گروه صنایع معدنی فولاد
 
معاون استاندار کردستان:
دولت بر اجرای زنجیره فولاد کردستان مصمم است
گروه صنایع معدنی >فولاد - دولت دوازدهم در بخش صنایع معدنی به دنبال این است که اولویت توسعه‌ای خود را به استان‌های برخوردار اختصاص دهد تا از این طریق به عدالت تمام نقاط ایران در برخوردار بودن از توسعه و رفاه دست یابد.
 
به گزارش ماین نیوز، احداث کارخانه فولاد به عنوان یک صنعت مادر در خطه کردستان یکی از این اهداف است که مسئولان منطقه‌ای نیز به دنبال تحقق هرچه سریع‌تر آن هستند چراکه جلوگیری از فروش خام سنگ آهن این استان یکی از آرزوهای دیرین این مردم است. در همین راستا مسئولان و تیم مشاور فنی پروژه زنجیره فولاد کردستان تحقیقات میدانی مکان‌سنجی زنجیره فولاد کردستان را انجام دادند و پس از رایزنی‌های موثر مسئولان اقتصادی کردستان زنگ راه‌اندازی زنجیره فولاد در کردستان زده شد.


ورود به مرحله جدید
معاون امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار کردستان با تاکید بر اینکه طرح‌های صنعتی باید با مطالعات دقیق کارشناسی انجام شود، گفت: دولت به اجرای زنجیره فولاد کردستان مصمم است. به گزارش فارس، حسین فیروزی در کارگروه رفع موانع تولید، گریزی به زنجیره فولاد در کردستان زد و اظهار کرد: نظر مدیریت استان همیشه بر این بوده و خواهد بود که همه طرح‌های صنعتی باید دارای توجیه فنی و اقتصادی باشند و این توجیهات را نیز کارشناسان باید در حوزه‌های مختلف بررسی کنند. وی خاطرنشان کرد: دولت بر مصوبه زنجیره فولاد در کردستان مصمم است و حداقل‌های لازم در این راستا تامین آب است چراکه توسعه صنعت فولاد بدون در نظر گرفتن آب امکان ندارد. فیروزی با بیان اینکه بیشتر زنجیره‌های فولاد در کشور ما با بی‌آبی روبه‌رو هستند، تصریح کرد: از طریق رسانه‌ها و افراد غیرمتخصص شنیدیم که برای آب کنسانتره در بیجار مشکل پیش آمده است. وی با تاکید بر اینکه طرح‌های صنعتی باید با مطالعات دقیق کارشناسی در استان انجام شود، اظهار کرد: در طرح‌ها باید توجیه فنی، اقتصادی و اجرایی دیده شود و امکانات و الزاماتی که برای توجیه اقتصادی اجرای یک پروژه در یک نقطه لازم است باید مورد نظر قرار گیرد. معاون امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار کردستان تصریح کرد: مدیریت استان هیچ طرح و پروژه‌ای را جز با مطالعات کارشناسی شده و بدون پشتوانه علمی و منطقی نمی‌پذیرد که شاهد مشکلات بیشتری به واسطه اجرای پروژه‌های غیر مطالعه شده نباشیم. وی با تاکید بر اینکه این پروژه بسیار اهمیت دارد، اظهار کرد: خام‌فروشی معادن، اشتغال و ارزش افزوده‌ای برای استان ایجاد نمی‌کند و اجرای این پروژه‌ها برای جلوگیری از خام‌فروشی اهمیت زیادی دارد. معاون امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار کردستان اضافه کرد: یکی از مزیت‌های مهم در استان کردستان سنگ آهن است و برای اینکه اشتغال و ارزش افزوده از آن بگیریم باید فرآوری شوند و نخستین نیاز برای این مهم تامین آب است. وی در ادامه با بیان اینکه همه بخشنامه‌ها و ظرفیت‌های قانونی در این جلسات جان می‌گیرند و به عمل در می‌آیند، خاطرنشان کرد: حمایت از بنگاه‌های کوچک و اصناف وظیفه‌های همه است. وی تصریح کرد: ۵۲ درصد از اشتغال در استان مربوط به بخش خدمات است و بخش عمده‌ای از اشتغالزایی نیز در همین حوزه انجام می‌شود. از این رو حمایت از خدمات، حمایت آشکار از اشتغالزایی است. فیروزی تصریح کرد: تولید در دنیا نیازمند نوآوری است و هر واحد تولیدی برای رسیدن به سود و ماندن در عرصه رقابت با تولیدی‌ها نیازمند ابتکار، نوآوری و خلاقیت است. وی با تاکید بر اینکه بانک‌ها باید اعتبارات بخش بازسازی و نوسازی واحدها را تامین و پرداخت کنند، اظهار کرد: حمایت نکردن بانک‌ها موجب تعطیل شدن واحدهای تولیدی می‌شود از این رو با حمایت از این واحدها می‌توانیم آنها را در عرصه رقابتی نگه داریم. وی با بیان اینکه باید ۱۱۱ میلیارد تومان در بخش کشاورزی و ۲۰۰ میلیارد تومان در بخش صنعت به کشاورزان و صنعتکاران پرداخت شود، گفت: حدود ۱۰ درصد در بخش کشاورزی و با پرداخت ۶ میلیارد تنها ۳ درصد از این ارقام پرداخت شده که امیدواریم تا پایان مهرماه پرداختی‌ها روند رو به رشدی به خود بگیرد.


سختی دریافت تسهیلات معدنداران
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: درحال‌حاضر بانک‌های عامل در استان کردستان از پرداخت تسهیلات به معدنداران و بهره‌برداران معادن استقبال نمی‌کنند و آنها مورد بی‌مهری قرار می‌گیرند. به گزارش تسنیم، محمد دره‌وزمی، اظهار کرد: درحال‌حاضر بانک‌های عامل در استان کردستان از پرداخت تسهیلات به معدنداران و بهره‌برداران معادن استقبال نمی‌کنند و مورد بی‌مهری قرار می‌گیرند. پیش‌تر دره وزمی از ورود زنجیره فولاد کردستان به مرحله نوینی خبر داده بود که با نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و شرکت ملی فولاد ایران انجام شده است. به گفته وی جلوگیری از خام‌فروشی و فرآوری سنگ آهن کردستان یکی از دغدغه‌های مردم ودولت است و مدت‌هاست کار مکان یابی زنجیره فولاد در دستور کار قرار گرفته و زنگ اجرایی شدن این پروژه زده شده است. زنجیره فولاد کردستان شامل ۶ واحد تولیدی است که قرار است سنگ آهن معادن کردستان را فرآوری کند. کارخانه‌های تولید کنسانتره سنگ آهن، گندله سازی، احیای مستقیم، فولاد سازی، آهک‌سازی و واحد نورد و آهن گرم ورق، واحدهای پیش‌بینی شده برای ایجاد زنجیره فولاد کردستان است.


سخن آخر...
کارشناسانی که زنجیره فولاد کردستان را مطالعه کرده‌اند بر این عقیده‌اند که بهترین مکان اجرای این پروژه، شرق کردستان است و به همین دلیل آنها در روزهای حضور در کردستان تحقیقات میدانی وسیعی را در شرق استان به انجام رساندند که بتوانند محل مناسب اجرای این پروژه را مکان‌یابی کنند. براساس برآوردهای کارشناسی، کردستان از نظر میزان ذخیره سنگ آهن، استان چهارم کشور است. این میزان بیش از ۹۰میلیون تن است. شهرک بیجار، گلالی قروه، ظفرآباد دیواندره، سراب بیجار، میمون آباد قروه، افکند بیجار، صاحب سقز و قوله گوره سقز از جمله معادن کنونی سنگ آهن کردستان هستند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۹
کد مطلب: 40381
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت