در نشست خبری قائم مقام میدکو مطرح شد؛

4 خواسته پالیزدار از دولت

12 شهريور 1396 ساعت 17:14

قائم مقام شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) امروز در نشستی خبری به بیان آخرین فعالیت‌های این هلدینگ معدنی و صنایع معدنی پرداخت و به سوالات خبرنگاران نیز پاسخ داد.


به گزارش خبرنگار ماین نیوز، علی پالیزدار با اشاره به اینکه حیات میدکو عملا از شهریور ماه سال 1387 آغاز شد، افزود: براین اساس دكتر علی اصغر پورمند نیز در تاريخ 14 بهمن 1387 از شركت ملي صنايع مس ايران به ميدكو انتقال یافته و مدیریت میدکو را بر عهده گرفتند.

وی افزود: آقای پورمند در ابتدا میدکو را در يك آپارتمان 75 متری با 5 نفر تحويل گرفتند و هم‌اكنون که حدود 8.5 سال از حيات ميدكو، این مجموعه به مجموعه‌ای بزرگ و مطرح در عرصه معدن و صنایع معدنی کشور تبدیل شده است.

وی گفت: باور من اين است كه میدکو امروز صاحب دانش شده است و صاحب اقتدار است. ميدكو مجموعه‌ای از تجربيات گذشته است. بنده مديرعامل فولاد خوزستان، معاون ايميدرو و عضو هیات مدیره ذوب آهن اصفهان بوده‌ام. آقای پورمند و سایر مدیران میدکو نیز تجربیات ارزشمندی داشتند که وارد میدکو شدند.

پالیزدار با بیان اینکه اجرای حدود 85 درصد پروژه‌های ميدكو در سال جاری به اتمام می‌رسد، اضافه کرد: شعار ميدكو "توسعه ما از معدن آغاز می‌شود" است و تنها مجموعه در بخش خصوصی هستيم كه از معدن تا محصول نهايی را در اختیار داريم و چشم‌انداز ما تبدیل شدن به يك هلدينگ معدن و صنايع معدنی برتر در منطقه خاورميانه با كلاس جهانی است. هدف ميدكو ارتقای ارزش سهام سهامداران است و میدکو حدود 1.5 ميليون نفر سهامدار مستقيم و غيرمستقيم دارد.

قائم مقام میدکو با بیان اینکه ميدكو مجموعه‌ای كاملا مردمی است و هلدينگ ميدكو با نماد "ميدكو" وارد فرابورس شده است، توضیح داد: ماموريت ما در هلدينگ ميدكو ايجاد ارزش پايدار و بلندمدت برای معدن و صنايع معدنی از طريق طراحی و اجرای آن و ايجاد مدلی برای اين حوزه است. ساختار ما بايد مولد باشد و توليد ثروت كند و اين هم شدنی است. ميدكو برآيند تجارب است كه به منصه ظهور رسیده است.

وی عنوان کرد: در هلدينگ ميدكو هدف ما توليد ٤.٢ ميليون تن شمش فولادی، ٣ ميليون تن آهن اسفنجی، ٧.٥ ميليون تن گندله سنگ آهن، ٨ ميليون تن كنسانتره سنگ آهن، ١.٢ ميليون تن كك متالورژی، ١.١ ميليون تن زغال سنگ فرآوری شده، ٤٠٠ هزار تن آهك و دولوميت، ٢٤ هزار تن فروسيليسيم، ٥٠ هزار تن مس كاتد، ١٢ هزار تن لوله مسی و ٥٠٠ مگاوات برق است.

او اعلام کرد: در سال ٩٦ سه تا چهار افتتاح رسمی خواهيم داشت و تا به توليد انبوه نرسيم، افتتاح نخواهيم كرد.

پالیزدار با بیان اینکه میدکو زنجیره کامل فولاد را در اختیار داشته و 90 درصد پروژه‌های آن نیز در استان کرمان قرار دارد، عنوان کرد: ظرفيت فولاد كشور در سال آينده حدود 36.8 میلیون تن خواهد بود و میدکو 11.4 درصد از ظرفیت تولید فولاد کشور را در اختیار خواهد داشت. همچنین ظرفيت تولید گندله كشور در سال آینده ٤٤ ميليون تن خواهد بود که میدکو 16.8 درصد از این رقم را به خود اختصاص خواهد داد. ضمن اینکه ظرفيت تولید كنسانتره كشور در سال آینده حدود 47.8 ميليون تن خواهد بود که سهم میدکو از این رقم به 16.7 درصد خواهد رسید. ظرفيت تولید مس كاتد كشور هم 410 هزار تن (مجموعه مس سرچشمه، مس ميدوك، خاتون آباد و ...) خواهد بود كه ميدكو ٥٠ هزار تن برابر با 12.2 درصد سهم خواهد داشت.

قائم مقام میدکو تاکید کرد: در زمینه مس كاتد روش میدکو به صورت بايوليچينگ است كه در آن مرحله ذوب حذف شده و مشكلات زيست محيطی ندارد.

پالیزدار توضیح داد: در نخستین ذخيره سنگ آهن كشور در منطقه گل گهر با ذخيره کلی تقريبا 1.3 ميليارد تن حضور داریم. ذخایر بزرگ سنگ آهن در منطقه سنگان و ايران مركزی وجود دارد. بطورکلی در 6 منطقه كرمان فعال هستيم: كوهبنان، زرند، كرمان، بردسير، سيرجان و شهربابك. در 20 كيلومتری همدان يعنی بين همدان و ملاير كارخانه فروسيليس را داريم و در طبس (خراسان جنوبی) فرآوری زغال را داريم.

او با بیان اینکه زغال سنگ در كشور در منطقه طبس از همه جا بيشتر است، عنوان کرد: همچنین كرمان ٢٥٠ ميليون تن ذخيره زغال سنگ كك شو دارد. ضمن اینکه يك ميليارد تن ذخيره مس در مناطق سرچشمه، ميدوك و چاه فيروزه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در صنعت فولاد هزينه جابجايی مواد بالاست، توضیح داد: با برنامه‌ریزی انجام شده میزان جابجايی مواد در ميدكو در منطقه كرمان 30 كيلومتر و در سيرجان 100 كيلومتر است. این در حالیست که در فولاد خوزستان حدود 1200 تا 1300 كيلومتر بايد مواد را حمل كنند. هزينه حمل مواد در ميدكو حدود 120 تا 150 تومان در كيلوگرم كمتر است یعنی در مجموع 400 ميليارد تومان كاهش هزينه فقط در زمینه حمل مواد.

پالیزدار برنامه سرمايه‌گذاری ميدكو را حدود 20 هزار ميليارد تومان اعلام کرد كه تاكنون حدود 13 هزار ميليارد تومان آن اجرايی و محقق شده است. هلدينگ ميدكو هم‌اكنون 35 پروژه را در اختيار دارد. امسال 10800 نفر بطور مستقيم در پروژه‌های ميدكو مشغول فعاليت هستند و سال آينده این تعداد به 15 هزار نفر افزایش خواهد یافت. هر يك شغل مستقيم بين 10 تا 20 شغل غيرمستقيم ايجاد می‌كند و ميدكو در سال آينده 225 هزار شغل غيرمستقيم ايجاد خواهد كرد.

وی خاطرنشان کرد: مجموع ذخاير سنگ آهن ميدكو 337 ميليون تن به شرح زير است: آنومالی شماره 2 گل گهر با مشاركت شركت معدنی و صنعتی گل گهر 37 ميليون تن، آنومالی شماره چهار گل گهر 70 ميليون تن، آنومالی شماره 6 با مشاركت شركت معدنی و صنعتی گل گهر 90 ميليون تن و معدن جلال آباد 140 ميليون تن. بطورکلی ذخایر قطعی سنگ آهن كشور 2.7 ميليارد تن است که ميدكو حدود 12.5 درصد از این ذخایر را در اختیار دارد. در ارتباط با فولاد نيز 1.7 ميليون تن از طريق كوره بلند و 2.5 ميليون تن از طريق احياء مستقيم توليد خواهيم داشت.

پالیزدار عنوان کرد: هم‌اکنون 4 درصد از کل ذخایر مس کشور در اختیار میدکو است. معدن زغال سنگ خمرود در منطقه زرند 90 ميليون تن و بلوك دو و سه طبس شرقی 120 ميليون تن و در مجموع 210 ميليون تن زغال سنگ داريم. 4.3 ميليون تن ذخیره سیلیس هم در مناطق نهاوند و تله سپيد كرمانشاه داريم. بطوركلی 706 ميليون تن ذخایر مختلف معدنی در اختیار میدکو است.

قائم مقام میدکوافزود: راه‌اندازي خطوط احيای مستقيم در كشور بين 3 تا 5.5 سال است كه ما در میدکو طی 2 سال آن‌را تمام كرديم.

او با بیان اینکه میدکو در كشور 10 محدوده پهنه اكتشافی دارد، عنوان کرد: پهنه سبلان قره‌سو (منطقه مشكين شهر، اردبيل) با ١٦٩٦ كيلومترمربع كه پهنه مس و پلی متال است؛ پهنه طارم سفلی (قزوين) با ٢٧٧٦ كيلومترمربع كه پهنه آلونيت و پلی متال است؛ در كرمان پهنه‌های مس و آهن؛ در سيرجان پهنه‌های مس، باريت و روی و در نزديكی زرند پهنه زغال را داريم. در مجموع در ٧٩٩٥ كيلومترمربع در حال اكتشاف هستيم.

قائم مقام میدکو افزود: براي ايجاد شركت مس با مينتك آفريقا، بك تك و EPCM كانادا و اتوتك فنلاند مذاكرات و بازديدهايي داشتيم كه نهايتا شركت كانادايي را انتخاب كرديم. روش توليد مس به صورت بايوليچينگ است و كنسانتره مس در Vert Mill از 40 به 10 ميكرون تبديل می‌شود. سپس در تانك‌های بزرگ با طول 18 و قطر 16 متر با همزن Agitator هم زده می‌شود و در اسيد سولفوريك حل می‌شود. باكتری كه در دل كنسانتره است كشت می‌شود و اين فرآيند طبيعي بوده و باكتری آهن و گوگرد را از كنسانتره جدا می‌كند. محلول مس پس از تغليظ وارد پالايشگاه شده و محصول نهايی مس كاتد توليد می‌شود. در روش پيرو متالورژی 7 تا 10 دلار در هر تن هزينه بهره‌برداری است در صورتي كه در روش بايوليچينگ 5200 دلار در هر تن هزينه دارد و اين حدود 30 تا 40 درصد كمتر است و مسائل و مشكلات زيست محيطی ندارد.

وی عنوان کرد: در كوره بلند زرند كرمان كه 1.7 ميليون تن فولاد توليد خواهد شد با روش پاشش زغال سنگ مصرف كك را پايين آورده و می‌توانيم در اين واحد 100 درصد گندله شارژ كوره كنيم. صنعت فولاد يك صنعت آب‌بر است. در واحدهای كنسانتره‌سازی سنگ آهن با سيستم Dewatering مصرف آب را 50 درصد كاهش داده‌ايم. براي اولين بار در ايران كارخانه فولاد بوتيا سيستم شارژ مداوم طراحی شده است و با روش HYL3 بوده و ٢٥٪‏ كاهش مصرف انرژی دارد.

پالیزدار هشدار داد: اگر اكتشافات جديد نشود در 17 تا 18 سال آينده ذخایر سنگ آهن كشور تمام خواهد شد. حدود 70 درصد هزينه‌های بخش اكتشاف مرتبط به حفاری است.

وی اظهار کرد: 3 ميليون و 650 هزار تن ظرفيت كك‌سازی در كشور وجود دارد که شامل 2 ميليون تن در ذوب آهن اصفهان، 1 ميليون و 200 هزار تن در ميدكو و 450 هزار تن در طبس. برای هر يك تن كك حدود 1.4 تن زغال به صورت كنسانتره احتياج است. بنابراين برای 3 ميليون و 650 هزار تن كك حدود 5 ميليون و 200 هزار تن زغال كنسانتره احتياج خواهيم داشت. 35 درصد زغال كنسانتره اگر به لحاظ كيفيت از خارج وارد شود (1 ميليون و 820 هزار تن) 65 درصد (3 ميليون و 380 هزار تن) بايد زغال به صورت كنسانتره در داخل توليد شود.

قائم مقام میدکو افزود: توليد زغال خام در كشور 2 ميليون تن است و برای توليد 3 ميليون و 380 هزار تن كنسانتره زغال نياز به حدود 6 ميليون و 500 هزار تن زغال خام است.

وی یادآوری کرد: 40 درصد توليد انرژي دنيا از زغال سنگ است، در منطقه مزينو طبس طرح توجيهی ايجاد نيروگاه برقی از زغال حرارتی به وزارت نيرو داده شد كه متاسفانه رد شد. اگر در منطقه طبس، 2000 مگاوات نيروگاه زغالی بزنيم حدود 10 هزار نفر اشتغال مستقيم ايجاد خواهد شد. ذخایر احتمالي زغال كشور حدود 12 ميليارد تن است و آنچه تاكنون قطعی شده است، يك ميليارد و 100 ميليون تن است. بايد اكتشافات وسيعی در بخش زغال سنگ در كشور ايجاد شود.

قائم مقام میدکو در ادامه چندین خواسته خود را از دولت به شرح زیر مطرح کرد:

١- اكتشافات را هم در زمینه زغال سنگ و هم در زمینه سنگ آهن افزايش بدهند (از 100 سال گذشته تاكنون در تمامی معادن سنگ آهن، طلا، سرب و روي، زغال سنگ و ... چيزي حدود 4 ميليون متر حفاری شده است اما در كشورهايی مانند برزيل، كانادا، استراليا و ... همين حدود سالانه حفاری اكتشافی صورت می‌گيرد) از وزارت صمت، ايميدرو و ... می‌خواهيم برای يك ميليون متر حفاری سالانه برنامه‌ريزی كنند. اكتشافات را بايد جدی گرفت و بايد يك اراده همگانی در این زمینه به وجود بيايد.

٢- حق انتفاع معادن و بالاخص زغال سنگ را حذف كنند و از محل آن اكتشافات و حفاری‌ها صورت بگيرد.

٣- توليد زغال سنگ كك شو ٣ برابر شود.

٤- دولت به معادن زغال سنگ يارانه بدهد، چون سخت‌ترين نوع معادن هستند.

گزارش از علیرضا جعفری نژاد


کد مطلب: 39961

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/39961/4-خواسته-پالیزدار-دولت

ماین نیوز
  http://www.minews.ir