گروه معادن ساير حوزه ها
 
خاکی از جنس طلا، مردانی به استقامت آهن
گروه معادن >ساير حوزه ها - در 130 کیلومتری زنجان، خاکی از جنس طلا نهفته که بهره گیری از آن مردانی به استقامت آهن می طلبد، مردانی که در سرمای منفی 40 درجه زمستان و تابستان داغ انگوران پنجه در سینه کوه بیندازند و طلا از آن استخراج کنند.
 
به گزارش ماین نیوز، شرکت شهرک های صنعتی استان زنجان ، به مناسبت روز صنایع کوچک تور خبری خاصی از جنس سرب و روی پیش بینی کرد و خبرنگاران حاضر در صحنه را به رویارویی با سخت ترین شغل دنیا فراخواند.

مقصد نخست خبرنگاران حاضر در این تور، شرکت میلاد روی در شهرک صنعتی تخصصی روی زنجان بود ، واحدی که 80 درصد محصول تولیدی آن را شمش روی صادراتی به مقصد ترکیه شکل می دهد.

مدیرعامل شرکت میلاد روی که از قضا رئیس هیات مدیره شهرک صنعتی روی هم بود، از فعالیت 110 واحد و هشت هزار نیروی کار در این شهرک خبر داد و آن را استثنایی ترین منطقه صنعتی کشور برشمرد.

عباس پناهی در جمع خبرنگاران گفت: تمام واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک، فعال هستند و رتبه نخست صادرات صنعت روی کشور را دارد.

وی افزود: زنجان به قطب روی کشور شناخته می شود و برای فعال نگاه داشتند صنایع سرب و روی آن، 80 درصد مواد اولیه مورد نیاز از ترکیه وارد و پس از فرآوری با ارزش افزوده بالا، صادر می شود.

شرکت خالص سازان روی دومین مقصد خبرنگاران بود، شرکتی که سال هاست مقام نخست واحد سبز استان زنجان را با وجود فعالیت های بالای آلاینده کسب می کند اما تدبیر مدیرعامل آن در استفاده از گیاهان ضد سرب و روی و برطرف سازی آلایندگی، این شرکت را در چنین مقامی قرار داده است.

یوسف مرادلو علاوه بر مدیریت شرکت خالص سازان روی، رئیس انجمن معادن و صنایع سرب و روی کشور هم محسوب می شود و اطلاعات کاملی از وضعیت این صنعت در کشور دارد.

مردالو به اقدام دولت در واگذاری معدن مهدی آباد یزد بزرگترین معدن سرب و روی جهان، به بخش خصوصی اشاره کرد و آن را اقدامی برد - برد برای دولتمردان و فعالان صنعت سرب و روی کشور برشمرد.

وی اضافه کرد: با فعال سازی و بهره برداری از این معدن، برای حداقل یک هزار نفر به طور مستقیم اشتغالزایی و واحدهای تولیدی شکل گرفته در زنجیره سرب و روی کشور، از مواد اولیه آن بهره مند و فعال می شوند.

رئیس انجمن معادن و صنایع سرب و روی کشور گفت: به دنبال بهره برداری از این معدن، صنایع پایین دستی صنعت سرب و روی شکل می گیرد، واحدهای موجود خط تولید خود را گسترش می دهند و در نهایت زمینه خلق ثروت در کشور ایجاد می شود.
مرادلو خطاب به مسئولان واحدهای صنعتی شهرک صنعتی روی گفت: بنا نیست دولتمردان تصمیم بگیرند و تبعات تصمیم آنان دامن گیر صنعتگران شود از همین رو باید آنان نسبت به انتقال و امحای زباله ها وارد عمل شوند.

وی خاطرنشان کرد: زمین مورد نیاز برای امحا و دفن زباله های صنعت روی تهیه شده است ، اما مسئولان اجازه حمل پسماند تا منطقه مورد نظر را نمی دهند.

مقصد نهایی و شگفت انگیز خبرنگاران در این تور یک روزه، جایی نبود غیر از غنی ترین معدن سرب و روی خاورمیانه و از پر عیارترین معادن روی جهان، 'انگوران'.
میزان خلوص بالای مواد معدنی انگوران، منجر به افزایش خلوص مواد استحصال شده و شمش های سرب و روی در خاورمیانه شده است.

امروز یکی از بزرگترین صادرکنندگان شمش و روی خاورمیانه، واحدهای صنعتی است که با مواد استخراج شده از معدن انگوران تغذیه می کنند.
از سال 1301 عملیات استخراج در معدن انگوران آغاز شده است اما بهره برداری جدی و قابل قبول از آن به اوایل دهه 70 بر می گردد، فلاحتی یکی از مهندسان فعال در معدن می گوید.

از 10 سال قبل معدن در دو بخش روباز و زیر زمینی فعالیت می کند و متولیان استخراج، از هر 2 مسیر برای برداشت و تولید مواد اولیه دست به کار شده اند، سخنی که محمد جواد فلاحتی مطرح می کند.

فلاحتی اضافه می کند: آفتاب داغ ظهر تابستان یا سوزهای شدید زمستان، فرقی نمی کند، معدن و معدنکاران، همیشه پای کارند و با تمام وجود، سینه کوه می شکافند و خاکی ارزشمند همچون طلا، استخراج می کنند.

فعالیت در معدن سرب و روی علاوه بر سختی کار، خطرات جانی بسیاری هم برای شاغلان در این عرصه دارد، گرد و خاک، برخواسته از فعالیت معدنی، دندان های معدنکاران را می پوساند و سوز سرما و داغی آفتاب زیبایی و جوانی چهره آنان را به پیری می کشاند، موضوعی که آشکارا در چهره معدنکاران پیدا بود.

مدیر مجتمع سرب و روی انگوران گفت: سالانه به طور متوسط بیش از 700 هزار تن مواد معدنی در انگوران تولید می شود.

منصور شبانی یادآورشد: بر اساس آخرین برآوردها هفت میلیون تن مواد معدنی قابل برداشت دیگر در انگوران وجود دارد و تولید این میزان مواد معدنی، حداقل 10 سال زمان می برد.

معدن سرب و روی انگوران همچنان به فعالیت خود ادامه می داد و خبرنگاران همسو با پایین رفتن آفتاب مرداد از معدن دور می شدند.

معدن انگوران در فاصله 130 کیلومتری زنجان و در شهرستان ماهنشان واقع شده است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۸
کد مطلب: 39560
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا