تداوم رالی قیمتی فلزات با کاهش موجودی انبارها

روزنامه گسترش صمت , 1 شهريور 1396 ساعت 12:41

روز گذشته شاخص کل با افزایش بیش از ۲۹۷ واحدی به ۸۲/۳۷۲ هزار واحد رسید. مهم‌ترین عامل رشد شاخص در آخرین روز مرداد ۹۶، رشد قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها از جمله فولاد، مس، سنگ‌آهن و روی بود.


به گزارش ماین نیوز، به تایید تحلیلگران بازار سرمایه، دیدگاه بازار با توجه به چشم‌انداز مثبت قیمتی و سیاست‌های اقتصادی چین، امیدوارکننده است. با در نظر گرفتن برنامه اقتصادی چین و کاهش موجودی انبارهای فلزات پایه، معامله‌گران همچنان به روند افزایش نرخ در بازار فلزات پایه، امیدوار و خوشبین هستند. از سوی دیگر نسبت (پی‌برای) مناسب این گروه در شرایط فعلی و رشد میانگین قیمت‌ها نسبت به پیش‌بینی شرکت‌های فولادی، سنگ‌آهنی، کانه‌های فلزی و فلزات اساسی که بیش از ۵۰درصد از پیش‌بینی‌ها بالاتر است، این انتظار را برای بازار ایجاد کرده است که همچنان می‌توانند بر این گروه سوار باشند.


گردش پول در گروه‌های مختلف
سایر گروه‌ها درحال‌حاضر به دلیل اینکه جریان نقدینگی در بازار کم است، از قافله توجه بازار عقب مانده‌اند که ازجمله آن می‌توان به گروه‌های سیمانی، نمادهای سرمایه‌گذاری و گروه پتروشیمی اشاره کرد.سیدسلمان نصیرزاده، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه با بیان این مطلب گفت: فلزات پایه و زغال‌سنگ تاثیر مستقیمی در وضعیت متانول دارد. به‌ویژه در چین به دلیل استفاده از زغال‌سنگ به‌عنوان ماده اولیه تولید متانول، افزایش نرخ زغال‌سنگ ارتباط مستقیمی با افزایش نرخ متانول دارد به طوری که در یک ماه اخیر نرخ متانول که از ۴۰۰ به ۶۰ دلار کاهش پیدا کرده بود، اکنون به بیش از ۳۱۰ دلار رسیده است و به طور تقریبی با بودجه شرکت‌های متانول‌ساز کشور، ازجمله زاگرس، خارک و فناوران در کنار رشد دلار، برابری می‌کند.وی از کمبود نقدینگی به عنوان یکی از نقاط ضعف بازار نام برد و افزود: درحالی که شاهد رشد شاخص کل هستیم که در بالاترین سطح ۴۳ ماه اخیر است، به واسطه ضعف نقدینگی، این پول در گروه‌های مختلف درحال چرخش است. این پول درحال‌حاضر در گروه‌های فلزی و کانه‌های فلزی است و بعد از این به دلیل افزایش قیمت‌ها می‌تواند وارد گروه پتروشیمی شود. نصیرزاده ادامه داد: همین وضعیت را در نرخ جهانی اوره هم شاهد هستیم؛ قیمت‌ها از حدود ۱۷۶دلار به بیش از ۲۲۰ دلار رسیده است. این موضوع می‌تواند نرخ سهام نمادهایی مثل پردیس، خراسان، کرمانشاه و شیراز را به واسطه اینکه نرخ سهام‌شان در طول ۲ ماه اخیر۲۰ تا ۴۰درصد رشد داشته است را اصلاح کند، به همین دلیل به نظر می‌رسد حرکت بعدی بازار و چرخش نقدینگی به سمت گروه‌های پتروشیمی باشد و بعد از آن با گزارش‌های ۶ ماهه شرکت‌ها در کلیت بازار شاهد حرکات مثبتی باشیم.این فعال بازار سرمایه با بیان اینکه در مجموع بازار از نظر مولفه‌های بنیادی در شرایط خوبی است، تصریح کرد: این وضعیت رشد شاخص را تایید می‌کند، تا شاخص بتواند اهداف بالاتری را هم ببیند و به‌تدریج خودش را به سطح دی ۹۲ که نزدیک به ۹۰ هزار واحد رسیده بود، برساند. اما همچنان ضعف نقدینگی و عرضه‌های هیجانی از سوی حقوقی‌ها که نشان‌دهنده مشکلات نقدینگی این گروه‌ها است کلیت بازار را آزار می‌دهد. بنابراین درباره این نوع از سهام و انتظار حفظ روند ثبات در بازارهای جهانی در ماه‌های آینده، به نظر می‌رسد بیشتر باید سهامداری کرد و برآیند نرخ هنوز مثبت است. حال اگر جریان نقدینگی خوبی هم به بازار تزریق شود، به نظر می‌رسد می‌توان گفت عمده صنایع و گروه‌های بازار هم می‌توانند یکدست رشد کنند.

