گروه معادن
 
پرهيز دولت دوازدهم از مداخله در بخش معدن
گروه معادن - عضو انجمن توليدکنندگان فولاد ايران ضمن تاييد گزينش وزير پيشنهادي براي وزارتخانه صنعت، معدن وتجارت گفت: کارنامه پيشين محمد شريعتمداري در حوزه وزارتي موجب رويکرد مثبت تشکل هاي صنعتي - معدني به سوي او شده است.
به گزارش ماین نیوز، بهادر احراميان با اشاره به اينکه چنانچه دولت به جلب و جذب سرمايه گذاري در بخش معدن مي انديشد، بايد از مداخله در اين بخش پرهيز کند و اجازه دهد سرمايه ها به شکل طبيعي به بخش معدن ورود پيدا کند، گفت: بها دادن به بخش خصوصي در دوره چهارساله فعاليت دولت دوازدهم يک خواسته اصلي است و بايد براي اين منظور بستر سازي شود.

تضاد شعاري و عملکردي دولت هاي قبل
عضو انجمن توليدکنندگان فولاد ايران اضافه کرد: بزرگ ترين درخواست و انتظار از دولت ها اجراي واقعي خصوصي سازي بود، اما در دولت هاي نهم، دهم و حتي يازدهم شعار خصوصي سازي داده شد، اما در عمل به اجراي خصولتي کمک کردند.احراميان افزود: شرايطي در دولت هاي پيشين فراهم ساختند که در واقع زمينه رقابت ناعادلانه ميان بخش خصوصي واقعي و خصولتي ها را به وجود آوردند.وي تصريح کرد: فضاي رقابت براي بازيگران ميدان در زمينه هاي مختلف بايد يکنواخت و برابر باشد، تا نتيجه واقعي و حقيقي به دست آيد، اما اين مهم در دولت هاي گذشته تحقق نيافت.

آزادسازي تجارت و پرهيز از قيمت گذاري
احراميان که در زمينه سنگ آهن هم فعاليت معدني دارد، در انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ايران هم عضويت دارد و معتقد است: اصل آزادسازي تجارت و دخالت نکردن دولت در قيمت گذاري، يک فاکتور مهم و جدي محسوب مي شود.وي گفت: کليه اقلام معدني به ويژه سنگ آهن نبايد مشمول نرخ گذاري دولت شود و رابطه عرضه و تقاضا نرخ ها را مشخص مي کند و بازار روند تعادلي خود را طي خواهد کرد.

سرکوب شدن فعاليت معدني
عضو انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ايران يادآور شد: دولت با وضع عوارض در زمينه صادرات مواد معدني، در واقع اقدام به سرکوب فعاليت معدني مي کند و اين امر چه براي کنسانتره، يا گندله و سنگ آهن دانه بندي باشد يا ساير اقلام، در واقع دخالت در بازار به حساب مي آيد.وي گفت: خواسته فعالان معدني در اين بخش، شکل دادن به بازار رقابتي و دخالت نکردن دولت در آن است تا وضعيت طبيعي باشد.

دولت يازدهم مجري طرح هاي معوق دولت هاي قبلي
عضو انجمن توليدکنندگان فولاد ايران گفت: دولت يازدهم از جمله اقداماتي که به اجرا گذاشت، فعال سازي طرح هاي معوق دولت هاي قبلي بود و در اين زمينه کارهاي خوبي صورت گرفت.وي افزود: هفت طرح فولاد استاني که به دليل مشکلات مالي از دولت نهم متوقف مانده بود، بارديگر فعال شد و اکنون هريک از آنها مراحل پيشرفت برنامه اي خود را دنبال مي کنند.

فرصت هاي زيادي در بخش معدن هدر رفت
احراميان معتقد است: دولت يازدهم براي فعال سازي بخش معدن تلاش هايي کرد، اما فرصت هاي زيادي را نيز هدر داد و بخش معدن جاي کار بسياري دارد.وي گفت: انتظار مي رود تعامل بيشتري در اين بخش محقق شود تا در چهار سال پيش رو به انتظارات لازم دست يابيم. به گزارش «ايرنا»، محمد شريعتمداري که به عنوان گزينه پيشنهادي وزارت صنعت، معدن و تجارت براي دولت دوازدهم معرفي شده است، در سال 1376 در دولت هفتم با اخذ 199 راي اعتماد از مجلس به کابينه پا گذاشت.انحلال سازمان غله ايران، سازمان قند و شکر ايران، سازمان گسترش خدمات بازرگاني ايران و سازمان تعاون مصرف شهر و روستا و تجميع وظايف آنها در شرکت بازرگاني دولتي ايران از اقدامات شريعتمداري در وزارت بازرگاني بود.وي سال 1380 براي دوره دوم خدمت در وزارت بازرگاني با اخذ 215 راي از وزيراني بود که راي بالايي از مجلس گرفت.شريعتمداري در دوران وزارت خود سازمان بازرسي و نظارت را در سازمان حمايت از مصرف کنندگان و توليدکنندگان ادغام کرد، 51 درصد از سهام شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي ايران را به بخش غير دولتي واگذار کرد و در زمينه اقدام هاي تاسيسي و توسعه اي، مرکز توسعه صادرات ايران را با ادغام در معاونت بازرگاني خارجي، به سازمان توسعه تجارت ايران مبدل ساخت.همچنين در اين دوره، ايران به عضويت ناظر سازمان جهاني تجارت در آمد. قانون هاي جديد تجارت الکترونيک، گمرکي، حمايت از مصرف کنندگان، صدور گواهي امضاي ديجيتالي و... در دوره وزارت او در مجلس تصويب شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۴
کد مطلب: 39619
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد