گروه معادن
 
/موانع پیش روی صادرات/
مقدسی:تثبیت نرخ ارز رونق صادرات‌معدنی را رقم می‌زند
گروه معادن - عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس،گفت: با تشکیل کنسرسیوم های صادراتی می توان تولیدکنندگان خرد محصولات معدنی که با بازارهای هدف آشنایی ندارند،را به سمت استفاده از ظرفیت‌های صادراتی حرکت داد.
 
به گزارش ماین نیوز، سید مهدی مقدسی درباره موانع صادرات کالاهای معدنی به بازارهای هدف، گفت: شرکت‌های صادرات محور تولیدات معدنی با کمک دولت می‌توانند با شناسایی بازار های هدف، ماندگاری پایدار برای صادرات تولیدات معدنی ایجاد کنند.

عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت برای رونق بازارهای صادراتی باید حمایت‌های مالی از تولیدکنندگان محصولات معدنی را در دستور کار قراردهد،تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه‌های توانمندی‌ جمهوری اسلامی ایران در زمینه صنعتی ومعدنی درکشورهای مختلف بویژه در کشورهای همسایه برای رونق تولیدات معدنی امری اجتناب ناپذیر است.

پرداخت جوایز اهرمی برای توسعه صادرات معدنی

نماینده مردم اراک،خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: پرداخت جوایز صادراتی به تولیدکننده محصولات معدنی برای ورود به ریل صادرات در بازار های بین المللی مرسوم است تا انگیزه بالقوه ای برای حضور در بازار صادراتی محصولات معدنی در بازار برای تولید کننده ایجاد شود و این در حالی است که در کنار این مقولات باید تولیدات را با بسته بندی شکیل بین المللی برای جذب مشتریان خارجی در بازار بین المللی روانه بازار صادراتی کرد.

جذب مشتری خارجی معدنی با بسته بندی شکیل بین المللی

مقدسی افزود: با در نظرگرفتن بسته بندی‌های شکیل برای محصولات معدنی می توان جاذبه لازم برای مشتریان در بازارهای هدف ایجاد کرد و در این راستا نیز باید به بحث استانداردهای واردات و صادراتی در عرصه بین الملل نیز توجه ویژه ای کرد زیرا این مقوله در دنیا تعریف خاصی دارد.

لزوم آموزش صادرکنندگان معدنی برای عبور از چالشهای صادراتی

وی ادامه داد: آموزش صادر کنندگان و تولید کنندگان معدنی برای عبور از چالشهای صادراتی می تواند بسیار کاربردی باشد زیرا تولید کنندگان صادراتی باید با روش های اصولی و به روز به سمت صادرات مولد حرکت کنند.

نماینده مردم اراک،خنداب و کمیجان در مجلس افزود: مبادلات ارزی و مراوده با کشورهای حاضر در بازارهای هدف بین المللی امر بسیار مهمی برای رونق صادرات تولیدات معدنی به شمارمی آید، بنابراین ما انتظار داریم سفیران ما در کشورهای مختلف علاوه بر کارهای دیپلماتیک، موضوعات اقتصادی را نیز در اولویت قرار دهند.

افزایش مبادلات تجاری جزء وظایف اصلی سفیر است

مقدسی افزود: افزایش مبادلات تجاری و افزایش صادرات در کشورهایی که به نوعی با آن مراوده تجاری داریم، جزء یکی از وظایف اصلی سفیرهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین الملل تلقی شود و این در حالی است که بازارهای جهانی نیز قیمت خاص خود را در تولیدات معدنی دارند که نیازمند بررسی های کارشناسی محور برای حضور بهینه در بازار صادراتی دارد.

عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افزایش نرخ ارز به نفع صادر کننده است ولی در عین حال ثبات نرخ ارز نیز می تواند تثبیت کننده صادرات تلقی شود و در نهایت در این راستا ثبات نسبی ایجاد می شود.

وی تصریح کرد:با تشکیل کنسرسیوم های صادراتی یا شرکت‌های صادراتی محور می توان تولید کننده خرد محصولات معدنی را که با بازارهای هدف آشنایی ندارد، را به سمت استفاده از ظرفیت‌های صادراتی حرکت داد.

تثبیت نرخ ارز رونق صادرات معدنی را رقم می زند

مقدسی افزود: نوسانات نرخ ارز نیز تا حدودی به صادر کننده آسیب می‌رساند، زیرا محاسباتی که صادر کننده در زمینه ارز انجام می‌دهد به یکباره با نوسان تغییرمی کند، بنابراین تثبیت نرخ ارز از ضروریات صادرات به کشورهای مختلف است.

نماینده مردم اراک ، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تشکیل شرکت‌های صادرات محور،کمک دولت برای شناسایی در بازارهای هدف و ماندگاری در این بازار مواد معدنی در عرصه بین المللی، توسعه بسته بندی استاندارد و شکیل برای ایجاد جاذبه لازم در خریداران در بازارهای هدف، پرداخت جوایز صادراتی، حمایت دولت در برگزاری نمایشگاه های توانمندی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر از عواملی است که می تواند موجب رونق بازار صادراتی تولیدات معدنی شود.

وی ادامه داد: برای رونق صادرات کالاهای ایرانی باید اقتصاد جز برنامه های ویژه سفیرها قرار بگیرد بطور مثال در چین و ترکیه که سفرا اول اقتصادی و سپس دیپلماتیک هستند زیرا تحکیم روابط تجاری تسهیل روابط سیاسی را نیز در بردارد.

کنترل سالیانه بر تعرفه‌ها واردات وصادرات اعمال شود

مقدسی افزود: کنترل تعرفه ها در بحث واردات و صادرات باید سالیانه به طریق منظم صورت بگیرد که در این راستا بتوان ثبات نسبی برای تصمیم گیری در چرخه صادر کنندگان و وارد کنندگان ایجاد کرد.

نماینده مردم اراک در مجلس ادامه داد: اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن باید تلاش کنند ؛علاوه بر اعمال تشریفات دیپلماتیک و اقتصادی عملیاتی تر وارد صادرات شوند و در مجموع عوامل ذکر شده می تواند صادرات تولیدات معدنی را به نحو کارشناسانه‌ای به جریان بی اندازد.

کنسرسیوم ها وشرکت‌های صادراتی محور اهرمی برای رونق صادرات معدنی

وی خاطرنشان کرد: دولت باید صادر کنندگان تولیدات معدنی در بازار یابی یاری برساند و کنسرسیوم ها وشرکت‌های صادراتی محور را در این راستا تشکیل دهد تا توان صادراتی محصولات معدنی افزایش یابد زیرا برخی از شرکتها به تنهایی قادر به صادرات نیستند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، یادآورشد: اگر کنسرسیوم یا شرکت‌های صادرات محور شکل بگیرد ،مسلم است توان صادراتی شرکتهای کوچک تجمیع شده و در نهایت تولید صادراتی در این راستا با افزایش روبرو می شود و این در حالی است که بحث راهیابی به بازارهای هدف چارچوب ها و ظرافت های خاص خودش را دارد و در این راستا شرکت های حرفه ای صادر کننده می تواند این پروسه را عملیاتی کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۶
کد مطلب: 40714
 
مرجع : خبرگزاری خانه ملت