نصیرزاده با بیان اینکه با داده‌های فعلی رشد بازار توجیه‌پذیر است، درباره گروه اقتصادی صنعتی دولت گفت: باتوجه به چینش گروه اقتصادی دولت، وزیر امور اقتصادی و دارایی و وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان دو فرد اجرایی که در راس کار هستند و در کنار آنها، آقای نیلی به‌عنوان اقتصاددان و تئوریسینی که به بازار آزاد معتقد است، به نظر می‌رسد ترکیب مناسبی ایجاد شده است برای اینکه در این دوره شاهد باشیم بازارهای کشور با اجرای سیاست‌های انبساطی‌تر روبه‌رو شود؛ به این معنی که شرایط کنترلی که در بازار داشتیم به سمت فضای باز اقتصادی و تزریق نقدینگی بیشتر حرکت کند و شاهد رشد دلار باشیم و تورم از روند رشد منطقی خود به سمت نرخ سود بانکی تغییر جهت دهد.وی افزود: همه این عوامل می‌تواند دست‌به‌دست هم دهد تا صنایع، رشد بهتری داشته باشند. از سوی دیگر ثبات برجام هم می‌تواند تضمین‌کننده وضعیت شرکت‌های صادراتی باشد. به نظر می‌رسد به‌تدریج وضعیت تمامی صنایع مانند سال گذشته نشانه‌های مثبت را بگیرد و تاثیرش را در بازار سهام و در بازارهای سرمایه و اقتصادی بگذارد. با این ترکیب گروه اقتصاد، صنعت و معدن می‌توان نسبت به آینده بازار قدری خوشبین‌تر بود.


سال ۹۶ سال طلایی صنایع معدنی و فلزی
بیشترین تاثیر در شاخص سهام، را شرکت‌های معدنی، فولادی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری وابسته به این نمادها به خود اختصاص داده‌اند. به دلیل رشد قابل توجه نرخ فلزات و رسیدن نرخ مس به بیش از ۶۵۰۰ دلار، فلز روی هم نرخ ۳۱۵۰ دلار را رد کرده و نرخ سرب به ۲۴۰۰دلار رسیده است. نفت هم با رشد نیم‌درصدی به ۵۰ دلار رسیده است. همه این عوامل در کنار هم، نشانه‌های مثبتی بود که روز گذشته، بازار با رهبری گروه‌های معدنی به آن رسید. محسن نظری کارشناس و تحلیلگر بازارسرمایه با بیان این مطلب گفت: در همین حال درباره شرکت‌های وابسته به معادن، به ویژه ملی مس، سنگ‌آهنی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های فلزی شاهد رشد خوبی در شاخص بودیم. از سوی دیگر، درحال‌حاضر بازار نسبت به ادامه رشد فلزات تردید دارد؛ به طور نمونه دیروز نرخ روی با بیش از ۱درصد افزایش به ۳۱۶۰دلار رسید. اما نمادهای روی به دلیل اینکه احتمال می‌دهند رشد قیمت‌های جهانی مقطعی باشند، همچنان با معاملات منفی همراه بودند. اگر شرایط فعلی باثبات بماند، بازار هفته آینده واکنش خوبی نسبت به افزایش قیمت‌هانشان خواهد داد.وی ادامه داد: نرخ مس، سنگ‌آهن و روی مورد توجه بازار قرار گرفته اما نرخ سهام این گروه‌ها به دلیل ترس بازار، رشد چندانی نداشته است. این کارشناس بازارسرمایه با بیان اینکه بازار از قبل به تثبیت کابینه واکنش نشان داده است، افزود: درحال‌حاضر بیشترین مشکل بازار عرضه سنگین حقوقی‌ها، نبود نقدینگی و باور نداشتن بازار به ثبات قیمت‌های فعلی است. این عوامل، مانعی برای رسیدن این شرکت‌ها به ارزش واقعی‌شان است.

نظری با بیان اینکه، درحال‌حاضر سهام شرکت‌های این گروه کمتر از ارزش ذاتی‌شان معامله می‌شوند، افزود: به همین دلیل رشد سهام این صنایع کمتر از رشد نرخ محصول‌شان است. عرضه‌های سنگین از سوی حقوقی‌ها که تازه بعد از مدت‌ها رکود، رشد کرده‌اند با فشار عرضه روبه‌رو است که منجر به این می‌شود که نمادها از بازدهی اصلی خودشان جا بمانند. به طور نمونه درحالی که ارزش ذاتی هر سهم فولاد مبارکه بیش از ۲۴۰ تومان است، درحال‌حاضر با قیمت۱۸۰ تومان معامله می‌شود یا ارزش سهام فولاد خوزستان با توجه به افزایش نرخ شمش، بیش از ۵۰۰ تومان است که درحال‌حاضر کمتر از ۳۰۰تومان معامله می‌شود. درباره فلز روی هم همین طور است؛ رشد قیمتی زیادی نداشته‌اند. این درحالی است که این گروه‌ها به قیمت‌های جهانی خیلی حساس هستند و از آن تاثیر می‌گیرند. درحالی که رشد ۱۰درصدی قیمت‌های جهانی می‌تواند نرخ سهام این شرکت‌ها را با جهش همراه کند اما درحال‌حاضر بازار نسبت به این نوسان‌ها واکنشی نشان نداده است.به گفته این کارشناس بازارسرمایه، ازسوی دیگر در بازار کالا شرکت‌ها فروش خوبی داشته و عملکرد مثبت‌تری نسبت به بازار بورس دارند. سال ۹۶ سال طلایی صنعت، معدن و شرکت‌های فلزی و فولادی است. این شرکت‌ها، هم رشد نرخ قابل توجه و هم رشد تولید و فروش خوبی داشته‌اند. به نظر می‌رسد امسال از نظر ارزشی و حجمی رکورد خیلی خوبی در این شرکت‌ها دیده شود.


کد مطلب: 39698

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/39698/تداوم-رالی-قیمتی-فلزات-کاهش-موجودی-انبارها

ماین نیوز
  http://www.minews.ir