اشرف سمنانی در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:

کنفرانس iMat عامل رشد و توسعه صنعت متالورژی ایران

از پروژه‌های میدکو چه خبر؟

2 مهر 1396 ساعت 1:45

مشاور مدیرعامل شرکت ميدکو معتقد است: کنفرانس iMat2017 با سخنرانی‌ها و مقالاتی که در آن ارائه می‌شود بر شناخت بیشتر مشکلات صنعت متالورژی و پتانسیل‌ها تاکید دارد و به یافتن راهکارهای مناسب کمک خواهد کرد.


رضا اشرف سمنانی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز اظهار کرد: خوشبختانه صنعت متالورژی در کشور ما رشد قابل‌ توجهی داشته است. به‌ عنوان‌ مثال با نگاهی به صنعت فولاد خواهیم دید، طرح‌های جدیدی اجرا و از سوی دیگر تولید و صادرات در این صنعت افزایش بسیاری یافته است. این در حالی است که در دولت نهم و دهم نزدیک 50 میلیارد دلار واردات و 5 میلیون تن صادرات در این صنعت انجام‌ گرفت، اما اینک صادرات به بیش از 5 میلیون تن در سال رسیده‌ است در کنار این موارد شاهد بکارگیری تکنولوژی‌های جدید در برخی از طرح‌ها هستیم. همچنین ارتقای طراحی و مهندسی ساخت و سطح مدیریت از جمله مواردی است که در صنعت فولاد رخ‌ داده است.

وی با نگاهی به صنعت مس نیز افزود: در صنعت مس نیز شاهد استفاده از تکنولوژی‌های جدید به‌ویژه در طرح‌ها توسعه‌ای بخش خصوصی هستیم.

به گفته اشرف سمنانی، در صنعت آلومینیوم هرچند از نظر تامین ماده اولیه در بالادست با مشکل مواجه هستیم اما تکنولوژی‌های جدیدی اخیرا در این صنعت مطرح‌ شده است. همچنین در صنایع بالادستی برنامه‌ها و ایده‌ها و طرح‌هایی مطرح‌ شده را اجرا کنند، صنعت آلومینیوم پس از فولاد و مس در جایگاه خوبی قرار خواهد گرفت.

وی درباره مهم‌ترین مشکلات موجود در صنعت متالورژی و بخش‌های زیرمجموعه آن بیان کرد: تامین بلندمدت مواد اولیه معدنی یا خوراک این صنایع، مساله بسیار مهمی است. اگرچه ذخایر معدنی در کشور وجود دارد اما باید اکتشافات ادامه پیدا کرده تا معادن تجهیز و استخراج انجام شود. در واقع ورودی ما باید بیش از نیاز در فرآیند بعدی یعنی تولید باشد. به‌ عنوان‌ مثال در حوزه سنگ‌آهن در برهه‌ای از زمان مشکلی در زمینه تامین ماده اولیه وجود نداشت اما امروز با برنامه‌های توسعه‌ای که در دست اجرا است این نگرانی وجود دارد که با کمبود مواد اولیه مواجه شویم.

امروز کنفرانس iMat2017 در آستانه برگزاری ششمین دوره خود است، مشاور مدیرعامل شرکت ميدکو معتقد است: سخنرانی‌هایی که در این کنفرانس مطرح می‌شود در کنار ارائه مقالات و همچنین برگزاری نمایشگاه و کارگاه‌های آموزشی با حضور متخصصان داخلی و خارجی کمک می‌کند تا تاکید بیشتری بر شناخت مشکلات و پتانسیل‌ها داشته و بتوانیم بر اساس آن استراتژی و راهکارهای مناسب را ارائه و دنبال کنیم.

اشرف سمنانی اظهار کرد: این کنفرانس با مجموعه عواملی که در اختیار دارد و همچنین با تمرکز متخصصان در آن، خودبه‌خود توجه، یادگیری و شناخت را افزایش داده و این جریان می‌تواند برای مسئولان و واحد‌ها تولید‌کننده حاضر در کنفرانس شتاب بیشتری ایجاد کند. واحدهای حاضر در این کنفرانس می‌توانند اطلاعات و سطح دانش خود را ارتقاء داده و راهکارهایی را برای حل مسائل پیدا کنند.

وی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه می‌توان در حوزه صنعت متالورژی با برگزاری این کنفرانس با دانش روز جهان آشنا شد، بیان کرد: مقالات ارائه‌ شده در این کنفرانس و نمایشگاه آن و تکنولوژی‌های جدیدی که در این رویداد مطرح می‌شود، صنایع را با فناوری‌های روز دنیا آشنا می‌کند. طرح‌های در دست اجرا به‌ویژه طرح‌های توسعه‌ای که در برخی از آن‌ها تکنولوژی پیشرفته بکار رفته، ارائه دستاوردهای تکنولوژیکی، نشان دادن خلاء فناوری و دانش و همچنین ارتقاء دانش و توان مدیریت دانشی در کنار معرفی فرصت‌ها، شناسایی و شناخت عمیق‌تری را برای بهره‌برداری حاصل می‌کند.

وی با اشاره به مهم‌ترین هدفی که باید در این کنفرانس دنبال شود، اظهار کرد: شناخت بیشتر از نقاط ضعف و قوت و فرصت‌ها و تهدید‌ها که پایه تدوین استراتژی‌ها است باید در این کنفرانس دنبال شود. از سوی دیگر برنامه‌های توسعه‌ای ارائه‌ شده از سوی بنگاه‌های و صنایع موجود می‌تواند به تعمیق بخشیدن این کار کمک بزرگی کند. در چنین کنفرانس‌هایی تکنولوژی‌های جدید مطرح می‌شود و این موضوع به هماهنگی میان بخش دولتی و خصوصی و همچنین خصوصی‌ها با یکدیگر کمک می‌کند. بنابراین باعث می‌شود طیف کاملی از این صنعت با هماهنگی بیشتری با یکدیگر کار کنند. باید از توان NGO‌ها و کمک آنها به‌ صورت مشاوره‌ای استفاده شود.

مشاور مدیرعامل شرکت میدکو اضافه کرد: به‌طورکلی برگزاری این کنفرانس کمک بسیاری به مسئولان این بخش و جهت‌دهی به کار آن‌ها می‌کند. جمع‌بندی و طبقه‌بندی پیشنهادات، نوآوری‌ها و شناخت برنامه‌های بهبودی در این کنفرانس را می‌توان دنبال کرد. برگزاری این کنفرانس به مسائل یادشده کمک بسیاری می‌کند.

وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در برگزاری چنین کنفرانس‌هایی گفت: کمک‌های مادی و معنوی و مشارکت از اقداماتی است که بخش خصوصی می‌تواند در این کنفرانس انجام دهد. سرعت عمل بالا و تجربه‌ای که در طرح‌های توسعه‌ای جدید بخش خصوصی کسب‌ شده، می‌تواند به‌عنوان مدل برای توسعه این بخش استراتژیک مورد استفاده قرار گیرد. جالب است بدانید برخی از بنگاه‌های خصوصی که رشد بسیار سریع و سرمایه‌گذاری‌های قابل‌ توجهی را در سال‌های اخیر انجام داده‌ و موفق به ارائه مدل‌های جدید مالی و تامین سرمایه شد‌ه‌اند. این موارد را می‌توان در تامین زیرساخت‌ها با دولت مطرح کرد. از سوی دیگر دانش تامین مالی و دانش تکنولوژیکی و دانش مهندسی ساخت از مسائل مهمی است که بخش خصوصی آن را در نظر گرفته است. مهندسی ساخت در زمینه کاهش هزینه‌ها بسیار موثر است. این موضوع در مدل‌های جدیدی که از سوی بخش خصوصی ارائه می‌شود، قابل‌ مشاهده است. نوآوری‌ها و نحوه مدیریت‌های جدید چه در طراحی و چه بهره‌برداری از سوی بخش خصوصی باعث شده تا سهم این بخش در تولید ناخالص ملی افزایش دهد. در حقیقت بخش خصوصی توانسته خلاء ایجاد شده در این صنعت را با شناسایی نیازها پر کند. در سال‌های اخیر بیشترین اثر را بخش خصوصی در این صنعت داشته است.

مشاور مدیرعامل شرکت ميدکو درباره آخرین وضعیت طرح‌های این شرکت گفت: میدکو 35 طرح در صنعت فولاد، مس عمدتا از اکتشاف، تجهیز معادن، احداث صنایع معدنی و صنایع متالورژی و همچنین زیرساختی را در دست اجرا داشته و آنها را دنبال می‌کند. شرکت مهندسی، معدنی، ساختمانی، بازرگانی، اکتشافی و حمل‌ونقل از زمینه‌های فعالیت میدکو در کنار اجرای طرح‌های یادشده است و باعث شده دانش بالایی را بدست آورد. این در حالی است که بیشتر طرح‌ها امروز به بهره‌برداری رسیده است.

اشرف سمنانی افزود: برخی از این پروژه‌ها حتی از مقیاس جهانی هم جلوتر بوده است اما در بعد کشوری بهترین رکورد را از زمان اجرا طرح‌ها با مقیاس بزرگ داشته است. در همین زمینه تکنولوژی «تانک بایولیچینگ» در صنعت مس، برای اولین بار در دنیا است که در مقیاس صنعتی ایجاد شد. این موضوع برای ایران افتخاری بزرگ است. این فناوری مزایای بسیاری ازجمله مزایای زیست‌محیطی را به همراه دارد. تحقیقات در این زمینه برای بروز بودن همچنان ادامه دارد.

به گفته وی، میدکو تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای در صنعت فولاد بکار گرفته است که به لحاظ مصرف انرژی و ظرفیت بزرگ در یک مدول و صرفه‌جویی در جابه‌جایی‌ها توانست شرایط بهتری را از نگاه اقتصادی ایجاد کند. در این رابطه مهندسی و مدیریت‌های ویژه بکار گرفته‌ شده است.

اشرف سمنانی ادامه داد: با نوآوری که یکی از ویژگی‌های اصلی این طرح‌ها است کاهش مصرف انرژی هم از لحاظ هزینه، آلودگی و هم امکان عدم تامین (وجود بحران آب در کشور) توانسته به‌صورت مضاعف به شرایط زیست‌ محیطی کمک کند. این از موضوعاتی است که میدکو در طرح‌های خود آن را دنبال می‌کند.

به گفته اشرف سمنانی، میدکو 4 طرح تولید کنسانتره به ظرفیت 8 میلیون تن و همچنین 3 طرح گندله‌سازی هرکدام به ظرفیت 2.5 میلیون تن را به بهره‌برداری رسانده است. تولید لوله‌های مسی که دارای تکنولوژی پیشرفته بوده و لوله‌های بسیار نازکی را تولید از دیگر طرح‌های این شرکت است. تولید 12 هزار تن فروسیلیسیوم، تولید کک به ظرفیت 800 هزار تن با روش جدید بدون استفاده از آب برای خنک کردن، کارخانه فرآوری زغال‌سنگ و طرح آهن اسفنجی به ظرفیت 1 میلیون تن و طرح فولاد 1 میلیون تنی نیز از سوی میدکو راه‌اندازی شده است. همچنین طرح‌های اکتشافی و سایر طرح‌های نیز بر اساس برنامه‌ زمان‌بندی‌ شده در حال انجام است.

وی تاکید کرد: این حجم از سرمایه‌گذاری یعنی بیش از 5 میلیارد دلار با تکنولوژی‌ها و پیوستگی‌ها که به‌ عنوان‌ مثال کارخانه در مجاورت معدن قرار بگیرد، مدل تمام‌عیاری است که در آینده کشور بخش خصوصی و دیگر بخش‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند.

اشرف سمنانی با اشاره به مهم‌ترین اهداف میدکو در 6 ماهه دوم سال تصریح کرد: براساس برنامه سالانه که در اختیار است، طبق برنامه زمان‌بندی‌ شده باید کارها را انجام دهیم. افزایش تولید در طرح‌هایی به بهره‌برداری رسیده در برنامه 6 ماهه دوم سال قرار گرفته است. همچنین اجرای برنامه‌های مختلف مهندسی و نرم‌افزاری در طرح‌های معدنی از دیگر برنامه‌هایی است که در این مدت انجام می‌شود. در کنار این موارد اکتشافات از دیگر برنامه‌هایی است که در نیمه دوم سال از سوی میدکو دنبال می‌شود. همچنین برنامه توسعه مدیریت، سیستم‌های مالی و توسعه فناوری نیز در دستورکار قرار دارد. بهره‌برداری از اولین کارخانه فولاد در بردسیر و تولید کاتد با استفاده از تکنولوژی بایولیچینگ نیز در نیمه دوم سال انجام خواهد گرفت. طرح توسعه واحد فروسیلیسیوم نیز در 6 ماهه پیش رو به بهره‌برداری می‌رسد. طرح تولید آهک و دولومیت و همچنین راه‌اندازی طرح کارخانه فولاد به روش کوره بلند به ظرفیت 1.7 میلیون تن و طرح معدن طبس در 6 ماهه دوم سال انجام می‌شود. اما درباره طرح CDQ باید گفت؛ این روش برای خنک کردن کک با استفاده از نیتروژن انجام می‌گیرد که دیگر در این روش آب مصرف نشده و از انرژی نیتروژن داغ شده می‌توان برای تولید انرژی الکتریکی نیز استفاده کرد. طرح خردایش مجدد کنسانتره سیرجان نیز از دیگر طرح‌هایی است که در 6 ماهه دوم سال به نتیجه خواهد رسید.


کد مطلب: 40256

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/40256/کنفرانس-imat-عامل-رشد-توسعه-صنعت-متالورژی-ایران

ماین نیوز
  http://www.minews.ir