بیش از سه ماه از حادثه انفجار در معدن زمستان یورت گذشت

خانواده معدنچیان در انتظار محاکمه مقصران حادثه معدن یورت

فهرستی از معادنی که استانداردهای لازم را در کشور ندارند، تهیه شده است

اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران , 21 مرداد 1396 ساعت 9:06

باوجود گذشت سه ماه از انفجار در معدن زمستان یورت و کشته شدن 43 نفر در این حادثه هنوز تکلیف پرونده قضایی این حادثه روشن نشده است و جلسه ای برای این موضوع تشکیل نشده یا رسانه ای نشده است. این در شرایطی است که چند روز بعد از وقوع حادثه رئیس جمهور به منطقه سفر کرد و در جمع معدنچیان حاضر شد و به آن ها قول داد که با مقصران حادثه برخورد خواهد شد.


به گزارش ماین نیوز، روز 13 اردیبهشت، روز نحسی برای استان گلستان بود، هنوز دقایقی از ظهر نگذشته بود که در آذرشهر صدای مهیبی از داخل معدن به گوش رسید؛ انفجار معدن و محبوس شدن افرادی که پشت سنگ های چند تنی گیر افتاده بودند بسیاری از خانواده های محلی را داغدار پدران، برادران، فرزندانشان کرد؛ حالا سه ماه از آن روزهای سخت در روستاهای آزاد شهر که همه شبانه روز پشت دهانه معدن انتظار خبری از پیدا شدن عزیزی را می کشیدند گذشته است. در روزهای بعد از حادثه وعده های زیادی به خانواده های عزادار داده شده که مهم ترین آن برخورد قانونی با مقصران و مسئولان این حادثه بود ولی از این برخورد هنوز خبری نیست و این خانواده ها هستند که چشم انتظار تشکیل جلسات دادگاه و پیگیری حقوق عزیزانشان هستند.

تنها اتفاقی که طبق وعده های داده شده به خانواده های معدنچیان در این سه ماه تحقق پیدا کرده است پرداخت دیه به تعدادی از خانواده های بوده است، البته بیمه مرکزی اعلام کرده است که به خانواده تمام جانباختگان دیه پرداخت نمی کند زیر کارفرما همه را تحت پوشش بیمه مسئولیت و حوادث کار قرار نداده بوده. رئیس بیمه مرکزی دو روز پیش در نشستی با رسانه ها گفت:« از مجموع کارگرانی که در معدن یورت کار می کردند تنها ۴۰ نفر توسط کارفرما بیمه مسئولیت داشتند و صنعت بیمه هم دیه این ۴۰ نفر را پرداخت خواهد کرد.»

کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی یک ماه بعد از حادثه انفجار معدن یورت در گزارشی اعلام کرد:« 1. عدم کفایت تهویه طبیعی موجود، با توجه به تغییر فصل و یا ریزش احتمالی در دویل انتهایی رابط تونل دو به یک/ 2. تجمع احتمالی گاز در منطقه انفجار به دلیل عدم کفایت تهویه ، حبس گاز در فضای تخریبی به جا مانده ناشی از استخراج در محل انفجار و همچنین وجود گرد ذغال که در محیط عمده معادن ذغال وجود دارد./ 3. منبع جرقه احتمالا باطری حمل شده به داخل تونل می باشد که برخلاف مقررات برای روشن کردن لکوموتیو از کار افتاده در نزدیک انتهای تونل استفاده شده است ، در عین حال دیگر منابع تولید جرقه به ویژه لکوموتیو مدفون زیر آوار قابل بررسی است.» همچنین در ادامه این گزارش آمده است:« با توجه به مجموع بررسی‌های صورت گرفته، عامل اصلی حادثه انفجار ناشی از گاز جمع شده در مقطعی از تونل بوده است. شایان ذکر است که تا زمان تهیه گزارش منشاء قطعی ایجاد جرقه شناسایی نشده است. همچنین میزان قصور کارفرما، پیمانکار، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در این حادثه و انجام وظایف خود قابل بررسی و توجه است که امری فنی بوده و منوط به نظریه کارشناسان رسمی دادگستری و بررسی دقیق قضایی است.» حالا بعد از گذشت سه ماه از حادثه معدن یورت و قبل از اینکه این حادثه نیز به فراموشی در ذهن ها سپرده شود، خواسته بسیاری از جمله خانواده های عزادار رسیدگی به این فاجعه با 43 نفر کشته است؛ موضوعی که می تواند جلوی حوادث مشابه را بگیرد.

هفته گذشته براثر انفجار در معدن زعال سنگی در شهرستان نور یک کارگر جان خود را از دست داد، حادثه ای که می توانست همچون یورت به فاجعه ای بزرگ تبدیل شود. محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران چند روز پیش با بیان اینکه هنوز معادن زغال سنگ ایران آسیب پذیر هستند، گفت: بعد از حادثه انفجار در معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر گلستان دستورالعمل‌های سختگیرانه‌ای برای نظارت به معادن زغال سنگ صادر شد و طبق همان لیست جدیدی از معادنی که از استانداردهای لازم برخوردار نیستند، تهیه شد.» آیا زمان آن نرسیده است که این معادن آسیب پذیر تا زمانی که استانداردهای لازم را رعایت نکرده اند، تعطیل شوند؟


کد مطلب: 39428

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/39428/خانواده-معدنچیان-انتظار-محاکمه-مقصران-حادثه-معدن-یورت

ماین نیوز
  http://www.minews.ir