استراتژی ولوو، کوماتسو، هیواندایی و کاترپیلار برای نوسازی معادن ایران

آنا , 10 مهر 1396 ساعت 13:15

نشست مشترک اعضای هیات مدیره خانه معدن ایران با انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین آلات سنگین معدنی، ساختمانی و راهسازی در سالن جلسات خانه معدن برگزار شد.


به گزارش ماین نیوز، در ابتدای این نشست محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران اظهار کرد: یکی از تامین کنندگان اصلی بخش معدن و معادن کشور ماشین‌آلات معدنی هستند و فعالان معدنی برای دستیابی به اهداف بهره‌برداری خود همواره نیاز به ماشین‌آلات داشته‌اند.

علی شمس اردکانی رئیس انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین آلات معدنی در ادامه با تاکید بر نقش کنسرسیوم‌های معدنی متشکل از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در پروژه‌ها گفت: به تازگی شورای اقتصاد تصمیم گرفته تا طرح های نیمه تمام را به بخش خصوصی واگذار کند. وزارت نفت پیش قدم شده و خط اتیلن غرب و یک پروژه گازی را واگذار می کنند. بهتر است به زودی برای پیشبرد اهداف نوسازی معادن کشور و توسعه فعالیت‌های صنعت ماشین‌آلات جلسه مشترکی هم با انجمن‌های ساختمانی داشته باشیم.

محمدرضا بهرامن با اشاره به واگذاری معدن سرب و روی مهدی‌آباد به بخش خصوصی گفت: خانه معدن ایران در زمینه تشکیل کنسرسیوم ورود پیدا کرده و تجربه واگذاری معدن مهدی آباد به بخش خصوصی دستاوردهای خوبی داشته و سبب شده یک معدن پس از دهه تعطیلی و بلاتکلیفی فعال شود و صنایع وابسته به ذخیره سرب و روی کشور را متحول کند. همیشه انجام پروژه‌ای عظیم به صورت تیمی جواب می‌دهد و در زمینه نوسازی معادن تامین‌کنندگان ماشین‌آلات کشور یکی از ارکان اصلی محسوب می‌شوند.

رئیس خانه معدن ایران ادامه داد: با ژاپن برسر تامین مالی 10 میلیارد دلاری نوسازی معادن ایران و 2 میلیارد دلاری خرید ماشین آلات کوماتسو مذاکراتی داشتیم و این قرارداد به زودی در حضور وزیر اقتصاد امضا می‌شود تا در کنار قرارداد 8 میلیارددلاری اگزیم کره، 10 میلیارد دلار دیگر برای توسعه طرح های صنعتی و معدنی کشور در نظر گرفته شود. مطمئنا معادن ایران با ورود ماشین‌آلات ساخت ولوو، کوماتسو، هیواندایی و کاترپیلار بر روی ریل نوسازی قرار خواهند گرفت و با تکنولوژی‌های جدید بروز می‌شوند.

او افزود: یکی از طرح‌های خانه معدن احیای 500 معدن متروکه بود که خوشبختانه با موافقت دولت و مجلس روبه‌رو شد و الان می‌بینیم یکی از ماموریت‌های بزرگ این معادن ایجاد شغل است که می‌توان با فعال شدن این معادن سهم بالایی در اشتغالزایی کشور به وجود آورد. در راستای این طرح آقای مهندس مرادعلیزاده رئیس شرکت ملی مس و آقای مهندس تقی‌زاده مدیرعامل گل‌گهر نیز با ما همراه خواهند بود.

بهرامن گفت: احیای کمیته ماشین‌آلات معدنی در خانه معدن ایران می‌تواند اهداف تمام معادن کشور را در زمینه نوسازی و تامین تجهیزات برآورده کند و خانه معدن آمادگی دارد با توجه به جریان فاینانس‌های جدید در این راستا گام بردارد. البته نوع فاینانس و اینکه در کدام پروژه هدایت شود نیز باید مشخص باشد. این امر هم با نگاه مهندسی و همفکری محقق می‌شود.

در ادامه بهرام شکوری، عضو هیات مدیره خانه معدن با اشاره به لزوم تکرار اعتماد دولت به بخش خصوصی و تشکیل کنسرسیوم برای معدن مهدی‌آباد اظهار کرد: از زمان اجرای پروژه مهدی آباد حدود 200 نفر مشغول کار شده اند که این رقم در حال افزایش است و حدود یک میلیارد تن باطله از این معدن استخراج خواهد شد.

ابوالقاسم شعیفی دیگر عضو هیات مدیره خامه معدن ایران افزود: در ابتدا تصور می‌شد بدون حضور خارجی‌ها نمی‌توان معدن مهدی‌آباد را فعال کرد اما بعد که دولت این معدن را به بخش خصوصی واگذار کرد و کنسرسیوم در این معدن نقش‌آفرینی کرد، نگاه‌ها نسبت به توانایی بخش خصوصی عوض شد.

در ادامه محمود گوهرین، عضو هیات مدیره خانه معدن با اشاره به ظرفیت‌های صنعت سیمان کشور بیان کرد: در مقطع کنونی 80 کارخانه سیمان در کشور فعال است که ظرفیت تولید آنان به 100 میلیون تن می رسد. میزان تولید هم اکنون زیر 80 میلیون در سال است. استفاده از تکنولوژی روز دنیا در زمینه ماشین آلات و خطوط فرآوری یکی از اولویت‌های بخش معدن بهتر است باشد چرا که عمده تجهیزات صنعت معدنی کشورمتعلق به دهه‌های گذشته هستند وه امروزه یا فرسوده شد‌ه‌اند یا تکنولوژی‌های پیشرفته‌تری در دنیا برای آن بوجود آمده است که این مساله می‌تواند باعث بهبود بسیاری از شاخص‌ها از قبیل مصرف بهینه آب، انرژی و در نهایت شاهد پایین آوردن و رقابتی کردن قیمت تمام شده مواد معدنی با کشورهای پیشرفته در زمینه معدنکاری باشیم.

شمس اردکانی یادآور شد: در مقطع کنونی بسیاری از مشکلات قراردادهایی که توجیه اقتصادی دارند اما به دلیل مشکلات بانکی کشور نمی‌توان پیش برد، می‌توانیم طبق مفاد قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی(فیپا)، سرمایه گذاری خارجی را در چارچوب روش‌های مشارکت حقوقی یعنی بصورت سرمایه گذاری مستقیم یا ترتیبات قراردادی انجام دهیم و از روش های تامین مالی در پروژه‌ها استفاده کنیم. ضمن اینکه در این مسیر سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران هم می‌تواند کمک‌مان کند.

محمد فاطمی نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین آلات معدنی در ادامه گفت: پس از برجام ورود انواع ماشین آلات معدنی و راهسازی برندهای مطرح به کشور تسهیل شده است گرچه فقط در زمینه عوارض مشکل داریم اما با برداشته شدن تحریم‌ها و بهبود روابط بین‌الملل توانسته‌‌ایم فاینانس بیاوریم و با کوماتسو و ولوو همکاری خوبی داشته باشیم. حتی توانستیم دامپتراک صد تنی ولوو و کوماتسو هم به ایران بیاوریم. اما نگرانی ما در خصوص نرخ ارز و آینده آن است و اینکه در پروژه‌های مشترک‌مان نرخ ارز را برای دو سال آینده با چه رقمی در نظر بگیریم.

او افزود: انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین آلات معدنی برای تامین فاینانس مورد نیاز معادن و قطعات ماشین آلات معدنی اعلام آمادگی می‌کند و امیدواریم با شفافیت و تعامل بیشتر بنای نوسازی معادن کشور را در خانه معدن پی‌ریزی کنیم. زیرا معتقدیم همفکری تشکل‌ها در توسعه بازار مواد معدنی و ماشین‌آلات معدنی اثرگذار خواهد بود.

منصور نجمی نیا، عضو هیات امنای خانه معدن در ادامه بیان کرد: سالانه 800 میلیون تن عملیات باطله برداری و خاکبرداری در کشور صورت می گیرد که هزینه این جابجایی دست کم یک میلیارد دلار در سال است. در حال حاضر عمده تمرکز ما به استان‌های کرمان،‌ یزد، کردستان، خراسان و آذربایجان غربی و شرقی معطوف شده و شرکت سرمایه‌گذاری آریا فاتح خاورمیانه با در اختیار داشتن بزرگترین ناوگان‌ ماشین آلات سنگین معدنی و راهسازی بخش خصوصی در کشور، عملیات استخراج و باطله برداری در معادن مختلف داخلی و خارجی را از اوایل دهه‌ هفتاد به صورت مستمر انجام داده است.

او افزود: ما موفق شده‌ایم تا کنون بیش از 800 میلیون تن عملیات باطله برداری را در معادن مختلف با موفقیت به انجام برسانیم. ضمن اینکه هم اکنون قادر هستیم عملیات باطله برداری با ظرفیت بیش از 120 میلیون تن در سال را پوشش دهیم.

احمد شیرخانی عضو هیات مدیره انجمن ماشین‌آلات در ادامه نیز مطرح کرد: ساختار بازار ماشین‌آلات سنگین تغییر کرده و بازارهای برند ولوو و هیوندایی تغییر جهت داده است. با توجه به اینکه هم اکنون بخش معدن یکی از اولویت‌های دولت دوازدهم محسوب می‌شود و 500 معدن غیرفعال قرار است احیا شوند، به نظرم بهتر است مسیر بازارسازی ماشین‌آلات معدنی کشور هم تغییر کند و برای محصولات تولیدی و وارداتی از برندهای خارجی به دنبال یک بازار مصرف‌کننده جدید باشیم. امیدواریم خانه معدن به عنوان قوی‌ترین تشکل معدنی کشور در راستای تقویت بازار و شناسایی نیاز معادن کشور به ما کمک کند که مسلما کمیته ماشین‌آلات معدنی در خانه معدن این اهداف را تحقق خواهد کرد.

شهناز نوایی در ادامه گفت: در سال 82 کمیته ماشین‌آلات خانه معدن با حضور چندی از تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین‌آلات سنگین تشکیل شد و مهندس بهرامن و مهندس حمیدی انارکی دبیر خانه معدن ایران اهداف این کمیته را بسیار پیگیری می‌کردند اما در سال‌های تحریم فعالیت‌های این کمیته محدود شد و حال می‌توان گفت با نزدیکی خانه معدن و انجمن ماشین‌آلات این کمیته جان دوباره گرفته و می‌تواند اهداف این صنعت را با قدرت پیش ببرد. یکی از اقدامات این کمیته نیازسنجی معادن کشور در زمینه ماشین‌آلات بوده که آمار جامعی هم از بازار مصرف ماشین‌آلات تهیه شده که در اختیار انجمن قرار خواهد گرفت.

بهرامن در پایان به نقش ویژه ماشین آلات سنگین در اجرای پروژه های معادن اشاره کرد و گفت: نوسازی معادن با ماشین‌آلات معدنی ساخت برندهای بزرگ جهانی باید همواره و به صورت ویژه مدنظر برنامه ریزان و دولتمردان قرار گیرد. ارتباط سازنده کمیته ماشین آلات معدنی خانه معدن ایران با دیگر تشکل‌های همسو در راستای توسعه و ارتقای ماشین‌آلات بخش معدن کشور، عرضه و تقاضا در این بخش ، قیمت، بازارهای مصرف و تولید با بهره‌گیری از آخرین رهیافت‌های جهانی در راستای اهداف قانونی توسعه تجارت و فضای کسب و کار کشور در کنار مشارکت گروهی در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری ها و تهیه و تنظیم پیش نویس قوانین و مصوبات مرتبط با کسب و کار مربوط به ماشین آلات سنگین در جهت حفظ منافع مالی و اعضاء با هماهنگی وزارت صمت از وظایف تشکل خانه معدن ایران است.


کد مطلب: 40432

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/40432/استراتژی-ولوو-کوماتسو-هیواندایی-کاترپیلار-نوسازی-معادن-ایران

ماین نیوز
  http://www.minews.ir