گروه صنایع معدنی فولاد
 
آوازه نام فولادسازان اصفهانی در بازارهای جهانی +گزارش مکتوب
گروه صنایع معدنی >فولاد - آوازه نام فولادسازان اصفهانی در بازارهای جهانی +گزارش مکتوب
 
به گزارش ماین نیوز، امروزه صنعت فولاد را می‌توان یکی از بنیان‌های مهم اقتصاد هر کشوری برشمرد، به‌گونه‌ای که حتی مصرف سرانه فولاد به‌عنوان شاخصی به منظور ارزیابی صنعتی بودن یک کشور مطرح است.

در کشور ما نیز با توجه به وجود معادن سنگ آهن به عنوان نخستین حلقه تولید فولاد این صنعت توانسته چند سال گذشته به جایگاه درخور توجهی دست یابد،به‌گونه‌ای که بیش از ۶۰۰ صنعت به‌عنوان صنایع پایین‌دستی از آن تغذیه می کنند و تولید کنندگان این محصول هم اکنون در جایگاه چهاردهم دنیا قرار گرفته اند .

آوازه نام فولادسازان اصفهانی در بازارهای جهانی

اما نباید فراموش کرد که سهم بالای 50درصد تولید فولاد ایران بر دوش فولادسازانی چون فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان است.

معاون فروش و بازاریابی شرکت ذوب آهن اصفهان ۳ میلیون و600 هزار تن ظرفیت تولید این کارخانه را در سال عنوان می کند و می گوید:این کارخانه هم اکنون تولید کننده 15درصد از میلگرد و 85درصد از تیر آهن کشور است.

احسان دشتیانه به رشد ۴۸ درصدی صادرات خارجی این کارخانه هم اشاره می کند و تصریح می کند: در شش ماهه نخست امسال ۶۶۰ هزار تن از محصولات فولادی این شرکت به کشورهایی از جمله امارات، قطر،عمان ،بلژیک، هلند ،مصر ،تایلند ،سودان افغانستان، عراق، تاجیکستان و اردن صادر شده است.
وی ثمره رشد چشمگیر صادرات خارجی ذوب آهن را قرار گرفتن در جایگاه دوم صادرات محصولات فولادی کشور در دنیا اعلام کرد: از صادرات محصولات این کارخانه بیش از ۲۵۰ میلیون دلار ارز وارد کشور شده است.

آوازه نام فولادسازان اصفهانی در بازارهای جهانی

اما در رشد صنعت فولاد داخل نباید جایگاه بزرگ ترین مجتمع صنعتی فولاد کشور به وسعت ۳۵ کیلومتر مربع را در شرق شهر مبارکه و غرب شهر زرین در استان اصفهان را نادیده گرفت.

مدیر فروش داخلی شرکت فولاد مبارکه اصفهان به تولید ۳ میلیون و ۲۳۰ تن انواع محصولات فولادی تخت گرم و سرد نوردیده، قلع اندود، گالوانیزه و رنگی از ضخامت ۰/۱۸ تا ۱۶ میلیمتر در این مجموعه صنعتی اشاره می کند و می گوید:امسال بیش از ۲ میلیون و ۸۰۳ هزار تن از تولیدات این کارخانه در تولید صنایع داخلی مصرف شده است .
محمد خدیوی در ادامه می افزاید: هم‌اکنون ۴۵ تا ۵۰ درصد از ورق نازک فولادی کشور از این کارخانه تامین می شود.
وی حمایت دولت از فولادسازان را نتیجه کاهش واردات ۳۰ درصدی ورق آلات فولادی کشور می داند و خاطر نشان می کند: کاهش ورود محصولات رقبای خارجی در ایران ،مسوولان فولاد مبارکه را بر آن داشت تا امسال تامین نیاز داخلی در اولویت سیاست ها و بر نامه ریزی های فولاد سازان این کارخانه قرار گیرد،به طوری که هم اکنون آمار فروش داخلی این کارخانه از میزان صادرات آن پیشی گرفته است.
آوازه نام فولادسازان اصفهانی در بازارهای جهانی

معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه اصفهان هم در این زمینه از افت ۶۱ درصدی صادرات خارجی این کارخانه در شش ماه نخست امسال خبر می‌دهد و تصریح می کند:با این کاهش صادرات فولاد مبارکه هم اکنون در جایگاه چهارم صادرات خارجی فولاد کشور قرار گرفته است.

محمودی اکبری اگرچه میزان صادرات خارجی این کارخانه را ۴۲۷ هزار تن با میزان ارز آوری ۲۵۰ میلیون دلار اعلام می‌کند،اما اعتقاد دارد فولاد مبارکه همچنان یکی از بزرگترین تامین کنندگان فولاد مورد نیاز صنعتگران خاورمیانه است.
وی می گوید: علاوه بر بازارهای حوزه خلیج فارس همچنان برخی از کشورهای شرق اروپا ،شرق آسیا و آفریقا خواستار فولاد تولید شده در این کارخانه هستند.
آوازه نام فولادسازان اصفهانی در بازارهای جهانی

با وجود پتانسیل بالای کشور در داشتن منابع و مواد اولیه تولید محصولات فولادی انتظار می رود ،که میزان ظرفیت فولاد خام کشور تا پایان امسال به حدود 32میلیون تن ارتقا یابد و درسال 1404 این رقم به 55میلیون تن برسد،تا ایران در جایگاه هفتمین تولید کننده و صادر کننده محصولات فولادی در جهان قرار گیرد.

اما پیش بینی می شود دو کارخانه بزرگ فولاد مبارکه و ذوب آهن نیز که هم اکنون زمینه اشتغال 25هزار نفر را به طور مستقیم و بیش از 400هزار نفر را در کشور به طور غیر مستقیم فراهم کردند ،با محقق شدن راهبردهای سند توسعه و حمایت های دولت از اقتصاد داخل وجذب سرمایه گذاری خارجی در این بخش علاوه بر افزایش بسترهای اشتغال ،نقش موثری در ایجاد زمینه خودکفایی تولید محصولات فولادی در کشور داشته باشند .
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۹
کد مطلب: 40415
 
مرجع : خبرگزاری صدا و سیما