتر دنیا دست یافت، مدیریت شرکت تصمیم گرفت برای دستیابی به رده‌های بالاتر، شرکت را چابک‌سازی و فرآیندهای لازم را در شرکت‌سازی و جاری کند. در گذشته فولاد مبارکه برای پیوستن به انجمن EFQM اروپا اقدام کرد ولی به دلیل محدودیت‌های موجود، این امر میسر نشد. با این حال از آنجا که فولاد مبارکه به درجه بالایی از رشد رسیده، در امسال شرایطی فراهم شد که ارزیابان EFQM اروپا ارزیابی فولاد مبارکه را آغاز کنند. نیکفر درباره فرآیند ارزیابی افزود: ارزیابی EFQM اروپا در ۳ سطح انجام می‌شود که فولاد مبارکه در سطح دو و بیشتر با هدف یادگیری سازمانی شرکت کرده است. از آنجا که در این ارزیابی، فولاد مبارکه با شرکت‌های اروپایی سنجیده می‌شود، فرصت یادگیری بسیار مناسبی فراهم می‌شود تا در نهایت این شرکت در رده شرکت‌های برتر جهانی قرار گیرد. فولاد مبارکه تجربه حضور در MAKE آسیا را داشت؛ بنابراین در این فرآیند، همان تیم‌ها بسیج شدند تا اظهارنامه مناسبی برای EFQM اروپا تهیه و تنظیم کنند.

در ادامه، جلسات توجیهی و آموزش‌های لازم در سطح مدیران، کارشناسان سازمان و اعضای تیم‌ها درباره اصول این ارزیابی و همچنین خودارزیابی‌های لازم، برگزار و سازمان برای این ارزیابی ۳ روزه آماده شد. وی از فرصت یادگیری و قرار گرفتن فولاد مبارکه در سطوح ارزیابی اروپا به عنوان دو مزیت بزرگ ارزیابی EFQM یاد و خاطرنشان کرد: جدا از هر نتیجه‌ای که در این ارزیابی به‌دست آید، قدر مسلم، اراده فولاد مبارکه با انجام این ارزیابی بر این است که فراتر از آسیا خود را با شرکت‌های اروپایی بسنجد. این بدان معنی است که رویکرد یادگیری و سرآمدی در فولاد مبارکه همچنان یک ارزش سازمانی در نظر گرفته می‌شود و بزرگترین دستاورد شرکت است. معاون فناوری فولاد مبارکه در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از مدیریت عامل سازمان و تمامی مدیران، کارشناسان و کارکنانی که با همدلی وصف‌ناپذیری شرکت را در این فرآیند همراهی کردند، تصریح کرد: به یقین مسیر تعالی انتها ندارد و روزبه‌روز می‌توان به سمت بهتر شدن گام برداشت. گفتنی است جایزه EFQM اروپا بزرگترین و معتبرترین الگوی ارزیابی در حوزه مدیریت کیفیت از سال ۱۹۸۸ م تاکنون است. در سال ۱۹۸۸ م رئیسان ۱۴ سازمان پیشرو در کسب وکار اروپا در نشستی مشترک، توافقنامه تشکیل بنیادی به منظور ارتقای رقابت‌پذیری کسب وکارهای اروپایی را امضا کردند و در سال ۱۹۸۹ م با اعلام رسمی تعهد ۶۷ سازمان اروپایی پیشرو در زمینه اهداف بنیاد، این بنیاد آغاز به کار کرد.

این بنیاد در ایران در سال ۲۰۱۶ م فعالیت رسمی خود را با عنوان انجمن سرآمدی ایران آغاز کرد که برنامه‌های مختلفی از جمله تجلیل و ارزیابی، آموزش‌های مهارتی و تسهیم تجارب از فعالیت‌های آنهاست. گفتنی است ارزیابی نشان سازمان سرآمد ایران (Iran National EFQM Excellence Award) بر اساس الگوی EFQM و به طور رسمی زیر نظر بنیاد EFQMاروپا هر سال در کشور از سوی نمایندگی EFQM در ایران برگزار می‌شود. ارزیابی سازمان و تدوین گزارش تحلیلی اختصاصی سازمان در این ارزیابی از سوی ارزیابان رسمی EFQM اروپا انجام می‌شود و سازمان‌های برنده نشان سازمان سرآمد ایران می‌توانند در ارزیابی نشان سرآمدی EFQM اروپا شرکت کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۸
کد مطلب: 40721
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت