گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
تاکید ان‌اف‌سی و ایمیدرو بر سرمایه‌گذاری‌های جدید در «آلومینیوم»
سالکو ۲ در راه است
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) در ۴سالی که گذشت و با استفاده از مسیر جدیدی که از سوی برجام ایجاد شد، توانست اقدامات خوبی در زمینه همکاری‌های خارجی و جذب سرمایه‌گذاران انجام دهد و در این زمینه پروژه‌های بسیاری را به بهره‌برداری رساند.
 
به گزارش ماین نیوز، امروز نیز در دولت دوازدهم رئیس هیات عامل ایمیدرو با مدیر شرکت ان‌اف‌سی (NFC) چین، بر سر یک میز نشسته تا درباره مهم‌ترین پروژه دو طرف یعنی سالکو ۲ با یکدیگر مذاکره کنند.

در این دیدار شرکتNFC چین و ایمیدرو بر ادامه و توسعه همکاری‌های مشترک در صنایع غیرآهنی به ویژه آلومینیوم در دولت دوازدهم تاکید کردند. این شرکت چینی وعده داده که تامین تجهیزات پروژه آلومینیوم جاجرم را تسریع می‌بخشد. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، مهدی کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو در دیدار با وانگ هونگ کیان مدیر شرکت ان‌اف‌سی (NFC) چین، با ابراز ناخرسندی از کندی اقدامات این شرکت چینی گفت: طرف چینی در شرایطی که دو دولت عزم بر توسعه روابط دارند، به پروژه‌های خود در ایران سرعت بخشید. در این نشست، طرفین ضمن بررسی گزارش پیشرفت پروژه‌های آلومینیوم جنوب، آلومینیوم جاجرم و طرح جدید ایرالکو، گسترش همکاری‌ها و اجرای پروژه‌های جدید در بخش فلزات غیرآهنی را مورد تاکید قرار دادند به طوری که یکی از مهم‌ترین پروژه‌های مشترک دو طرف، فاز دوم آلومینیوم جنوب (سالکو ۲) است.

کرباسیان تاکید کرد: با توجه به اینکه یکی از اولویت‌های دولت دوازدهم و وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت توسعه بخش معدن و صنایع معدنی است، انتظار داریم در ماه‌ها و سال‌های پیش رو شاهد تحرک بیشتر طرف چینی باشیم.

وی در عین حال با اشاره به کاهش سرعت فعالیت‌های ان‌اف‌سی در طرح‌های صنایع معدنی ایران افزود: پروژه‌های جدیدی در حوزه صنایع غیرفلزی داریم که با توجه به عزم دولت‌های ایران و چین، انتظار است علاوه بر فاینانس، شاهد تقویت همکاری‌ها و حرکت در مسیر سرمایه‌گذاری مستقیم باشیم.

فرصت توسعه آلومینیوم برای ایران
پیش‌بینی‌ها حاکی از رشد صنعت آلومینیوم در سال‌های آینده است، در نتیجه ایران با در اختیار داشتن انرژی ارزان می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری در این صنعت باشد.

در این باره کرباسیان با اشاره به اینکه شرکت ان‌اف‌سی در سال‌های گذشته از فعال‌ترین شرکت‌های خارجی در صنایع معدنی ایران بوده است تصریح کرد: با توجه به اینکه چین طرح‌های توسعه آلومینیوم خود را متوقف کرده، فرصت مناسبی برای ایجاد صنایع جدید آلومینیوم در ایران ایجاد شده است، به ویژه آنکه کشور ما گاز فراوانی در اختیار دارد. رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: باید مقدمات کار برای اجرای فاز دوم آلومینیوم جنوب به ظرفیت ۳۰۰هزار تن و ورق عریض آلومینیوم به عنوان پروژه‌های جدید و مشترک دو طرف، بررسی و آغاز شود.

وی افزود: ایمیدرو در اکتشافات اخیر نتایج خوبی از ذخایر مس، روی، کروم، نیکل و طلا به‌دست آورده و چین نیز در حوزه معدن و صنایع معدنی پیشتاز است از همین رو می‌توان همکاری وسیعی در این بخش ایجاد کرد.

کرباسیان یادآور شد: در دولت گذشته از ۲۰ میلیارد یورو فاینانس طرح‌های ایران، ۳ میلیارد یورو به طرح‌های ایمیدرو و شرکت‌های تابعه اختصاص یافت.

تجهیزات آلومینیوم جنوب
مدیر شرکت ان‌اف‌سی نیز ضمن ابراز تمایل به گسترش همکاری با ایمیدرو، به ارائه گزارش پیشرفت پروژه‌های آلومینیوم جنوب و آلومینیوم جاجرم پرداخت و گفت: ۲۰ درصد از تجهیزات آلومینیوم جنوب تامین شده، ۱۰ درصد در حال حمل و حدود ۵۰درصد در حال ساخت است و ۲۰درصد نیز مراحل مناقصه را می‌گذراند.

وانگ هونگ کیان خاطرنشان کرد: تامین تجهیزات آلومینیوم جاجرم با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. وی همچنین درباره ویژگی‌های طرح جدید ایرالکو تاکید کرد: کیفیت طرح جدید ایرالکو به گونه‌ای است که تا ۴ سال آینده قادر خواهد بود تولیدات خود را به ان‌اف‌سی بفروشد.

وانگ درباره طرح احداث کارخانه تولید آلومینیوم گفت: قرار است بوکسیت کارخانه آلومینا از گینه (کوناکری) تامین شود اما فاصله آن کشور تا چین، نسبت به فاصله گینه تا ایران، ۳ برابر است، بنابراین ساخت کارخانه تولید پودر آلومینا در ایران ۱۰۰درصد اقتصادی است.

مدیرعامل ان‌اف‌سی تاکید کرد تا ماه آینده نظر خود را برای اجرای پروژه‌های جدید اعلام خواهد کرد.
شرکت ان‌اف‌سی به عنوان بزرگترین شرکت چین در صنایع غیرفلزی، تاکنون در طرح‌های متعددی از جمله اجرا و راه‌اندازی کارخانه جدید ایرالکو، اجرا و راه‌اندازی کارخانه آلومینای ایران(جاجرم) و پیمانکاری بخشی از کارخانه هرمزآل حضور داشته و اکنون نیز اجرای فاز یک طرح آلومینیوم جاجرم، اجرای فاز یک طرح آلومینیوم جنوب و... را برعهده دارد. این شرکت به تازگی اعلام کرده که پروژه‌های جدید در ایران را با فناوری جدید اجرا می‌کند.

صنعت آلومینیوم در انتظار «آلوم‌شهر»
صنعت آلومینیوم یکی از صنایع مادر است که برای تولید نیازمند صرف انرژی بسیار است. این موضوع باعث شده سرمایه‌گذاران در سال‌های اخیر با کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس وارد همکاری شوند. این همکاری توانست زمینه‌ای ایجاد کند تا کشورهای عربی، بازار آلومینیوم منطقه را از آن خود کنند اما بی‌شک اجرای طرح‌های جدید در این صنعت و همچنین اجرای طرح‌های توسعه در کارخانه‌هایی همچون ایرالکو می‌تواند آینده خوبی را برای این صنعت در ایران رقم زند.

از سویی دیگر اجرای طرح آلومینیوم جنوب در منطقه ویژه لامرد و به دنبال آن احداث صنایع پایین دستی با توجه به دسترسی آسان به منابع انرژی، آلوم‌شهر را در این منطقه ایجاد می‌کند. این اتفاق می‌تواند جایگاه ایران در صنعت آلومینیوم را تغییر دهد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۱۴
کد مطلب: 39832
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت