گروه معادن
 
سراجیان در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
استقبال بی‌نظیر صنعت‌گران از iMat ۲۰۱۷
حضور آلمان، فرانسه، ترکیه، چین، ژاپن در این رویداد
گروه معادن - دبیر اجرایی ششمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی متالورژی و مواد (iMat 2017) گفت: با توجه به حمایت نهادهای علمی مختلف در داخل و خارج از کشور از iMat 2017، سطح علمی این رویداد نسبت به رویدادهای مشابه خود در دنیا کیفیت بالایی داشته، در نتیجه محفل علمی خوبی در پی برگزاری این کنفرانس ایجاد می‌شود.
 
حسین سراجیان در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با بیان اینکه صنعت متالورژی صنعت پول‌سازی بوده و در این زمینه کشور ما جایگاه مناسب خود را نیافته است، اظهار کرد: گستره این صنعت از معدن و استخراج آغاز و تا قطعه نهایی و نانو مواد و بایو مواد و قطعات های‌تک با ارزش افزوده بسیار بالا را در صنایع نظامی و دفاعی، پزشکی و ... را در برمی‌گیرد.

به گفته وی، در کنار هم بودن کنفرانس و نمایشگاه جایگاه ویژه‌ای را برای این بخش ایجاد می‌کند.

سراجیان افزود: امسال با خارج کردن کنفرانس از داخل دانشگاه و برگزاری آن در مکانی دیگر که امکانات نمایشگاهی مناسبی داشته باشد هدف دیگری را در نظر داشتیم و آن صنعتی و تجاری کردن این کنفرانس و نمایشگاه بود. امیدواریم با استقبالی که صورت گرفته، این راه را تداوم بخشیده و محفل مناسبی برای بحث‌های علمی در کنار مباحث صنعتی و تجاری تدارک ببینیم.

دبیر اجرایی ششمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی متالورژی و مواد (iMat 2017) در پاسخ به این سؤال که این کنفرانس چه اهداف مهمی را دنبال می‌کند، تصریح کرد: با توجه به منابع طبیعی غنی در ایران، پیشرفت روزافزون صنایع و همچنین بهبود روابط اقتصادی با سایر کشورها، لزوم ایجاد بستر مناسب جهت ارتباط هرچه بیشتر و موثرتر صاحبان صنایع مختلف در دنیا با یکدیگر و همچنین ارتباط صنعتگران با محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی احساس می‌شود.

وی ادامه داد: بر همین اساس هدف اصلی این کنفرانس گردهمایی بزرگ صنایع معدنی و متالورژی در قالب نمایشگاه و کنفرانس تعیین شد تا بتوانیم با فعالیت در این راستا، به بهبود و پیشرفت صنایع معدنی و متالورژی کشور کمک کرده باشیم.

سراجیان با اشاره به سابقه این گردهمایی گفت: گردهمایی و کنفرانس‌های مربوط به صنعت متالورژی و ریخته‌گری بیش از 28 سال است، برگزار می‌شود و سعی بر این بوده، از پراکندگی و تعدد آنها جلوگیری شود و تمامی آنها در یک قالب برگزار شود تا اتلاف وقت، انرژی و هزینه کمتری به همراه داشته و حداکثر برداشت‌ها از یک گردهمایی صورت بپذیرد.

دبیر اجرایی این کنفرانس درباره تعداد مقالات ارسال شده، بیان کرد: تا این لحظه بیش از 950 مقاله در زمینه‌های مختلف مهندسی متالورژی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده که بیانگر استقبال بی‌نظیر صنعت‌گران، پژوهشگران و دانشجویان در این زمینه است.

سراجیان درباره موضوعات مطرحی در کارگاه‌های این کنفرانس، تصریح کرد: موضوعات در نظر گرفته شده برای کارگاه‌های آموزشی با در نظر گرفتن جامعه مخاطبان به دو بخش تقسیم می‌شود. دسته اول کارگاه‌های آموزشی با محوریت دانشجویان و با موضوعاتی علمی روز دنیا جهت معرفی این علوم و مشخص کردن مسیرهای تحقیقاتی نوین در نظر گرفته شده است.

وی افزود: دسته دوم کارگاه‌ها با محوریت صنعت‌گران و پژوهشگران شاغل در صنایع مختلف به منظور معرفی فناوری‌های روز دنیا، حل مشکلات صنایع و نحوه بهینه‌سازی و به روزآوری خطوط تولید داخلی با استفاده از تجربیات محققان شرکت‌های مختلف داخلی و خارجی است. به عنوان مثال یک کارگاه پیرومتالورژی با کمک شرکت ملی مس ایران با یک استاد خارجی برگزار خواهیم کرد.

سراجیان با اشاره به همراهی مسئولان دولتی در برگزاری این کنفرانس، اظهار کرد: فعالیت‌های گسترده بین‌المللی همچون کنفرانس iMat بدون همراهی مسئولان داخلی موفقیت چندانی را تجربه نخواهند کرد. از این رو مطابق هماهنگی‌های انجام شده با نهادهای دولتی مختلف مانند وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین مدیران صنایع دولتی، امیدواریم شاهد برگزاری کنفرانس در سطح مطلوبی باشیم. کاملا روشن است که هرچه میزان همکاری این نهادها و صنایع بیشتر و نزدیک‌تر باشد، دستاوردهای کنفرانس برای این عزیزان که خود صاحبان حقیقی چنین برنامه‌هایی هستند، بیشتر خواهد بود.

با توجه به برگزاری بین‌المللی این کنفرانس باید جایگاه خوبی در دنیا داشته باشد، سراجیان در این باره اضافه کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران و همچنین با در نظر گرفتن منابع معدنی فوق‌العاده در کشور، میهن عزیزمان به عنوان یکی از بهترین موقعیت‌های سرمایه‌گذاری در خاورمیانه شناخته می‌شود. از سوی دیگر با توجه به افزایش علاقه سرمایه‌داران و صاحبان صنایع داخلی و خارجی به فعالیت اقتصادی در کشور، این کنفرانس مورد اقبال کشورهای مختلف قرار گرفته است. همچنین با توجه به حمایت نهادهای علمی مختلف در داخل و خارج از کشور از این کنفرانس، سطح علمی این رویداد نسبت به رویدادهای مشابه کیفیت بالایی داشته و محفل علمی خوبی را ایجاد خواهد کرد.

وی بیان کرد: با توجه به پیش‌بینی‌های صورت گرفته، صنعتگران و محققانی از کشورهای آلمان، فرانسه، ترکیه، چین، ژاپن و کشورهای حوزه خلیج‌فارس حضور خواهند داشت.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۵۳
کد مطلب: 40101