گروه معادن
 
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران:
جلوگیری از اکتشافات معدنی البرز راه نجات مازندران نیست
گروه معادن - رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: جلوگیری از اکتشافات معدنی البرز راه نجات مازندران نیست و توسعه صنایع با اهداف محیط زیستی مغایر نیست.
به گزارش ماین نیوز، مجتبی رضوی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مدت‌ها است که استان مازندران به بهانه‌های مختلف در مقایسه با دیگر استان‌های کشور، از انجام موارد زیربنایی نهی و مسیر رشد و توسعه اش با سرعت لاک پشتی در حال طی شدن است.

وی تصریح کرد: برخورداری استان از مدیران دلسوز، مشرف، مطلع و جسور در عرصه تصمیم‌سازی و سیاست گذاری‌های کلان یکی از اساسی ترین عوامل این نتیجه تلخ محسوب شده که ضایعات و عقب ماندگی‌های جبران ناپذیری بر پیکره استان مازندران به جای گذاشته است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران خاطرنشان کرد: تمامی عوارض و عوامل طبیعی مازندران که می تواند منبع ایجاد ارزش در استان به حساب آید هر بار به نحوی از چرخه توسعه به دور گذاشته شده و نه تنها به عنوان عامل تهیج و حرکت فعالیت های اقتصادی مهم از آن استفاده نمی‌شود بلکه به عنوان بهانه‌ای برای عدم ورود به این عرصه ها محسوب می‌شود.

رضوی افزود: سو استفاده از حساسیت‌های اجتماعی و مفاهیم مغفول مانده تاریخی مانند حفظ محیط زیست، جنگل‌ها، مراتع و مواردی از این دست که به فراخور زمان بدون توجه به مفاهیم ریشه ای و اساسی مدفون در آنها، منتشر می شود عاملی شده تا تمام فعالیت های اقتصادی قابل ملاحظه در استان مازندران تحت الشعاع آنها قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه در همان زمینه های اساسی که از مازندران به عنوان قطب اصلی اقتصادی کشور در آنها یاد می‌شود نیز این استان در رده های قابل اعتنایی قرار ندارد، خاطرنشان کرد: در کشاورزی، باغداری و گردشگری مازندران از پتانسیل های بی بدیلی برخوردار است از یک طرح مکانیزه مدرن، یک حوزه گردشگری منطبق با استانداردهای جهانی و یک ارزش افزوده قابل ملاحظه که بتوان به عنوان شاخص از آن یاد کرد دریغ شد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران افزود: ساحل جنوبی خزر که همواره از بارندگی قابل ملاحظه ای برخوردار است از یک سیستم جامع جمع آوری آب های سطحی بی بهره بوده و به زودی با مشکلات مشابه استان های مستقر در مناطق خشک کشور مواجه می شود.

رضوی گفت: در زمینه کشاورزی و باغداری با وجود آب و هوای مناسب به دلیل عدم وجود مدیریت عملیاتی و آینده نگر در عمل مورد بهره وری قابل ملاحظه ای تجربه نمی شود و صنایع وابسته به کشاورزی استان هم چیزی برای گفتن ندارد.

وی با اشاره به اینکه استان مازندران فاقد سردخانه های بزرگ و نیز ترمینال‌های مناسب حمل محصولات، باغداری و کشاورزی به کشورها و استان‌های دیگر است، یادآور شد: یک شرکت حمل نقل بین المللی قابل اتکا نیز در مازندران یافت نمی‌شود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران افزود: باید باور داشت که ضعف اصلی استان، نبود دیتا و اطلاعات قابل اتکا برای برنامه ریزی آتی است پس از مدت‌ها و نزدیک به بیست سال برای نخستین بار گردش کاری در یکی از بخش‌های مهم یعنی شناخت منابع معدنی و آب، کادستی از طریق تکنولوژی مدرن توسط مدیران ارشد استان و با حمایت شرکت سرمایه‌گذاری غدیر و طی یک فرآیند بسیار دشوار اداری عملیاتی است.

رضوی با بیان اینکه موضوعی که با ضعف بخش‌های رسانه‌ای و مدیران روابط عمومی عملکردها از دید افکار عمومی پنهان مانده که و از مهم‌ترین کارهای اساسی درست و منطبق با مدیریت‌های مدرن دنیا است، گفت: کشف ظرفیت مدفون در البرز که حق تمامی نسل‌ها برای برخورداری از آن، علاوه بر حفظ دغدغه های حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست از کارهای مغفول مانده به لحاظ تاریخی در استان مازندران است.

وی یادآور شد: یک رسانه به گونه ای با این مورد برخورد کرد که گویا عده‌ای با طرح قبلی از کشور دشمن آمده و تیشه گرفته بر منابع زیرزمینی البرز زده و در نهایت خرابه ای چون ناکازاکی برایمان بر جای گذارده اند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه شناسایی منابع زیرزمینی موجود، از راه آسمان و با استفاده از تکنولوژی‌های مگنیوگرافی و هیچ آسیبی به هیچ یک از عارضه‌های طبیعی و هیچ نقطه‌ای از محیط زیست البرز وارد نمی‌کند، تصریح کرد: این عملیات تا مرحله اجرایی شدن، جدیت، پیگیری، اشراف و تعهدپذیری مدیران ارشد استانی از استاندار گرفته تا ریاست سازمان صنعت معدن تجارت و رییس سازمان زمین شناسی استان را می‌طلبد.

رضوی افزود: جذب سرمایه ‌ گذار با توجه به مبلغ قابل ملاحظه موردنیاز این طرح خود نتیجه سفر ریاست جمهور، همکاری هلدینگ غدیر و پیگیری مسئولان استانی است و هماهنگی این حوزه ها با هم به هیچ عنوان فعالیت ساده ای نبوده است.

وی تصریح کرد: بر مبنای تئوری‌های دوستان منتقد، اروپا به عنوان نماد قاره سبز باید فاقد کارخانه های سیمان، فولاد، معدن و صنایع معدنی، کارخانه های زباله سوز و غیره بوده و ساکنان آن نیز به زندگی خود ادامه می دادند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران خاطرنشان کرد: آیا اگر انبوه جنگل‌های کشورمان در حال کم شدن است این به عملیات عمرانی و ایجاد ارزش افزوده صنعتی در این مناطق یا مدیریت غلط کلان برمی‌گردد.

رضوی تصریح کرد: در کمپ شرکت نفت محمود آباد تنها بازمانده جنگل هیرکانی منطقه مازندران در مساحت محدودی قرار دارد که با مدیریت صحیح نه تنها سال‌ها است حفظ، بلکه مساحتی نیز به آن افزوده شده است. این درحالی است که در این کمپ سالانه مهمانان بسیاری وارد و از این زیست بوم طبیعی دیدن می‌کنند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه کوه، جنگل، جلگه و دریا در هر کشوری ارزشی بسیار بیشتر از کانی های مدفون آن دارند، گفت: آیا توانسته ایم از این عوارض خدادادی و مائده های بی‌بدیل به نفع توسعه یافتگی استان استفاده کنیم.

رضوی با اشاره به اینکه هر بار که بحث استفاده های بهینه از این منابع طرح شد یکی از عزیزان امور اراضی، منابع طبیعی و یا محیط زیست داد وامصیبتا سر داده اند، خاطرنشان کرد: شهروندان مازندرانی نگران هستند که با آغاز بعضی عملیات عمرانی، برخی اتفاقات نامناسب محیط زیستی روی دهد اما صنعت و تکنولوژی امروز برای تمام این نگرانی‌ها آلترناتیو و راه حل دارد.

وی افزود: با بررسی دقیق تر این پروژه ها و الزام آنها به استفاده از این موارد در طراحی های ابتدایی خود نه تنها به استفاده بهینه از ظرفیت‌های موحود کمک می شود بلکه محیط زندگی نیز پاک می ماند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۴
کد مطلب: 39522
 
مرجع : خبرگزاری ايسنا